е36 compact пали когато реши!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW e34 ACS
Мечтае да кара: M6

е36 compact пали когато реши!

Мнение от shabanski » 28 Апр 2015, 18:34

Здравейте, от няколко дни когато отключвам колата (няма аларма или имобил.) се отключва само едната врата все едно няма ток давам на контакт лампите си светят ярко въртя и не завърта грам, заключвам я след 30 мин отивам отключвам работят и двете врати пали си колата все едно нищо и така :dunno: :dunno:

прави го по 2 3. пъти на ден гледах клемите стегнати са, стартера пипах гаиките са стегнати.
Възможно ли е някоя клетка на акумулатора да е отишла или има нещо хлабаво или незнам и аз

помагайте :help: :bchug:
Mpowering People

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Re: е36 compact пали когато реши!

Мнение от krasi2bmw » 28 Апр 2015, 19:47

включвател на стартера , или клемореда / пакета който излиза от ключа / ако е акумолатор няма как един пьт да не пали а малко по кьсно да пали ;)

Потребител
Аватар

Мнение от shabanski » 28 Апр 2015, 23:30

за акумулатора ок ама защо не пали само когато централното не работи :dunno:
Mpowering People

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 28 Апр 2015, 23:50

shabanski написа:за акумулатора ок ама защо не пали само когато централното не работи :dunno:

Пробвай нещо друго , влез в колата и я заключи от бутона , имитираш заключване отвьн . Изчакай 20-30 сек. сложи ключа и се опитаи да запалиш ако не завьрти - колата ти има фабрична блокировка която прави мизериите , тук вече - електричар / аларми и т.н. / :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Детайли за колата: Комбинезон

Мнение от chino///M » 29 Апр 2015, 9:55

Година, мотор...?? Ако ти отключва само едната врата значи не отива сигнал до модула на централното заключване или отива но недостига ток за да отключи останалите врати , а едната се отваря заради завъртането на ключа(понеже казваш, че нямаш аларма или имобилайзер, значи отключваш с ключа). Ако няма достатъчно ток за да ти отключи вратите няма и да завърти стартера, а , че светят силно лампите - това не е критерий, че има достатъчно ток. Провери си масите към купето може да са хлабави и за това ту има ток ту няма.

Потребител
Аватар

Мнение от shabanski » 29 Апр 2015, 14:08

Точно това си мисля и аз най вероятно има нещо разхлабено утре ще разровя да видя дано не е блокировка някаква :dunno: :bchug:
Mpowering People

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Детайли за колата: Комбинезон

Мнение от chino///M » 29 Апр 2015, 14:41

Е36 има заключване на ключалките...... Ако има някаква заводска аларма то тя ще заключи и ключалките и с ключ няма да може да се отключи колата, а само с дистанционно. Друг вариант на заводска аларма е когато се отвори вратата по някакъв начин без да е използван ключа започва да свири специален за целта клаксон който е скрит под чистачките. Ако има друг вид 'гаражно монтирана' аларма, която да речем не свири тя може прекъсва запалването(ако е свързана тази опция), но не може да блокира отключването на другите врати, защото те са свързани към модула за централното(който е заводски и там нямаш голямо поле за изява). Според мен проблема ти не е в някакъв вид аларма или имобилайзер.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 29 Апр 2015, 15:57

chino///M написа:Година, мотор...?? Ако ти отключва само едната врата значи не отива сигнал до модула на централното заключване или отива но недостига ток за да отключи останалите врати , а едната се отваря заради завъртането на ключа(понеже казваш, че нямаш аларма или имобилайзер, значи отключваш с ключа). Ако няма достатъчно ток за да ти отключи вратите няма и да завърти стартера, а , че светят силно лампите - това не е критерий, че има достатъчно ток. Провери си масите към купето може да са хлабави и за това ту има ток ту няма.

то
И аз мисля че става въпрос за хлабава маса. Случвало ми се е подобно нещо с хлабава масата на мотора. Както казваш лампите светят на таблото обаче като завъртиш нищо не се случва. Не помня обаче да съм имал проблем с централното :dunno:
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от shabanski » 08 Май 2015, 21:38

Здравейте колеги, оказа се, че под шофьорската седалка под мокета всичко беше мокро и масите на инсталацията бяха клеасали и скъсани!!!
Вързах ги на едно и всичко е ОК!!!!
много лесно и бързо се оправя
всичките маси са при предните гайки на седалката :bchug:
поздрави и мерси за подкрепата :yes: :driving:
Mpowering People

Назад към E36