Грешка номер 50 ; м52б20 сименс ms41

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Грешка номер 50 ; м52б20 сименс ms41

Мнение от nikolay_pz » 29 Яну 2015, 11:04

Здравейте колеги, въпросната грешка е свързана с ABS и ASC, и двете системи не работят. Очаквах да е някой от датчиците на колелата, но диагностиката показа нещо съвсем друго.

" - Система от клапани за газта, механичен проблем."

Диагностиката бе направена с DELPHI , проверих в други сайтове за тази грешка и успях да открия само това:

50 EVAP Control Valve or Response Monitoring Level 2

Някакви идеи какъв точно е проблема и как да го остстраня?
Поздрави :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Re: Грешка номер 50 ; м52б20 сименс ms41

Мнение от Haddess » 03 Фев 2015, 15:07

Предпалагам клапата на филтъра за бензиновите изпарения :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 04 Фев 2015, 10:34

nikolay_pz написа:Здравейте колеги, въпросната грешка е свързана с ABS и ASC, и двете системи не работят. Очаквах да е някой от датчиците на колелата, но диагностиката показа нещо съвсем друго.

" - Система от клапани за газта, механичен проблем."

Диагностиката бе направена с DELPHI , проверих в други сайтове за тази грешка и успях да открия само това:

50 EVAP Control Valve or Response Monitoring Level 2

Някакви идеи какъв точно е проблема и как да го остстраня?
Поздрави :dunno:

Колега, диагностика направена с DELPHI, в повечето случаи, не означава нищо- просто нещо се изписва. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolay_pz » 07 Фев 2015, 22:32

Пробвам я вече 2 пъти с БМВ ИНПА и не се свързва с модула на АБС/АСЦ , а всичко друго се чете перфектно. Започвам да си мисля, че проблема може да е в модула който управлява системите, да е изгорял и за това да няма връзка с него. Другото което ми прави впечатление е, че ламата за АСЦ светва веднага с даване на контакт, а тази на АБС светва след 20-30 метра каране.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 08 Фев 2015, 19:54

nikolay_pz написа:Пробвам я вече 2 пъти с БМВ ИНПА и не се свързва с модула на АБС/АСЦ , а всичко друго се чете перфектно. Започвам да си мисля, че проблема може да е в модула който управлява системите, да е изгорял и за това да няма връзка с него. Другото което ми прави впечатление е, че ламата за АСЦ светва веднага с даване на контакт, а тази на АБС светва след 20-30 метра каране.

Лично аз не харесвам Delphi и разните кодове за грешка ..... щом с Inpa не можеш да влезеш в модула , опитай с DIS (въпреки , че щом с Inpa не става , значи има нещо нередно било в модула , било във връзката до него.) Има и нещо друго, може самия модул да се чете по ADS-режим , а ти примерно да се опитваш да го четеш в OBD ....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolay_pz » 10 Фев 2015, 2:24

metodi80 написа:
nikolay_pz написа:Пробвам я вече 2 пъти с БМВ ИНПА и не се свързва с модула на АБС/АСЦ , а всичко друго се чете перфектно. Започвам да си мисля, че проблема може да е в модула който управлява системите, да е изгорял и за това да няма връзка с него. Другото което ми прави впечатление е, че ламата за АСЦ светва веднага с даване на контакт, а тази на АБС светва след 20-30 метра каране.

Лично аз не харесвам Delphi и разните кодове за грешка ..... щом с Inpa не можеш да влезеш в модула , опитай с DIS (въпреки , че щом с Inpa не става , значи има нещо нередно било в модула , било във връзката до него.) Има и нещо друго, може самия модул да се чете по ADS-режим , а ти примерно да се опитваш да го четеш в OBD ....

Опитах и с DIS и отново ми дава грешка 50, но без конкретно описание, просто грешка 50 в абс / асц модула. До сега пробвах в ОБД режим, защото нямам ком порт за адс, в най-скоро време ще се опитам да се вържа и с адс режима. Изключвам проблема да е в кабела и софтуера, защото се вързах с 3 други бмв-та и си чете абс/асц модулите в обд без проблем. Нищо не пречи и да взема друг модул за проба, само да намеря свободно време и ще разбера къде е проблема!

Назад към E36