Странен теч на вода в купето

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 coupe 98г.
Мечтае да кара: ///М

Странен теч на вода в купето

Мнение от drebenj » 27 Яну 2015, 20:35

Здравейте колеги. От известно време имам проблем с моята е36 купе 98г. Изчетох доста теми, но в нито една не беше споменато за точно този проблем. Става въпрос за теч при педала на газта. Тече от горе и се стича по него. Над педала има нещо като пресована вата, която е доста напоена с вода. Също така има три тръби от парното които ходят към двигателя... та там около тях ми се струва влажно. Има ли как проблема да е в самата глобка там понеже тръбите минават през преход(май пластмасов) и после в гумени мъркучи от към двигателя ?
П.с.: А тази сутрин по едната тръбичка имаше стекла се зелена капка (антифриз) ...
П.с.: Разглобил съм половината табло, извадил съм мокета и седалките :no:
Последна промяна drebenj на 18 Мар 2015, 11:43, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E87 120D

Re: Странен теч на вода/антифриз в купето

Мнение от alexignatov » 27 Яну 2015, 21:14

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 8#p3771038 <- тройник+ 6 гумички+ един фланец

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Странен теч на вода/антифриз в купето

Мнение от drebenj » 18 Мар 2015, 11:42

Благодаря за линка :) Този теч е спрян. Сега имам проблем с мокър под от дясно в краката ( отпред и отзад) като отпред е повече. Мокета е стабилно напоен с вода. Някакви идеи от къде може да влиза тази вода ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар
Кара: E 36 320i Coupe `96

Re: Странен теч на вода в купето

Мнение от Barovela » 20 Мар 2015, 2:03

Обръщал ли си внимание, дали след автомивка или след каране в дъжд (държане на колата на вън) теча се засилва?
Аз имах подобен проблем и се наложи да свалям цялото табло, но при мен проблема се проявяваше само след горе споменатите обстоятелства.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: напред с вратите
Мечтае да кара: M3

Мнение от Angelov91 » 20 Мар 2015, 19:16

колега виж дали можеш да разбереш от къде идва, виж си уплътнението на предния прозорец покрай вратите дето се стича водата да не е провиснало някое уплътнение при мен беше така :D вали натискам спирачките и тече като чешма :lol: така намокрих едно момиче :oops: :lol: :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drebenj » 20 Мар 2015, 23:58

Изсуших я, оставих я вечерта и беше валяло на сутринта... пипнах пода и беше влажен :( интересно е, че се мокри и отпред и отзад... дясната страна...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drebenj » 21 Мар 2015, 20:15

Според вас възможно ли е през багажника да влиза и да идва вътре в купето ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: напред с вратите
Мечтае да кара: M3

Мнение от Angelov91 » 21 Мар 2015, 20:48

drebenj написа:Според вас възможно ли е през багажника да влиза и да идва вътре в купето ?

Или задния прозорец просто няма логика някое уплътнение е 100 процента
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 & E46
Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner

Мнение от SH3M37A » 22 Мар 2015, 2:37

Колега :)
Елементарно Уотсан.
Нужни инструменти :
1 Приятел с нерви
1 Кофа
1 Чешма ( или мивка )
Дълъг маркуч
Топло и слънчево време

Влизаш в колата на дигнат мокет затваряш врати прозорци и чакаш да протече докато пича отвънка полива с кофата или маркуча. Махаш корите на гредите и чакаш и ще разбереш .

Споделям опита :
Имах една антика за която съжалявам ,че я пратих на скрап. Форд транзит МК2 1.6 бензин на газ от близката 88 година с квадратния фар товарен !!!
При по интензивен дъжд вътре шарани плуваха отпред в кабината всичко се провери няма и няма . Един слънчев ден 3-ма приятеля с кофи и 1 час преливане на вода от една чешма излезе ,че лей от парното :mrgreen:
Така ,че това ти е най добрия вариант за да видиш от къде ти тече .
На Баварката багажника плуваше още като я купих ( уплътнение се оказа ) и ся е пушка :)

п.с Колега гледам ,че имаш някаква изолация на пода ? Би ли ми споделил ти ли си си я слагал или така я купи ? Намаля ли шума и до каква степен ? Колко е дебела ?
Мисля на лято да облепя цялата кола с шумо и вибрациоустойчива изолация . Да намаля шума от вън :OT:
Изображение
Изображение

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016

За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drebenj » 23 Мар 2015, 9:22

Най-тъжното е, че преди да сложа въпросната изолация на пода, бях разглобил цялата кола и съм я поливал поне три-четири пъти на автомовка. Специално я проверих и нямаше. Беше на ламарина ... без мокет и табло :D И сега я сглобих и хоп... прокапа :( Сега в някой хубав слънчев ден ще я поливаме с вода за да разберем какво се случва. Но ако някой има идеи и опит с този проблем, нека пише и споделя :) Нали за това е форума - да си помагаме.

П. С. Колега SH3M37A ще ти пиша на лс за да не спамим.

Потребител
Аватар
Кара: e46 330CI '05
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от chucky » 26 Апр 2015, 22:17

Колеги и аз имам същия проблем, вчера докато свалях стелката видях ,че е мокро и като понатиснах се оказа подгизнало... Днес с някаква надежда да е само малко, тръгнах с печка ,както колегата е направил, да го суша но след махане на лаисната и повдигане на мокета разбрах, че е доста по-сериозно. Вътре всичко беше плувнало с литри имаше... Не знам дали е от дълго време, понеже я имам от месец и малко.Имате ли някакви идеи, нещата които мога да проверя какви са ?Това с поливането го пробвах, но тези дни ще направя още един тест. Салона го разглобих целия ,за да мога да извадя мокета и да го оставям да съхне ,но ако пак ще се пълни няма смисъл да го слагам за сега.

ПС. а какво ще кажете да го изпера ли и как за да няма гадна миризма?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар
Кара: e46 330CI '05
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от chucky » 28 Апр 2015, 9:23

Е някой :dunno: Забравих да кажа че колата е купе 96г. без шибедах.

Потребител
Аватар
Кара: e36
Мечтае да кара: M3 e36,911gt3
Детайли за колата: голям мелез

Мнение от VankataG » 03 Май 2015, 10:11

Колеги, прожерете си отводнителните канали.Тези които са под средната част на предният прозорец.Имах сходен проблем оказа се че са задрастени с кал и листа.Упех.

Назад към E36