Основа вейдър и рекаро седалки ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is

Основа вейдър и рекаро седалки ?

Мнение от zzvvmm » 10 Мар 2015, 19:11

Здравейте, някой знае ли дали основата на рекаро и вейдър седалка е еднаква ? Мога ли да взема от рекаро тапицерията и да я сложа на основа с ел. механизми от вейдър ?

Потребител
Аватар
Кара: E63 M6, Е32 750iL highline
Мечтае да кара: Lotus Elise

Re: Основа вейдър и рекаро седалки ?

Мнение от s52b32 » 10 Мар 2015, 19:27

Рекаро в смисъл не-оригинална седалка? Ако говориш за афтърмаркет, тогава не - Рекарото трябва да си върви със собствени релси и скоби. Иначе вейдърите са със същите скоби като останалите фабрични седалки за Е36 като размери. Мисля, че електрическите конектори може да имат различия през годините, но не съм сигурен.

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 10 Мар 2015, 21:31

по-скоро като нарицателно за спортна седалка на бмв :mhihi: нищо, че тея рекаро нямат представа да са правили седалки за е36, е39, е38, е46 /освен цсл/ и другите не толкова масови модели. иначе за такива въпроси реалоем

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 10 Мар 2015, 23:21

zzvvmm написа:Здравейте, някой знае ли дали основата на рекаро и вейдър седалка е еднаква ? Мога ли да взема от рекаро тапицерията и да я сложа на основа с ел. механизми от вейдър ?

Здрасти колега,
ако правилно съм те разбрал искаш да преместиш дунапрените с тапицерията на "рекарото" на основата на седалката от "вейдър". Ако е така може да го направиш. Аз като имах спортен салон за Е36 "рекаро" бях решил да го правя на "вейдър" и купих само дунапренените основи. Всичко останало по конструкцията на седалката е еднакво. Разликата е само в тапицерията и дунапренените основи.
Можеш да направиш и справка с RealOEM, за да си сигурен.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is

Мнение от zzvvmm » 10 Мар 2015, 23:34

Joro_Paveto написа:
zzvvmm написа:Здравейте, някой знае ли дали основата на рекаро и вейдър седалка е еднаква ? Мога ли да взема от рекаро тапицерията и да я сложа на основа с ел. механизми от вейдър ?

Здрасти колега,
ако правилно съм те разбрал искаш да преместиш дунапрените с тапицерията на "рекарото" на основата на седалката от "вейдър". Ако е така може да го направиш. Аз като имах спортен салон за Е36 "рекаро" бях решил да го правя на "вейдър" и купих само дунапренените основи. Всичко останало по конструкцията на седалката е еднакво. Разликата е само в тапицерията и дунапренените основи.
Можеш да направиш и справка с RealOEM, за да си сигурен.

:)
Благодаря, това се интересувах.

А може ли да споделиш горната част на седалката (облегалката),а не тази на коята се сяда как се разглабя ? Долната знам как да я махна от основата, но не и облегалката.

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 11 Мар 2015, 18:45

Моя салон беше от първия вейслифт на Е36 след 09/1994 и облегалката беше с една кора, която се махаше много лесно. На тези преди това не знам как става, веднъж опитах като си мислех, че е много лесно, но май се оказа, че трявба да се разглоби цялата седалка.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 13 Мар 2015, 18:52

zzvvmm написа:А може ли да споделиш облегалката как се разглабя

Изображение

стъпките са от едно до пет, НО - 2 и 3 са ги объркали (сваляш 1>3>2>4>5)
Изображение Изображение

Назад към E36