дигитален климатроник проблем

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 120i
Мечтае да кара: M POWER

дигитален климатроник проблем

Мнение от WaCkY » 16 Апр 2015, 12:49

Здравейте.С дигиталният климатроник съм 97 година ми е колата.Проблема е в това ,че не духат въздуховодите в краката, само централните и тези на прозореца работят.Изглежда клапата не работи.Някакви идей от какво може да е. :help:

младши ентусиаст
Аватар

Re: дигитален климатроник проблем

Мнение от v_p_m » 16 Апр 2015, 22:00

И от 2-те ли страни не работи ? При мен не духаше при пасажера и се оказа че на кората която е под жабката просто нямаше отвори :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от WaCkY » 16 Апр 2015, 23:37

Да колега и от двете места не духа.Явно на тебе са ти сложили някаква друга кора. :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от WaCkY » 18 Апр 2015, 19:16

180 преглеждания и нищо...Никой ли не се е сблъсквал с такъв проблем? :help: :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 М43

Мнение от no.breaks » 19 Апр 2015, 17:17

Здравей колега, преди около 4 години не ми духаше долу в краката и от двете страни, като махнеш жабката и кората под нея, там където е филтъра за купето само, че към скоростния лост имаш три моторчета, за централните отвори, краката и стъклата, при мен това моторче се беше развалило. Беше блокирало в полузатворено положение и съответно нямаше възможност да пропуска въздуха към краката. Погледни ги тези моторчета доколкото си спомям са еднакви и може да ги размениш едно с друго за да видиш дали ще проработят. Ако проблема е в тях може временно да си решиш проблема като го регулираш ръчно все пак малко да пропуска въздух докато си намериш друго. :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от WaCkY » 20 Апр 2015, 0:38

Колега,благодаря за помощта утре ще ги погледна.А сещаш ли се кое точно моторче е за тези клапи и лесно ли се сваля?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 М43

Мнение от no.breaks » 21 Апр 2015, 10:38

Не помня, ама те са на по две винтчета май :) по принцип, като дадеш колата на контакт и пуснеш управлението и сменяш къде да духа, ще видиш евентуално ако някое от тях не работи (просто не реагира и не отваря и затваря). Свалят се много лесно имаха буксички и така свали ги и виж дали не е от тях проблема. Могат да се пробват и без да са монтирани, така ще може да си ги размениш и да видиш дали всички работят. :bchug:
Изображение

Назад към E36