ABS-а се включва сам
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
ABS-а се включва сам
Здравейте колеги,
имам един странен и много дразнещ проблем. АБС-а се включва на сух асвалт, понякога без даже да натискам спирачката. Чувам го как работи, главно се пуска при ниски скорости, обратни завой, дупки, легнали полицай и тн. Понякога след като се включи лампата на таблото светва и седи така, докато не изключа двигателя.
Първо смених клапана на АБС-а понеже според механика беше тя проблема. Даваше ниско налягане. След това смених спирачната течност и цилиндър на задната лява спирачка. Шарнира също беше разбит и го сменихме, за да не вибрира колелото при спиране. Двата предни лагера се бяха заварили за главините, затова ги смених. Вече проблема почти изчезна, но понякога се включва без да съм натиснал спирачката и без определна зависимост. Единствено не се е пускал при скорост над 30-40 км никога. Грешки на диагностика няма.
Моля за съвет какво да правя? Някой зблъсквал ли се е със подобен проблем. Единствено се съмнявам датчиците как са, но на диагностика не дават отклонения.
имам един странен и много дразнещ проблем. АБС-а се включва на сух асвалт, понякога без даже да натискам спирачката. Чувам го как работи, главно се пуска при ниски скорости, обратни завой, дупки, легнали полицай и тн. Понякога след като се включи лампата на таблото светва и седи така, докато не изключа двигателя.
Първо смених клапана на АБС-а понеже според механика беше тя проблема. Даваше ниско налягане. След това смених спирачната течност и цилиндър на задната лява спирачка. Шарнира също беше разбит и го сменихме, за да не вибрира колелото при спиране. Двата предни лагера се бяха заварили за главините, затова ги смених. Вече проблема почти изчезна, но понякога се включва без да съм натиснал спирачката и без определна зависимост. Единствено не се е пускал при скорост над 30-40 км никога. Грешки на диагностика няма.
Моля за съвет какво да правя? Някой зблъсквал ли се е със подобен проблем. Единствено се съмнявам датчиците как са, но на диагностика не дават отклонения.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Re: ABS-а се включва сам
Датчиците често се зацапват с стружки и разни други гадости,хубаво ще е да ги изчистиш и да се продуха с компресор пространството при гривните на главините.Само,че има опасност ако са клеясали датчиците да не излезнат здрави.
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Някой от датчиците е виновника. Преди време минах през дупка и датчика на предна дясна гума се предаде, покарах така няколко седмици и накрая си взех нов датчик на Делфи и сега абс-а се активира при всяко спиране, точно преди колата да спре напълно. Дразнещо е, ама за да вкарам новия датчик се наложи да го поизтъркам леко със шкурка, че беше направен малко по-голям от нужното и няма как да го върна в магазина.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
свалянето им е доста невъзможна мисия без да се разпаднат
при мен при диагностика ми казва, че имало подозрение за грешно магнитно поле на един сензор.. тотална щутротия, но системата си работи де.
при мен при диагностика ми казва, че имало подозрение за грешно магнитно поле на един сензор.. тотална щутротия, но системата си работи де.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
ares2 написа:свалянето им е доста невъзможна мисия без да се разпаднат
Изобщо не е щуротия- виждал съм го на един колега от Благоевград. ABS- са му се включваше дори когато лазеше в колоните, нямаше никакви грешки, но беше сложил някакъв китайски датчик, който правеше сривове в сигнала и даваше погрешна информация на модула за скоростта на движение на съответното колело.
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Даже и да има проблем със системата, защо се пуска без да съм докоснал спирачката?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Защото него не го интересува дали си натиснал педала, интересува го да не ти е блокирало някое колело по време на движение, което се отчита от датчика за скорост на дифа и датчиците на АБС на колелата 

7 мнения
• Страница 1 от 1