Въпрос относно ремонт

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Re: Въпрос относно ремонт

Мнение от Boyadjiev » 13 Фев 2015, 20:46

maxpower написа:
bum_bum написа:То може би капака на клапаните се криви с времето и с каквато и гарнитура да сложиш все може да пуска. Аз два пъти съм сменял и все оригинална слагам и все теква по някое време :dunno: При следващото сваляне се чудя дали да не го занеса тоя капак да го челосат.

По чуждите форуми масово битува мнението, че Рейнц не става и ползват основно Елринг.

Смени ли гумичките на шпилките дето дръжат капака?

+1, може да не уплътнява добре като стегнеш...

bum_bum написа:То може би капака на клапаните се криви с времето и с каквато и гарнитура да сложиш все може да пуска. Аз два пъти съм сменял и все оригинална слагам и все теква по някое време :dunno: При следващото сваляне се чудя дали да не го занеса тоя капак да го челосат.

По чуждите форуми масово битува мнението, че Рейнц не става и ползват основно Елринг.

На едната кола съм с рейнц, на другата елринг. Рейнца е твърд, докато елринга ми беше мек... Аз предпочитам Елринга.
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Фев 2015, 21:47

Нямам спомен за гумичките, но вероятно да. То по тая глава само халумина, касетите на валовете и повдигачите май останаха дето не са сменяни 100 пъти. Ще взема сега едни за всеки случай и един Елринг пък да видим какво ще стане.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 16 Фев 2015, 19:20

Колеги утре ще я слагам гарнитурата та сега последно да слагам ли по малко силикон на ъглите както беше старата или само да я мацна с масълце навсякъде и да я слагам така.

Предишна

Назад към E36