Бензинова помпа
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- insaneinc
- Потребител
-
- Мечтае да кара: E30
Бензинова помпа
Колеги здравейте, имам един проблем. BMW E36 с м50б20 с газов инж. Проблемът е следния, преди време ми изгоря бензиновата помпа, смених я. След време пак изгоря, съответно пак я смених. И тази изгоря, реших да купя чисто нова, но след месец и тя изгоря. Та въпроса ми е, какво може да причини изгарянето й. Къде да търся проблема може ли да е някъде преди това. Вече не се търпи да я сменям ден през ден. Благодаря предварително!
- Martoo0oo0o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320i Vanos
- Мечтае да кара: M6 G-POWER
Re: Бензинова помпа
Да не би да оставяш резервоара с малко бензин?
Помпата се охлажда от бензина преминаващ през нея.Остане ли на сухо гори.Когато ГИ сменя режима газ-бензин помпата се включва и ако бензина го няма,няма какво да охлади помпата.Та колега напълни резервоара поне до половината.При всеки студен старт ГИ пуска първо бензиновата система и после си сменя режима на газ.Та независимо,че си на газ на колицата и трябва и бензинец.
- insaneinc
- Потребител
-
- Мечтае да кара: E30
Благодаря колеги, последния месец гледах да не влиза в резервите, но явно съм я отървал. Ще пиша след време ако е заминала пак 

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
По принцип помпата работи постоянно, когато колата се кара на газ. Тя реално "прави" километри, въпреки че колата няма нужда от нея, докато е на другото гориво (газ). Има много мнения дали да се изключва помпата или не. При ГИ-то не е много лесно, защото, ако се върже реле за помпата директно към клапана за газта, има голяма вероятност колата да изгасне преди бенз. дюзите да се изключат и да се задейстстват тези за газта. Аз лично съм изключвал на 320и, с ГИ, помпата с реле за време и колата си върви без никакви драми и си минава от газ на бензин без проблем.
П.П.: Колега ти какви помпи слагаш?
П.П.: Колега ти какви помпи слагаш?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
До колкото си спомням, когато слагаха моя ГИ попитах газаджията какво е положението с бенз. помпа. Обяснението му тогава беше, че се оставя да върти горивото, защото то охлаждало бенз. рейка и инжекторите да не се опекат. След като има хора обаче, които си карат с изключени бензинови помпи и не им създава проблем тогава не знам колко е достоверна информацията, която ми бе дадена. Иначе за нивото на бензина и на мен ми се е случвало да карам с малки количества в резервоара от порядъка на 4-5 литра и то по няколко дни подред. Обикновено обаче гледам да има м/у 15 и 25 литра именно, за да не прегрява помпата. Не мисля обаче, че това е причината да смениш една камара помпи за толкова кратко време. Освен ако не попадаш на ментета.
Карам бавно! Стигам Бързо!
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
При някой ГИ има функцията да се спира бенз помпата като си на Газ , при други няма , въпрос на виждане е от производителя , карал съм и с двете и да чукна на дърво още нямам изгоряла помпа. Btw към автора на темата иМам маркова помпа walbro 255 литрова чисто нова на добри пари ако се интересува да пише
I'm slowly drifting

insaneinc написа:Къде да търся проблема може ли да е някъде преди това. Вече не се търпи да я сменям ден през ден. Благодаря предварително!
Тук търси проблема номер 6

8 мнения
• Страница 1 от 1