Въпрос към колеги с М42
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на изпарения
Въпрос към колеги с М42
Въпросът ми е към колеги с is-ки, понеже сменях преди 10 дена гарнитура на главата, вчера при добре загряла кола отворих да гледам нещо и маркучите стоят много твърди. Отварям капачката и вътре антифриза си стой, няма балончета, подавам газ и веднага тръгва да завъртата помпата, което ме навежда на мисълта, че си е добре. Четох вчера в някаква стара тема, че водната система на ис-а, или по скоро капачката изпуска на 2 бара налягане. Ако е така, значи е нормално маркучите да стоят твърди? Пробвах с капачка от 1 приятел с М54Б22, която е същата, и пак си стояха толкова твърди, а при него при загряла кола като ги стисна и са супер меки, но не намерих информация за налягането на бензинови е46. Имам ли повод за притеснение, че втори път не ми се играе това със смяна на гарнитура на главата...
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Re: Въпрос към колеги с М42
А главата огледа ли я внимателно? На воден тест дава ли я? На 2 бара отваря защитния клапан. Аз съм карал и с капачка на 1,4 бара и не изпускаше.
- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
Дадох 80лв. за шлайфа само, би трябвало да са тествали... На колко реално работи водната система, някой да сподели неговите маркучи дали са меки или стоят твърди...
- alexcivic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ибрахим
- Мечтае да кара: е36-ца с предно :)
- Детайли за колата: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 4#p4004524
При мен на загрял мотор вече 4-та година са кокал.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Моите също не са супер меки.Дори бих казал,че са по-скоро твърди.Въпреки това,когато ги стисна ги събирам около 1-2см.Но са си твърдички де.Колата е така откакто съм я купил преди 7г.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за отговорите. Ще карам така засега, пък каквото стане, би трябвало да няма проблеми..

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Системата работи с налягане - просто е. Няма ли налягане вътре квото има завира. Те хората са го измислили, аз по бих се притеснявал ако маркучите са меки като мекици при загрял мотор.
- kichuka
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
- Мечтае да кара: e31
- Детайли за колата: малко по-различна
От скоро съм с ис-ка, но карам м43 от 3 години. В началото и аз се притеснявах. Като четох из форумите едва ли не ми обясниха да си хвърлям колата. Тогава ходих на сервиз дори за твърдите маркучи. Обясниха ми, че е нормално при загряла кола. 3 години по късно след какви ли не изтезания над тоя малък мотор на 16к км беше ми спаднало почти литър от маслото (за 1 година мисля че е добре) вода почти не доливам, а колата си работи безупречно.
- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
Ами на мен ми пръсна водния маркуч, който е отдясно от радиатора към блока. Смених маркуча, запалих да обезвъздушавам и долях някъде към 3-4л. антифриз, а докато карам към вкъщи и да разбера, че е се е спукал, стрелката на таблото грам не мръдна. ОТ там загря колата, оказа се, че термостата не отвори. Взех и термостат и от там като е запалих и почна да пуши цялата кола и да прекъсва и замина гарнитурата на главата.. И сега като видях, че пак надува и се притесних.
9 мнения
• Страница 1 от 1