Ел. стъкла Е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Ел. стъкла Е36

Мнение от red_bull92 » 24 Фев 2015, 18:00

Здравейте, имам следното питане Е36 седан с 4 ел. стъкла, стъклата автоматични ли са и ако не са как може да се направи да са? Изобщо има ли Е36 с 4 автоматични стъкла или поне само предните или са колкото натисне копчето толкова се сваля или вдига стъклото?
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Re: Ел. стъкла Е36

Мнение от krasi2bmw » 24 Фев 2015, 19:58

Здрасти , при мен и четирите са с автоматично вдигане , но така купих колата. Нямам си на идея дали е фабрично или е по порьчка

Потребител
Аватар
Кара: E36 M40 B18
Детайли за колата: Преди да я закупя беше по хубава........

Мнение от petiopetrow87 » 24 Фев 2015, 22:10

Трябва да имаш комфорт модул и алармата да ги има като опция.Опс сори не съм прочел правилно въпроса.Но пак зависи си от колата
.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 24 Фев 2015, 22:31

red_bull92 написа:Здравейте, имам следното питане Е36 седан с 4 ел. стъкла, стъклата автоматични ли са и ако не са как може да се направи да са? Изобщо има ли Е36 с 4 автоматични стъкла или поне само предните или са колкото натисне копчето толкова се сваля или вдига стъклото?

Магията е в копчето - купуваш 4 копчета с позиция "комфорт" и си ти.

Потребител
Аватар
Кара: BMW e36 318i

Мнение от raykov » 25 Фев 2015, 1:38

Трябва ти конфорт модул за 4 ел. стъкла. Бутоните за предните прозорци са с по две позиции за сваляне и качване, а тези за задните са с две позиции само за сваляне и една позиция за качване. Буксите на предните и задните бутони са различни. Дори и да сложиш бутони като на предните прозорци на задните няма да получиш желания ефект (комфорт модула няма такава опция)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от red_bull92 » 25 Фев 2015, 3:24

Колата ще е '96 набор и до колкото знам всички след фейслифр (след '95 година) са с комфорт модул и би трябвало и моята да е с комфорт модул.
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от red_bull92 » 25 Фев 2015, 3:37

k-hristov написа:
red_bull92 написа:Здравейте, имам следното питане Е36 седан с 4 ел. стъкла, стъклата автоматични ли са и ако не са как може да се направи да са? Изобщо има ли Е36 с 4 автоматични стъкла или поне само предните или са колкото натисне копчето толкова се сваля или вдига стъклото?

Магията е в копчето - купуваш 4 копчета с позиция "комфорт" и си ти.

http://picbg.net/pic.php?u=71651yTX3S&i=776631 http://picbg.net/pic.php?u=71651yTX3S&i=776632 Колега тези бутони с "комфорт" функция ли са и по какво се познава далиа с или без тази функция (повече пинове или) ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 25 Фев 2015, 9:11

Подвеждат те и не става само с копчета!
Оригинално работят така:
- предни свалят автоматично долу и качват автоматично горе. Предните бутони на конзолата имат втора позиция на натиск в двете посоки за да сравоти тази функция.
. задните могат да само да свалят автоматично. Бутоните имат втора позиция на натиск само за свалянето, но нямат такава за качване.
Въпросните предни бутони имат 2 степени на натискане. Нормална и с още един натиск на стрелката вече за автоматичната функция. Задни готови с второ натискане на горе няма. За да си направиш такива, взимаш още едни предни, разглабяш ги и им слагаш карантиите на задните, така че гърба и входа да си остане бял - като за задните бели букси.
Но след подмяната няма да се случи нищо! След манипулацията вече се мисли по комфорта как да се направи ел.схема!

едит: горе raykov ти го е написал пак същото!
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 25 Фев 2015, 9:52

Идеята с автоматичното вдигане на задните стъкла е доста стара. Преди 4-5 години се занимавах да направя задните стъкла на колата да се затварят автоматично, като се използват бутони за предни ел. стъкла и управлението да отговаря на няколко критерия. В темата, в която описвам ъпгрейдите по колата, съм обяснил как стоят нещата със задните ел. стъкла: viewtopic.php?f=8&t=179527&start=120
Някъде из постовете има и клип. Само да отбележа, че при активиране на автоматичното затваряне на задните стъкла, процесът не може да се прекъсва, т.е. колкото и да се натискат бутоните за задните стъкла нищо няма да се случи, докато стъклата не се затворят напълно. Направено е така за улеснение на шофьора, за да не си отвлича вниманието със странични дейности. Просто натиска бутона и стъклото се затваря само. Преди да реализирам този ъпгрейд, много се дразнех, че трябва да държа бутона докато стъклото се затвори.
След занимавката с моите ел. стъкла ми останаха четири бутона със зелени букси, тези от предните ел. стъкла, по които съм сменил самите микро-ключета със здрави и работят. Проблема остана в капачетата със стрелките, които са понапукали и не натискат добре ключетата.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от red_bull92 » 25 Фев 2015, 10:45

И на мен идеята за автоматични стъкла ми дойде, защото преди 1 седмица докато държа бутона да се затвори прозореца на навигатора на баща ми на колата (шофьорския е автоматичен) ми е отвличаше много вниманието докато карам, та за да не стане някое произшествие.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 25 Фев 2015, 12:06

Колега, колата ти е 96ти набор и е с такива стъкла!
Няма как да нямаш тази функция. Отиди си в колата и натисни някой преден бутон по-силно за долу или горе!!
Няма никакви идеи или специфики като заводски предните са ти реализирано така!!!
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от red_bull92 » 25 Фев 2015, 12:24

kagebista написа:Колега, колата ти е 96ти набор и е с такива стъкла!
Няма как да нямаш тази функция. Отиди си в колата и натисни някой преден бутон по-силно за долу или горе!!
Няма никакви идеи или специфики като заводски предните са ти реализирано така!!!

Колега, колата още не е при мен ще дойде от Германия тези дни, за това пуснах темата иначе директно щях да отида до колата да пробвам. :yes:

Назад към E36