Стърже на ламарина след смяна на спирачки
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Стърже на ламарина след смяна на спирачки
Здравейте Колеги
Имам следният проблем. Вчера смених спирачките на колата Е36 М4Б318. Сложих от 320 вентилирани дискове всичко премина успешно. Като карам се чува едно стържене на ламарина от предно ляво колело. Гледах гледах диска не упира в прашника, няма и следи никаде от остъргване. Интересното е че като вдигна колата на крик и завартя колелто няма шум само като карам със скорост над 10км. Рових в нета но нищо не намерих, ще съм благодарен ако имате идеий от какво може да е.
Поздрави
Имам следният проблем. Вчера смених спирачките на колата Е36 М4Б318. Сложих от 320 вентилирани дискове всичко премина успешно. Като карам се чува едно стържене на ламарина от предно ляво колело. Гледах гледах диска не упира в прашника, няма и следи никаде от остъргване. Интересното е че като вдигна колата на крик и завартя колелто няма шум само като карам със скорост над 10км. Рових в нета но нищо не намерих, ще съм благодарен ако имате идеий от какво може да е.
Поздрави
Няма начин да няма начин
- tcf
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 328i
- Мечтае да кара: E36 AC Schnitzer CLS / W140
Re: Стърже на ламарина след смяна на спирачки
При мен е същия проблем,след смяна на задни дискове и накладки.
"I'm an artist. You give me a fucking tuba, I'll get you something out of it."

tcf написа:При мен е същия проблем,след смяна на задни дискове и накладки.
Намираш ли някакво решение на проблема. Аз си карам така малко е странно
Няма начин да няма начин
- tcf
- кандидат ентусиаст
-
pinko_23 написа:tcf написа:При мен е същия проблем,след смяна на задни дискове и накладки.
Намираш ли някакво решение на проблема. Аз си карам така малко е странно
Ами не.Мислех че дисковете са криви и тръгнах да търся нови,но щом и при теб е същия проблем явно не е от тях.
Твойте втора ръка ли са?

Ами може и да криви. Дисковете са втора ръка не съм ги плащал подарък са човекът който ми ги даде твърди че не са криви ама знам ли. Но стърженето не е постоянно ами на пресекулки което ме навежда на мисълта че изкривяването е причинител на шума. Същото време немога да видя никакви следи от триене
Ясно се вижда разтояние между диска и прашника което е повече от няколко милиметра 

Няма начин да няма начин
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Стържене или дрънчене на ламарина
.Ако са ви криви дисковете,при натискане на спирачки по-време на движение с цел спиране,ако ви тресе предницата и волана,тогава са ви криви дисковете
.Вижте си прашниците/предпазната ламарина/,ако ли не ги кривнете малко навътре.Накладките в какво състояние са.

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- tcf
- кандидат ентусиаст
-
vladi_a_i написа:Стържене или дрънчене на ламарина.Ако са ви криви дисковете,при натискане на спирачки по-време на движение с цел спиране,ако ви тресе предницата и волана,тогава са ви криви дисковете
.Вижте си прашниците/предпазната ламарина/,ако ли не ги кривнете малко навътре.Накладките в какво състояние са.
Моите са задни.

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Виж предпазната ламарина зад диска, има навика да се пука при болчетата, които я държат за шенкела. Аз имах такъв проблем на предно ляво колело. Свалих диска отвих болчето и сложих една голяма шайба, с която да притисна двете части на ламарината.
Най-вероятно и при теб е нещо такова. Няма друга причина да стърже.
Най-вероятно и при теб е нещо такова. Няма друга причина да стърже.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
През почивните дни ще го човъркам, толкова голяма шайба незнам дали ще намеря
Няма начин да няма начин
- tcf
- кандидат ентусиаст
-
pinko_23 написа:През почивните дни ще го човъркам, толкова голяма шайба незнам дали ще намеря
Колега има ли напредък?

- metodi80
- старши ентусиаст
-
На мен ми се е случвало болтовете , които фиксират джантата към главината , да се показват от задната страна , при което опират в прашника/лмарината и при определено положение се чува стържене , почти съм сигурен , че от там ти идва проблема , опитай да навиеш една идея по -къси болтове (или просто навий всички болтове без джантата и завърти диска , ще си покаже кое и къде точно стърже).
- kichuka
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
- Мечтае да кара: e31
- Детайли за колата: малко по-различна
В събота на един приятел така започна да му стърже задно дясно колело на е46-цата. Разглобихме да видим какво става. Оказа се , че едното болтче с пружнка, което държи челюстите на ръчната се беше скъсало. Болтчето стържеше между прашника и диска. Свалихме го сложихме обикновен болт м4 с пружинка, шайби и гайка отзад зад прашника и проблема беше решен. Все пак си търсим нов прашник, че този беше поизгнил.
Проблема е решен!!!. Свалих диска и установих че причината е в прашникът точно около главината там е изгнил и се е пораздул, позачистих махни ръждите и сега заспа. Не искам да махам целият прашник защото той предпазва и АБС датчика. За да бъде свален трябва да се свали главината или ако имате флекс да си го изрежете.
Няма начин да няма начин
13 мнения
• Страница 1 от 1