Основа вейдър и рекаро седалки ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- zzvvmm
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is
Основа вейдър и рекаро седалки ?
Здравейте, някой знае ли дали основата на рекаро и вейдър седалка е еднаква ? Мога ли да взема от рекаро тапицерията и да я сложа на основа с ел. механизми от вейдър ?
- s52b32
- Потребител
-
- Кара: E63 M6, Е32 750iL highline
- Мечтае да кара: Lotus Elise
Re: Основа вейдър и рекаро седалки ?
Рекаро в смисъл не-оригинална седалка? Ако говориш за афтърмаркет, тогава не - Рекарото трябва да си върви със собствени релси и скоби. Иначе вейдърите са със същите скоби като останалите фабрични седалки за Е36 като размери. Мисля, че електрическите конектори може да имат различия през годините, но не съм сигурен.
по-скоро като нарицателно за спортна седалка на бмв
нищо, че тея рекаро нямат представа да са правили седалки за е36, е39, е38, е46 /освен цсл/ и другите не толкова масови модели. иначе за такива въпроси реалоем

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
zzvvmm написа:Здравейте, някой знае ли дали основата на рекаро и вейдър седалка е еднаква ? Мога ли да взема от рекаро тапицерията и да я сложа на основа с ел. механизми от вейдър ?
Здрасти колега,
ако правилно съм те разбрал искаш да преместиш дунапрените с тапицерията на "рекарото" на основата на седалката от "вейдър". Ако е така може да го направиш. Аз като имах спортен салон за Е36 "рекаро" бях решил да го правя на "вейдър" и купих само дунапренените основи. Всичко останало по конструкцията на седалката е еднакво. Разликата е само в тапицерията и дунапренените основи.
Можеш да направиш и справка с RealOEM, за да си сигурен.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- zzvvmm
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is
Joro_Paveto написа:zzvvmm написа:Здравейте, някой знае ли дали основата на рекаро и вейдър седалка е еднаква ? Мога ли да взема от рекаро тапицерията и да я сложа на основа с ел. механизми от вейдър ?
Здрасти колега,
ако правилно съм те разбрал искаш да преместиш дунапрените с тапицерията на "рекарото" на основата на седалката от "вейдър". Ако е така може да го направиш. Аз като имах спортен салон за Е36 "рекаро" бях решил да го правя на "вейдър" и купих само дунапренените основи. Всичко останало по конструкцията на седалката е еднакво. Разликата е само в тапицерията и дунапренените основи.
Можеш да направиш и справка с RealOEM, за да си сигурен.

Благодаря, това се интересувах.
А може ли да споделиш горната част на седалката (облегалката),а не тази на коята се сяда как се разглабя ? Долната знам как да я махна от основата, но не и облегалката.
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Моя салон беше от първия вейслифт на Е36 след 09/1994 и облегалката беше с една кора, която се махаше много лесно. На тези преди това не знам как става, веднъж опитах като си мислех, че е много лесно, но май се оказа, че трявба да се разглоби цялата седалка.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
zzvvmm написа:А може ли да споделиш облегалката как се разглабя

стъпките са от едно до пет, НО - 2 и 3 са ги объркали (сваляш 1>3>2>4>5)
7 мнения
• Страница 1 от 1