спад на налягането след монтаж на интеркулер тдс

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

спад на налягането след монтаж на интеркулер тдс

Мнение от lazarov4161 » 18 Фев 2015, 15:18

Колеги имам 325 тд 96г. ,имам манометър и след монтажа на кулера забелязах спад в налягането .Колата върви повече в ниските ,но после самия мотор не може да се развърти ,имате ли предположения на какво може да се дължи? Интерсуваме и как става корекцията на налягането през wastegate ,търсих доста ,но конкретни отговори не намирам ,благодаря ви предварително

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Re: спад на налягането след монтаж на интеркулер тдс

Мнение от Пресиян Василев » 18 Фев 2015, 19:09

lazarov4161 написа:Колеги имам 325 тд 96г. ,имам манометър и след монтажа на кулера забелязах спад в налягането .Колата върви повече в ниските ,но после самия мотор не може да се развърти ,имате ли предположения на какво може да се дължи? Интерсуваме и как става корекцията на налягането през wastegate ,търсих доста ,но конкретни отговори не намирам ,благодаря ви предварително

Трябва да коригираш налягането на 1.1 бар с пик нагоре дори. Турбината е същата като на тдс но просто е с по ниско налягане.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

Потребител
Аватар

Мнение от lazarov4161 » 18 Фев 2015, 19:30

Добре , вдигнах колата на подемник огледах ситуацията , но дойде нов въпрос след като развия контра гайката самата шпилка ,за да вдигна налягането трябва да натегна пружината или да я отпусна . Тоест когато откача шпилката (така да я наречем , да навия самото ухо или да го развия)? След повишаване на налягането ,сместа няма ли да обеднее ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 18 Фев 2015, 19:45

Пресиян правилно те е насочил . ТД ( няма кулер ) и работи на по-нисък макс. буст щото иначе става много горещ нагнетения въздух без кулер и ефекта е обратен над определено налягане. При теб след монтажа на кулера трябва да дигнеш буста ( и на 1.4 пак ще държи мотора е един и същ и аз на толкова карам ) , защото на около 0.8 по спомен май е заводско настроен актуатора и не стига въздух за високите . Бустконтролер си направи с регулатор и манометър купени от фирма предлагаща пневматична арматура , поне да си сигурен че ще е нещо качествено . Марчуклето от студения охлюв на турбото го хващаш и го пускаш като вход на регулатора , а изхода му го връзваш към входа на актуатора , тва е просто като фасул. Монтирай си регулатора вътре в купето да си го връткаш , много е гот . Манометъра вече знаеш щом имаш може на турбото или на колекторите да следиш налягането .

Назад към E36