Планката държаща двуцевката

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: много синя и много черна

Планката държаща двуцевката

Мнение от Hristo » 01 Май 2015, 17:03

Изгнила ми е въпросната планка захващаща двуцевката за ск. кутия. Номер 6 и номер 11 от схемата:
Изображение
От не добрия контакт се получаваше резонас и сега съм разкарал слабия метал и остава здрава шина само около едната тръба, но няма как да се стегне(освен да се парне с ЦО)
Интересува ме има ли някакъв проблем да се кара без тази планка, генерацията стой доста стабилно и не се мести при напън с ръка, но ме притеснява да не тежи на колекторите :confused:
Оригинални двете парчета излизат към 40лв без крепежите :evil: Нещо афтърмаркет среща ли се?
Като се замисля че и до сега не е държала кой знае колко тази изгнила ламарина сигурно поражения не могат да станат и на цяло да я елиминирам :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с DPF
Мечтае да кара: на ток
Детайли за колата: стоковица

Re: Планката държаща двуцевката

Мнение от dynalias » 01 Май 2015, 19:16

Аз се упулих като я видях сега на снимка. Моята от година и половина откакто съм я купил такава планка няма и не съм знаел, че трябва да има. Има две гумени някъде назад където държат средното гърне и накрая крайното ми се държи на два тампона за купето, които предната седмица сменях и скъсах единия болт/шпилка. :banghead:
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 черна,Е60 синя

Мнение от Tisho_BMW » 01 Май 2015, 19:23

при мен се скъсаха 2 те гумени тампончета,на планката която е под скоростната кутия тя държи генерацията и сега задното гърне бие в бронята при неравности и ме дразни,чудя се от къде да си ги намеря?

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 02 Май 2015, 20:36

Tisho_BMW написа:при мен се скъсаха 2 те гумени тампончета,на планката която е под скоростната кутия тя държи генерацията и сега задното гърне бие в бронята при неравности и ме дразни,чудя се от къде да си ги намеря?

Взимаш втора ръка от някой колега от форума,който продава коли на части,аз така направих,че иначе много шантави генерацията.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Го на Ракйя
Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA

Мнение от em1l » 03 Май 2015, 19:59

Няма нужда от скраперщина за тези тампони, в първия голям авто магазин ще ти продадът и са около 1.40-3.00 лв . А относно планката държаща генерацията не е лошо да я има обира доста вибрацийте и ако си с некой стоково 10+кг гърне аз бих го сложил. Не е нужно да е от бмв по номер , можеш сам да си я направиш ако имаш условия.
Изображение

Назад към E36