bmw318tds-хидравлична помпа
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
bmw318tds-хидравлична помпа
Колеги имам въпрос за ремонтен комплект за хидравлична помпа на бмв318тдс. Има ли такъв? питал съм за това някой казват има други няма-изобщо можели да се ремонтира. 

- jibo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw 320 d ,E36 TDS
- Мечтае да кара: BMW X5
Re: bmw318tds-хидравлична помпа
lime71 написа:Колеги имам въпрос за ремонтен комплект за хидравлична помпа на бмв318тдс. Има ли такъв? питал съм за това някой казват има други няма-изобщо можели да се ремонтира.
130 лв си взех от моргата и нямам проблеми ама то за тдс и бензинова били различни поне така разбрах незнам колко е вярно но го имай впредвид
От този колега пробвай memberlist.php?mode=viewprofile&u=16600 . И уточни за какъв ремонт говориш защото в този комплект има само гумени уплътнения ( едното е наистина доста странно има и пластмасов елемент ) и става само за отремонтиране на теч. Всичко останало като шумове и други няма да ти помогне затова нова или втора употрвба читава.От личен опит го казвам и ако наистина има шумове не си заслужава хамалогията само да пробваш със смяна на уплътнения затова по-добре втора употреба си намери че разглабянето е гадничко.
- levskifans
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d (150)
- Мечтае да кара: е30 M3
Здравейте! За да не отварям нова тема ще пиша тук!
Колата е 318 тдс, 96 год. Проблема е следния от известно време при навит волан (не до край) се чуваше виене от хидравликата, но не много силно. Днес както си карах извънградско, започна да шуми много хидравликата, дори при леко навит волан. А когато правя обратен завой или по-остър вие много силно. В движение или на място си вие стабилно. Хидравлика си имам иначе.
Преди 6 месеца някъде смених хидравличната помпа, но с втора ръка. Симптомите бяха същите тогава. Има ли друг вариант освен да е от хидравличната помпа? Масло си има до-горе, почти ново е, като сменях старата помпа го налях.
Ако имате идея, колко струва нова хидравлична помпа, оригинална виждам че е 1200лв., дано да са доста по-евтини.
Колата е 318 тдс, 96 год. Проблема е следния от известно време при навит волан (не до край) се чуваше виене от хидравликата, но не много силно. Днес както си карах извънградско, започна да шуми много хидравликата, дори при леко навит волан. А когато правя обратен завой или по-остър вие много силно. В движение или на място си вие стабилно. Хидравлика си имам иначе.
Преди 6 месеца някъде смених хидравличната помпа, но с втора ръка. Симптомите бяха същите тогава. Има ли друг вариант освен да е от хидравличната помпа? Масло си има до-горе, почти ново е, като сменях старата помпа го налях.
Ако имате идея, колко струва нова хидравлична помпа, оригинална виждам че е 1200лв., дано да са доста по-евтини.

- levskifans
- кандидат ентусиаст
-
Сутринта като запалих колата вече не го правише, явно го прави когато загрее повече. Интересува ме дали е от помпата или има и друг вариант?
Колега и мойта хидравлична помпа замина, от големият саит дето за авточасти втора употреба го показват по телевизията си купих за 35 лева и дават 14 дни срок в който можеш да я замениш което не е никак зле. Да чукна на дарво вече 2 месеца работи. Също така ми смениха и казанчето защото имало някъв филтър + нова хидравлична течност. Моят майстор ме посъветва че китайските за по 160 лева не вършат работа. Оригинална с доставка от Германия излиза 435.00 лева което нема как да стане. Рециклиране е към 100 и кусор лева. Аз мойта още си я пазя ако ти свърши работа ще ти я подаря БМВ М43Б18
Няма начин да няма начин
- levskifans
- кандидат ентусиаст
-
Какво представлява рециклирането на помпата. Сменят се вътрешностите ли, къде се продава ремонтен комплект? Не ми трябва помпата, защото и аз имам още една, тази старата, но благодаря все пак! 

Колега в интернет може да намериш няколко места където се занимават с рециклиране на хидравлични помпи. Има един сервиз до техническият университет в София които правят точно такива работи отзивите като цяло за тях за добри. Поздрави
Няма начин да няма начин
- levskifans
- кандидат ентусиаст
-
Помпата е сменена с друга, втора ръка - виенето изчезна!
9 мнения
• Страница 1 от 1