инсталиране на халогени???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: инсталиране на халогени???
jakson написа:
Натъкнах се на нещо странно и ви моля за мнение!
От 3ти пин на буксата за копчето на халогените, бяха вързали кабел, който стига до копчето за регулране височината на
Някой може ли, да даде мнение за този кабел м/у ключа на халогените и ключа за реглажа на фаровете?
П.С.
Спря да работи стопа за мъгла. Някой има ли идея кой му е предпазителя, за да го проверя?
На трети пин постъпва напрежение към бубината на релето на халогените (ако си включил бутона за халогените и ако разбира се ключа за фаровете е поне на положение габарит/къс). Някой " майстор" е решил , че така му е по -лесно да захрани машинките на фаровете (след като е омазал инсталацията) ...... а си има схема за това .... Тази верига не е товарна (предпазителя в нея е 5а - номер 22 преди ключа на фаровете) и не е добра идея да се захранват машинките за нивото на фаровете.
Предпазителя на стопа за мъгла е номер 17 (10 или 7.5 ампера, зависи от годината на колата).
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
metodi80 написа:jakson написа:
Натъкнах се на нещо странно и ви моля за мнение!
От 3ти пин на буксата за копчето на халогените, бяха вързали кабел, който стига до копчето за регулране височината на
Някой може ли, да даде мнение за този кабел м/у ключа на халогените и ключа за реглажа на фаровете?
П.С.
Спря да работи стопа за мъгла. Някой има ли идея кой му е предпазителя, за да го проверя?
На трети пин постъпва напрежение към бубината на релето на халогените (ако си включил бутона за халогените и ако разбира се ключа за фаровете е поне на положение габарит/къс). Някой " майстор" е решил , че така му е по -лесно да захрани машинките на фаровете (след като е омазал инсталацията) ...... а си има схема за това .... Тази верига не е товарна (предпазителя в нея е 5а - номер 22 преди ключа на фаровете) и не е добра идея да се захранват машинките за нивото на фаровете.
Предпазителя на стопа за мъгла е номер 17 (10 или 7.5 ампера, зависи от годината на колата).
Аз поправих грешката. Сега халогените си работят още при първо положение на ключа на фаровете.
Бяха взели ток за релето от пин 1 на буксата за соп/халоген и 3ти пин вървеше към ключа за нивото на фаровете.
Аз я откачих тази жица, защото не ми беше ясно какво е общото м/у 3ти пин на букса халоген и 4ти или 1ви (нз. как се води) на букса за нивото.
Сега чакам една бушониера (резервна) от която ще си набавя реле, цокъл + пластинките за предпазителите.
Трябва, да махна фалшивото реле, което са сложили в бушониерата, като са навили кабелите за краката му и са ги хванали с тиксо.
Ще ползвам и инсталацията на колата, защото видях че имам такава букса за халогени.
- jakson
- ентусиаст
-
А кое е релето за халогените? Не е ли това под червеното "АБС"?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- jakson
- ентусиаст
-
Днес направих всичко!
Спазвах указанията на колегата "metodi80".
Само не ми беше много ясно какво, да правя с пин 2 от държача на релето?!
И без да го закачам никъде си светеха халогените, но тъй като взех една бушониера за части, там този кабел беше закачен на онези "мостове" с много кабели влизащи в тях, които са по дъното на кутията с предпазителите сега работи всичко. Само където стопа за мъгла отказа, индикацията му на таблото си работи, но не свети.
Трудно ми беше изкарването на цоклите за предпазителите. Някой колега ако има опит в това, нека сподели!
Аз ги натисках с кламери от горната страна в краищата, за да освободя пластинките, но си загубих към 1 час, да си играя с това...
Спазвах указанията на колегата "metodi80".
Само не ми беше много ясно какво, да правя с пин 2 от държача на релето?!
И без да го закачам никъде си светеха халогените, но тъй като взех една бушониера за части, там този кабел беше закачен на онези "мостове" с много кабели влизащи в тях, които са по дъното на кутията с предпазителите сега работи всичко. Само където стопа за мъгла отказа, индикацията му на таблото си работи, но не свети.
Трудно ми беше изкарването на цоклите за предпазителите. Някой колега ако има опит в това, нека сподели!
Аз ги натисках с кламери от горната страна в краищата, за да освободя пластинките, но си загубих към 1 час, да си играя с това...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2