Шпилки за глава на м52б25
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- longy
- младши ентусиаст
-
- Кара: Грозната Лети
- Детайли за колата: Чопли семки упорито
Шпилки за глава на м52б25
Колеги,понеже имам проблем с 2 от отворите за заводските болтове които стягат главата към блока,реших да сложа шпилки!Въпросът ми е с каква дебелина трябва да са в долния си край(който влиза в главата),колко е максималната допустима дебелина на шпилката?Благодаря предварително 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Шпилки за глава на м52б25
longy написа:Колеги,понеже имам проблем с 2 от отворите за заводските болтове които стягат главата към блока,реших да сложа шпилки!Въпросът ми е с каква дебелина трябва да са в долния си край(който влиза в главата),колко е максималната допустима дебелина на шпилката?Благодаря предварително
Колега, проблема от какво естество е- разбита резба? По принцип винтовете, с които се стяга главата са изчислени да се разтегнат при завиването им, за това при монтажа на главата, се слагат нови, за да бъде стягането и правилно. При варианта, който ти обмисляш, не се знае дали гарнитурата няма да изпусне.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Нещо от тоя сорт ше стане ли ?
http://www.tomson.com.pl/product-eng-80 ... 50B25.html
http://www.tomson.com.pl/product-eng-80 ... 50B25.html
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Освен с тъй наречените пружинки , друго не виждам какво в такъв случай . Да се правят шпилки от подръчни материали е умряла кауза . В смисъл всичко се сменя еднотипно , не става две шпилки и другото болтове .Единствения вариант който е донякъде изпълним за такива DIY ремонти е по дебели болтове от дизел примерно да се престържат стеблата на текущия размер ако има нужда и долу резбата да се направи наново с новия диаметър и стъпка по болта .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
С пружинките не става читаво. При всяко следващо развиване пак има шанс да пръцнат. Мойте бяха зверски изтръгнати. Time Sert е доста по-сполучлив вариант за поправка. Реално се получава не по-зле от чугунения блок.
- longy
- младши ентусиаст
-
Значи,днес ходих да гледам така наречените "пружинки",и се замислям с подсигурител за резби дали няма да дадат добър резултат!Другото което си мисля е варианта с втулки подобни на тоя Time Sert,или по-дебели болтове,а имам и якосни шпилки но са за чугунен блок.Моля някой който се е заигравал повече да даде мнение.Благодаря Колеги!Поздрави 

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
С тез "пружинки" и през акъла да не ти минава! Най-"машала" става с втулки, които имат външна и вътрешна резба, така запазваш размерите на оригиналните болтове или другия вариант е да минеш на по-широки болтове и отново нови по-големи резби в блока.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Тия с по-широката се ползват след като вече си осрал работата с пружинките. Иначе за нормалния размер пак се разпробива блока за да може да се намести самата вложка.
С "подобни" неща не мисля, че ще стане толкова добре. Тайм сърта се навива със специален инструмент. Самата вложка накрая е разрязана, след като се навие докрай инструмента я разтваря така, че се законтря на края на резбата, а освен това има и лепило. Самата резба в блока на М52 не почва от челото на блока,а мисля 5мм по-надолу беше. Незнам доколко е важно това, но тези са направени именно по тоя начин.
Друго важно ако се прави на място е ъгъла на пробиване. Ако не ползваш планката, която те предлагат или някакво друго приспособление сещай се какво ще се случи ако изкривиш дупката.
С "подобни" неща не мисля, че ще стане толкова добре. Тайм сърта се навива със специален инструмент. Самата вложка накрая е разрязана, след като се навие докрай инструмента я разтваря така, че се законтря на края на резбата, а освен това има и лепило. Самата резба в блока на М52 не почва от челото на блока,а мисля 5мм по-надолу беше. Незнам доколко е важно това, но тези са направени именно по тоя начин.
Друго важно ако се прави на място е ъгъла на пробиване. Ако не ползваш планката, която те предлагат или някакво друго приспособление сещай се какво ще се случи ако изкривиш дупката.
- longy
- младши ентусиаст
-
Мислих го и това с разпробиването,да...5 мм по-надолу започва резбата.А от къде мога да си купя Тайм Сърт ?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Аз от Щатите ги взимах. Тук представители са Вюрт ама дори не те съветвам да питаш за цената, че ще ти стане зле.
Търси някъде в ибея инструменти само и си купи втулките отделно. Повечето като си свършат работата ги продават, както и аз
Търси някъде в ибея инструменти само и си купи втулките отделно. Повечето като си свършат работата ги продават, както и аз

- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Колега, аз имам няколко останали timesert втулки, пиши ми лс, ако те интересуват 

- longy
- младши ентусиаст
-
Колеги,минавам на вариант шпилки,че много се изнервих с тия пружинки(има вариант да държат) Весели Празници 

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Аз ти писах по-горе, как става мъжката...

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
14 мнения
• Страница 1 от 1