Парното духа само в краката, а таблото не работи...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- TFreak
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 1998 E36 M41
- Мечтае да кара: проекта дето ръждясва пред блока
- Детайли за колата: EV50306
Парното духа само в краката, а таблото не работи...
Здравейте, колеги. Първо искам предварително да се извиня, ако темите са обсъждани, но така и не успях да намеря нещо по моя въпрос - както тук, така и по разни чужбински форуми.
Единият ми проблем е с парното. С дигитален климатроник съм (разбрах, че имало и с врътки) и духа само и единствено в краката, без значение накъде се опитвам да насоча потока. Предполагам, че има някакви стъпкови моторчета с актуатори, но си нямам идея от коя страна са и как се стига по-лесно до тях, така че ще съм благодарен за всякакви съвети.
Другият е с таблото. Нормално ли е да ми гори вече второ табло? На предишното изведнъж му изгасна дисплейчето с километрите и стрелките увиснаха. Смених го преди около месец с чисто ново втора употреба от морга
. Вчера, както си карах, ситуацията се повтори... Лош късмет или нещо друго?
Благодаря на отзовалите се.
П.П. VIN на колата е EV50306
Единият ми проблем е с парното. С дигитален климатроник съм (разбрах, че имало и с врътки) и духа само и единствено в краката, без значение накъде се опитвам да насоча потока. Предполагам, че има някакви стъпкови моторчета с актуатори, но си нямам идея от коя страна са и как се стига по-лесно до тях, така че ще съм благодарен за всякакви съвети.
Другият е с таблото. Нормално ли е да ми гори вече второ табло? На предишното изведнъж му изгасна дисплейчето с километрите и стрелките увиснаха. Смених го преди около месец с чисто ново втора употреба от морга

Благодаря на отзовалите се.
П.П. VIN на колата е EV50306
- saleene
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X6
- Мечтае да кара: BMW X6M
- Детайли за колата: BMW X6 4.0D M-performance pack 2017 , black 313bhp N57D30TOP
Re: Парното духа само в краката, а таблото не работи...
Здр. колега , за климатика трябва да стигнеш до това >>>

и там вече ще търсиш "белята" може и просто някоя букса да е или кабел не знам .
а табло ето >>>

http://www.megaparts.bg/avtochasti/kilometrazh-za-bmv-e36-sedan-1-8-113-k-s-164076.html
мисля че за тези пари не си струва да опитваш да оправяш твоето .

и там вече ще търсиш "белята" може и просто някоя букса да е или кабел не знам .
а табло ето >>>

http://www.megaparts.bg/avtochasti/kilometrazh-za-bmv-e36-sedan-1-8-113-k-s-164076.html
мисля че за тези пари не си струва да опитваш да оправяш твоето .

- TFreak
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за отговора. За климатика, горе-долу знам къде да търся въпросните актуатори, които въртят клапите, но не съм сигурен от коя страна са (откъм шофера или откъм пътника), както и кой е най-лесният начин да стигна до тях, без да свалям цялото табло. Просто нямам време за такива процедури и ми се ще просто да сваля 1-2 кори и да бръкна у някоя дупка
. Колкото до таблото, мегапартс ги ползвам от доста време и смятам точно от там да си поръчам, така или иначе вече веднъж съм го сменял. Въпросът ми беше по-скоро дали изгорялото табло е нещо нормално за Е36 или да търся проблема някъде из моя телевизор, понеже две табла в рамките на няколко седмици си е повод за притеснение. Досега не ми се е случвало на друга кола да ми изгори табло, да не говорим за две.

- saleene
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X6
- Мечтае да кара: BMW X6M
- Детайли за колата: BMW X6 4.0D M-performance pack 2017 , black 313bhp N57D30TOP
Не е нормално на изгори две табла за толкова кратък период да не говорим хич даже да ги гори , прегледай сноповете да няма някъде окъсило , колкото до климатика няма да стане с махане на кори ще трябва да си поиграеш
просто някой от клапите са точно отгоре и не можеш да ги видиш , няма смисъл от сваляне на цялото табло само "барчето" свали , "акутатори" има и от двете страни

- TFreak
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря, точно това ме интересуваше 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
За проблема с таблото - не е нормално да горят таблата , нещо по инсталацията ти ги "мъчи" ...
За проблема с парното - не бързайте да поставяте диагноза - моторчета на клапите (или както там им казвате "актуатори") , защото може й да не е в тях проблема ....
При натискане бутоните за посоката на въздушната струя на дигиталното управление променя ли се индикацията (примерно като натиснеш за струя в средата , светва ли бутона в средата или не ) ?
Защото ако не ти се променя индикацията , то проблема не е в моторчетата , а в самото управление .... и ако е така , погледни в подписа ми .... (понякога дори да се променя индикацията пак проблема за насочване на въздушната струя е в управлението).
За проблема с парното - не бързайте да поставяте диагноза - моторчета на клапите (или както там им казвате "актуатори") , защото може й да не е в тях проблема ....
При натискане бутоните за посоката на въздушната струя на дигиталното управление променя ли се индикацията (примерно като натиснеш за струя в средата , светва ли бутона в средата или не ) ?
Защото ако не ти се променя индикацията , то проблема не е в моторчетата , а в самото управление .... и ако е така , погледни в подписа ми .... (понякога дори да се променя индикацията пак проблема за насочване на въздушната струя е в управлението).
- TFreak
- кандидат ентусиаст
-
Значи проблемът с парното все пак може да е заради управлението
. Не помня дали го имаше, когато го купих, но със сигурност правеше най-често срещания номер - гаснеше постоянно. Смених му кондензатора на захранването и се оправи, обаче дали е възможно да съм прецакал някой друг елемент при запояването? Имам някакъв минимален опит, но като цяло съм си аматьор. А така и не успях да намеря някой с такъв климатроник около мен, за да направя един бърз тест с чужд панел.
Колкото до таблото, спират да работят стрелките и дисплея с километража, лампите като цяло бачкат. Забелязах, обаче, че лампичките на за резервата и от другата страна за температурата също не светват, когато дам на контакт. Може ли това да даде някаква насока къде да гледам? На пръв поглед кабелите си изглеждат ОК, няма видими следи от прокъсване, нагар или външна намеса.

Колкото до таблото, спират да работят стрелките и дисплея с километража, лампите като цяло бачкат. Забелязах, обаче, че лампичките на за резервата и от другата страна за температурата също не светват, когато дам на контакт. Може ли това да даде някаква насока къде да гледам? На пръв поглед кабелите си изглеждат ОК, няма видими следи от прокъсване, нагар или външна намеса.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
прегледай кабелите в багажника , може от там да ти прави проблем за таблото (а не е изключено и изобщо за проблемите , които имаш )...
- TFreak
- кандидат ентусиаст
-
Тея кабели май са голямо зло... На аудито най-много бушон ми е горял, пък тук могат да поднесат всякакви изненади. Ще ги проверя при първа възможност.
Sent from my ZTE-BLADE using Tapatalk 2
Sent from my ZTE-BLADE using Tapatalk 2
- sashoooooooo
- Потребител
-
Колеги помогнете плссс свалил сам табла мабла вси4кооо нови електромагнитни мотор4ета сам взелл и тич мотор4ета пак не мърдат за клапите еее от кво ши е тоя проблеемм
- TFreak
- кандидат ентусиаст
-
Пробва ли да смениш управлението? При мен се оказа от това. Измъкнах на един колега от 36-цата и всичко проработи.
11 мнения
• Страница 1 от 1