Колеги помагаите проблем с оборотите м43б16

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Колеги помагаите проблем с оборотите м43б16

Мнение от M_Compact » 16 Яну 2015, 14:29

От няколко дни колата ми започна да се даржи странно когато запаля оборотите и се качват до около1300 и след 1-2секунди слизат рязко и колата гасне повторно запалвам и отново се повтаря същото смених свещи,почистих дросела смених ваздушен и горивен филтър но без резултат когато превклиучи на газ оборотите не мърдат но на бензин е просто кошмар. Моля ако може да ме посаветвате от какво може да е и ако може да ме насочите кам някои маистор в старозагорски окраг които може да помогне ща сам ви много благодарен!

П. С. Не е от газовата минах диагностика да не би при поставянето да не са направили настроиките както трябва

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Re: Колеги помагаите проблем с оборотите м43б16

Мнение от mihal » 16 Яну 2015, 16:15

За да си сигурен че не е от настройките на газта разкачи акумулатора и покарай само на бенз да видиш дали продължава този проблем....

Може да пробваш и хубаво да почистиш моторчето за празния ход с ВД40, на мен ми е правило подобни проблеми при палене то.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 16 Яну 2015, 18:49

M_Compact написа:От няколко дни колата ми започна да се даржи странно когато запаля оборотите и се качват до около1300 и след 1-2секунди слизат рязко и колата гасне повторно запалвам и отново се повтаря същото смених свещи,почистих дросела смених ваздушен и горивен филтър но без резултат когато превклиучи на газ оборотите не мърдат но на бензин е просто кошмар. Моля ако може да ме посаветвате от какво може да е и ако може да ме насочите кам някои маистор в старозагорски окраг които може да помогне ща сам ви много благодарен!

П. С. Не е от газовата минах диагностика да не би при поставянето да не са направили настроиките както трябва

Колега, отиди да ти проверят горивоподаването. Днес ми докараха една Е36-ца с М40В18, с подобни проблеми, причината се оказа спукана мембрана на клапан регулатора.

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 16 Яну 2015, 22:49

Колега а след като успееш да тръгнеш как се държи колата? На м43 имах подобен проблем гаснеше след студен старт оказа се че гофрето е заминало... На м42 имах малко по различен проблем студена държеше високи обороти в диапазона 1200 до 2000 по някога :kuku: и като загрее спадаха до нормалните но прекъсваше и/или се давеше. При нея проблема се реши след смяна на температурния датчик с оригинален иначе беше нов Мейле. За да пробваш датчика можеш да намериш един оригинален 2ра ръка и когато е студена колата да откачиш буксата от твоя дето си е на главата (ако имаш достъп, че на м42 става при теб не знам...) и да закачиш другия на буксата и да пробваш да видиш дали ще има разлика. Ако има ти препоръчвам да си вземеш нов оригинален датчик от представител на бмв.
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от M_Compact » 17 Яну 2015, 20:11

Колеги днес реших да се захвана пи сериозно с проблема свалих колекторите почистих дросела прегледах всички маркучи почистих стапковото моторче изчистих и връзките с контактен спреи след което я сглобих откачих акомулатора за да се изчистят грешките след като го закачих отново и я запалих я ост 10 мин да поработи на място в първите 3-4 сек се поколеба малко след това се нормализира и за сега варви доста добре оборотите са нормални както на бензин така и на гас . Благодаря на всички колеги откликнали на проблема ми.

П. С. Доно темата да е полезна и на др колеги с подобни проблеми.

Потребител
Аватар
Кара: E38
Мечтае да кара: Е38

Мнение от Bojidar 7 » 25 Яну 2015, 16:04

mihal написа:За да си сигурен че не е от настройките на газта разкачи акумулатора и покарай само на бенз да видиш дали продължава този проблем....

Може да пробваш и хубаво да почистиш моторчето за празния ход с ВД40, на мен ми е правило подобни проблеми при палене то.

Не се чисти с WD40 ,защото след седмица, ще има повече прах от преди почистването. Има хиляди обезмаслители за тази цел, примерно Meglio. И след това не се смазва WD40 или друго. Само се подсушава.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 25 Яну 2015, 18:33

Bojidar 7 написа:
mihal написа:За да си сигурен че не е от настройките на газта разкачи акумулатора и покарай само на бенз да видиш дали продължава този проблем....

Не се чисти с WD40 ,защото след седмица, ще има повече прах от преди почистването. Има хиляди обезмаслители за тази цел, примерно Meglio. И след това не се смазва WD40 или друго. Само се подсушава.

Колега има логика в това което си написал но аз преди 4год имах големи драми с това клапанче, със всякакви коресилини го чистих многократно, изкарваше 2 месеца и пак гаснене и нестабилни обороти. Накрая с ВД-то пробвах, и късмет или случайност още не е мръднало. Не искам да споря щото съм съгласен с теб но ..... :bchug:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E38
Мечтае да кара: Е38

Мнение от Bojidar 7 » 25 Яну 2015, 20:08

Може да си го радвижил с WD40, ако е бил блокирал, което е добре. Но след това пак с обезмаслител за да не полепва прах (на това викам чистене).Може и с ултразвук и накиснат в Meglio, както постъпих аз. :bchug:

Назад към E36