3ка къса висящ лагер кардан ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- zzvvmm
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is
3ка къса висящ лагер кардан ?
Преди няколко дена ми скъса висящия лагер на кардана. Днеска го смених и след няма и половин час и със здравия пак започна да удря в купето кардана. Колата е с 3ка мотор, скорости от 28ца с голямото гофре и голям диф. От какво може да го къса ? Неправиален монтаж ? Моля за съвет.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Re: 3ка къса висящ лагер кардан ?
zzvvmm написа:Преди няколко дена ми скъса висящия лагер на кардана. Днеска го смених и след няма и половин час и със здравия пак започна да удря в купето кардана. Колата е с 3ка мотор, скорости от 28ца с голямото гофре и голям диф. От какво може да го къса ? Неправиален монтаж ? Моля за съвет.
скоростите добре ли са легнали в купето ? с коя лапа го монтира
I'm slowly drifting

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Монтажа на лагера има особености , които ако майстора не ги е спазил , може да има проблем .....
Предната и задната част на кардана имат определено положение една спрямо друга , това разположение трябва да се спази при разглабяне и сглабяне (обикновено има белези , ако няма трябва майстора да си направи, показал съм го това в две теми, едната специално за подмяна на висящ лагер : viewtopic.php?f=8&t=383689 ) . Това положение има значение , тъй като кардана е балансиран и при разминаване , може да има биене и съответните последствия ....
Както и DirtySouth , каза , виж и другите елементи - скорости , мотор , тампони на двете , положение на кардана спрямо лагера ..... майстора , който го прави тези неща трябва да ги съобрази ....
Предната и задната част на кардана имат определено положение една спрямо друга , това разположение трябва да се спази при разглабяне и сглабяне (обикновено има белези , ако няма трябва майстора да си направи, показал съм го това в две теми, едната специално за подмяна на висящ лагер : viewtopic.php?f=8&t=383689 ) . Това положение има значение , тъй като кардана е балансиран и при разминаване , може да има биене и съответните последствия ....
Както и DirtySouth , каза , виж и другите елементи - скорости , мотор , тампони на двете , положение на кардана спрямо лагера ..... майстора , който го прави тези неща трябва да ги съобрази ....
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Карал съм няколко не белязани кардана и един скъсяван, без баланс, и не съм късал висящ лагер, особено за няколко часа.
Като затягам всичко, стягам лагера последен, да си дойде на място без да се разтяга гумата.
Този дето смени, нов ли беше?
Като затягам всичко, стягам лагера последен, да си дойде на място без да се разтяга гумата.
Този дето смени, нов ли беше?
- zzvvmm
- младши ентусиаст
-
Проблема е оправен. Биенено и късането на лагера е идвало от скъсано гумено каре межу скоростите и кардана.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
О да гадното каре , аз май вчера реших тоя проблем с тоя туч , пък ще видим по-натам
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
I'm slowly drifting

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi

Добре де, за да се погледне висящият, се разглобяват доста неща.
Честно, не ви ли идва на акъла да се погледнат всичките компоненти на задвижването, че да се избягват такива теми?
На един друг юзър, му обещах да не му споменавам името за да не го излагаме

Ма и той така. Стрелката на водата му бягала в дясно на магистралата като вдигнел и поддържал повече от 150.
Кви ли не му бяха идеите. Запушен радиатор, преебано виско, скапана ел.перка и накрая кво ... нямало кой да отвори разширителният съд, да види, че антифриза е на 1 пръст от дъното, заради разхлабена скоба на маркуч

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- metodi80
- старши ентусиаст
-
zzvvmm написа:Проблема е оправен. Биенено и късането на лагера е идвало от скъсано гумено каре межу скоростите и кардана.
При разговора ни спомена , че е здраво карето ......

М/у другото , не искам да те притеснявам , но съм виждал доста скъсани , ама скъсани карета и пак не водят до толкова бързо късане на лагера .....
Може при тебе проблема да е комплексен - закъсано каре в комбинация с втора ръка лагер ..... дано да е това , че иначе пак се вкарваш във филма ...
- zzvvmm
- младши ентусиаст
-
metodi80 написа:zzvvmm написа:Проблема е оправен. Биенено и късането на лагера е идвало от скъсано гумено каре межу скоростите и кардана.
При разговора ни спомена , че е здраво карето ......или не си го огледал добре ......
М/у другото , не искам да те притеснявам , но съм виждал доста скъсани , ама скъсани карета и пак не водят до толкова бързо късане на лагера .....
Може при тебе проблема да е комплексен - закъсано каре в комбинация с втора ръка лагер ..... дано да е това , че иначе пак се вкарваш във филма ...
Да, грешката е моя когато ти казах че е здраво. При по-обстойно проверка се оказа, че въобще не е здраво. Втория лагер също беше в не добро здраве.
Благодаря за съветите на всички.
9 мнения
• Страница 1 от 1