Загуба на мощност с детонации в ауспуха
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
Загуба на мощност с детонации в ауспуха
Здравейте колеги,появи ми се едни проблемче,то е отдавна де,но напоследък зачести,дотолкова че да ми създава проблеми.
Колата е Е36 М44В19,проблема е следния:
При движение,по-често сякаш при равномерно каране на разстояние над 15-20 км,без значение колко е загряла колата както се движи,изведнъж загубва рязко мощност,все едно съм си дръпнал рязко крака от газта,припуква,даже по-добре казано прегърмява в ауспуха и се оправя,след малко пак,може да не го направи изобщо,може да го направи и 5 пъти през деня,напоследък зачести,често след гърмежа изгасва.Запалвам пак припуква,прегърмява и си тръгва нормално,до следващия път.Колата е с газов инжекцион,но проблемите ги прави и на газ и на бензин.Сякаш,но не съм сигурен,но имам чувството,че като я поизцедя до по-високи обороти,примерно си я понастъпя от светофар до светофар и мине 4500-5000 оборота и задължително ще го направи номера,ако не веднага,малко след това,сякаш след по интензивно каране започва да се учестява проблема,други симтоми и свързани факти с проблема не се сещам,някой ако има идея или е преодолявал подобно нещо нека драсне съвет,ако ли не поне идея от къде да почна да търся проблема??
Предварително благодаря!
Колата е Е36 М44В19,проблема е следния:
При движение,по-често сякаш при равномерно каране на разстояние над 15-20 км,без значение колко е загряла колата както се движи,изведнъж загубва рязко мощност,все едно съм си дръпнал рязко крака от газта,припуква,даже по-добре казано прегърмява в ауспуха и се оправя,след малко пак,може да не го направи изобщо,може да го направи и 5 пъти през деня,напоследък зачести,често след гърмежа изгасва.Запалвам пак припуква,прегърмява и си тръгва нормално,до следващия път.Колата е с газов инжекцион,но проблемите ги прави и на газ и на бензин.Сякаш,но не съм сигурен,но имам чувството,че като я поизцедя до по-високи обороти,примерно си я понастъпя от светофар до светофар и мине 4500-5000 оборота и задължително ще го направи номера,ако не веднага,малко след това,сякаш след по интензивно каране започва да се учестява проблема,други симтоми и свързани факти с проблема не се сещам,някой ако има идея или е преодолявал подобно нещо нека драсне съвет,ако ли не поне идея от къде да почна да търся проблема??
Предварително благодаря!
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Re: Загуба на мощност с детонации в ауспуха
При мен е правило подобни номера от умиращ тпс. Намери за проба от кое да е друго е36 (същия е за всички бензинови) или замери с мултицет тоя.
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
Само предположение:
Детонация в ауспуха,означава че сместа се запалва по-късно отколкото трябва нали така? Питането ми е:Датчика на разпр.вал има ли нещо общо с момента на запалване,щот веднъж на диагностика ми е давало грешка в тоя датчик,изтриха я,не се появи повече,но ако има проблем с него,би ли имала подобни симптоми тая кола?
Детонация в ауспуха,означава че сместа се запалва по-късно отколкото трябва нали така? Питането ми е:Датчика на разпр.вал има ли нещо общо с момента на запалване,щот веднъж на диагностика ми е давало грешка в тоя датчик,изтриха я,не се появи повече,но ако има проблем с него,би ли имала подобни симптоми тая кола?
![]()
![]()
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
Детонации в ауспуха означават богата горивна смес или не достатъчно изгаряне на сместа. Как са свещите ?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
Chapai написа:Детонации в ауспуха означават богата горивна смес или не достатъчно изгаряне на сместа. Как са свещите ?
На 3-4 месеца са,NJK!
Богата горивна смес-ламбда сонда проблем?
![]()
![]()
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
momo-1st написа:Chapai написа:Детонации в ауспуха означават богата горивна смес или не достатъчно изгаряне на сместа. Как са свещите ?
На 3-4 месеца са,NJK!
Богата горивна смес-ламбда сонда проблем?
Ето,че сам откри проблема! Поздравления! Точно в ламбдата е проблема. Направи си една диагностика. При живи данни,сондата е много мудна или въобще не реагира. Имах точно същия проблем. Купих ОЕМ датчик разпределителни валове и датчик колянов вал,но все беше зле.400 лева за датчици ,а колата все едно нищо. Накрая и сложих една стара универсална ламбда и след адаптация от 4-5 км.колата се оправи.
С много любов към децата!
6 мнения
• Страница 1 от 1