Проблем с клапи на парното - климатик Diavia-РЕШЕН
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- denises26
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 728
- Мечтае да кара: Алпина
Проблем с клапи на парното - климатик Diavia-РЕШЕН
Здравейте. Колата ми е Е36 Туринг с парното с врътките и допълнително слаган климатик Диавиа. Миналата сутрин се беше поизпотил предния прозорец и реших да пусна парното да го обдуха. Врътнах врътката и греда, духа си само през централните духалки, не се променя нито към краката нито към стъклото. Помислих, че се е откачило някое жило. Отворих да погледна и се натъкнах на следния модул.
Жилото идва от врътката за управление на въздуха и влиза в този модул. Преди, като дам на контакт и въртя врътката се мърдаха едни метални лостчета и сътоветно отваряха, затваряха различните клапи. Въпроса, е че този процес се извърваше от някакви ел. моторчета, а не директно от жила. Имате ли идея къде да търся проблема. Прегледах модулчето и на пръв поглед няма нищо изгоряло и надуто вътре. Кое е следващото нешо по веригата?
Последна промяна denises26 на 26 Авг 2014, 4:19, променена общо 1 път
- denises26
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 728
- Мечтае да кара: Алпина
Re: Проблем с клапи на парното - климатик Diavia
Та така, да си отговоря сам. Проблема е решен. Климатика има 2 бутона на централната конзола, за включване на компресора снежинка и за рециркулацията. Тъй, като не ползвам рециркулацията бях вързал нещо друго там. Това ми е била и грешката явно всичко си е навързано и като свързах копчето всичко си тръгна по старо му. 

- giggs_11
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320д
Re: Проблем с клапи на парното - климатик Diavia
Здравей колега!Аз съм с климатроника с врътките,но откакто съм купил колата ,копчето за рециркулация на въздуха в купето не ми работи.Правил съм многократни опити ,като откача клемата на акумолатора и после закача то започва да работи като го включа,и след запалването на мотора ,някъде 10секунди работа то изгасва и повече не се включва,освен ако пак не разкача клемата на акумолатора и после пак същото.Имаш ли някаква идея къде може да е проблема ми?!!!denises26 написа:Та така, да си отговоря сам. Проблема е решен. Климатика има 2 бутона на централната конзола, за включване на компресора снежинка и за рециркулацията. Тъй, като не ползвам рециркулацията бях вързал нещо друго там. Това ми е била и грешката явно всичко си е навързано и като свързах копчето всичко си тръгна по старо му.
3 мнения
• Страница 1 от 1