Питане за SRS Airbags системата на е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Питане за SRS Airbags системата на е36
Здравейте, колеги
след дълго търсене по форумите и в Realoem не успях да намеря нищо за системата с airbags на е36. Автомобила е бившо 316 с М43 което купих леко ударено отпред в последствие видях некадърна тенекиджииска работа на жабарите
. Имам СРС на волана и таблото като на таблото ми светеше лампата на бега след смяната с б20 от по старите лампата угасна тъй като смених и х20 буксата...След лек ремонт по колата вчера моя механик ми каза, че при удар няма да ми се отворят беците защото нямам краш сензорите но не виждам и кабелите за тях.Вътре в колата ми липсва под пасажерската седалка буксата която излиза от под мокета. Има ли някой информация как върви тази система при е36 за да я направя както трябва да е тъй съм адски педантичен и като влезне бръмбара в главата ...
От разглобяване по колата съм видял, че имам модула отзад под задната седалка бега под таблото и на волана ги имам, схема по опростена не като от бентлит мануала би ми била от помощ защото не разбирам от ел. инсталации и съм готов да си платя ако не е нещо по силите ми за да бъде направено
Весели празници!
Поздрави,
Мартин

Весели празници!
Поздрави,
Мартин

- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
Re: Питане за SRS Airbags системата на е36
Колега, не си единствен и аз до ден днешен се чудя на старата ми е36-ца, която беше '93 година как щяха да и роработят еърбеците в случай, че я ударя. Колата нито имаше краш сензори в броните, нито окабеляване за кантарите в предните седалки
. Някой колега, ако има обяснение нека да сподели 

Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
- Mpower94
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E36 320i touring
Mercedes c230 cl203 sport coupe
Opel Corsa C 1.2
Честно казано до сега съм виждал краш сензори само на една 36-ца. 

- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 528i 1996г.
Краш сензора ти е вграден в модула, трябва да направиш диагностика и да видиш какви са грешите, след това ги отстрани и си готов
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
georgi_1986 написа:Краш сензора ти е вграден в модула, трябва да направиш диагностика и да видиш какви са грешите, след това ги отстрани и си готов

Дали ?
- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 528i 1996г.
SRS системата е с вграден краш сензор в модула или по-точно казано акселерометър. Тези снимки които си дал airbag-a с SRS система ли е?
- Haddess
- младши ентусиаст
-
Има още нещо, което е като муха в главата ми! Видях, че има е36 с беци в вратите мойта няма но искам да има
видях че там се слагат също краш сензори но са правоъгълни предполагам се прокарват кабели до модула. Дайте малко информация, ако се справя ще помагам безпристрастно. 
Христос воскресе!
Поздрави,
Мартин.

Христос воскресе!
Поздрави,
Мартин.

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
u`F`o написа:georgi_1986 написа:Краш сензора ти е вграден в модула, трябва да направиш диагностика и да видиш какви са грешите, след това ги отстрани и си готов
Дали ?
Нямам идея виждал съм ги на е36-ци от различни години...
- Haddess
- младши ентусиаст
-
Мисля, че като сваля мокета на колата ще се види ако има липсващи букси. Лошото е, че незнам какво ме очаква.. Мечтая да направя това е36 в оригинален вид! С малки дипълнения и всичко да си върви по оригинална инсталация. Ще бъде благодарен за всяко мнение в темата а крайния резултат трябва да бъде едно DIY за всички нас.

9 мнения
• Страница 1 от 1