Въпрос относно бензинова помпа

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар

Re: Въпрос относно бензинова помпа

Мнение от Бате Сашо » 15 Авг 2010, 16:38

и аз си намерих същото нещо на колата, после ми изгоря инсталацията :conf: незнам защо чичо мишо толков го харесва, ама явно е вкусен... накрая се беше изпържил на плюса на стартера .....
Глупака е глупак, защото не знае че е тъп...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 15 Авг 2010, 18:41

lowrider написа: Вече се замислям дали направо да не си купя резервоар втора употреба...

Проблема едва ли е в самия резервоар ....
Сериозен си в усилията си за решаване на проблема .... :clap:
Направи си следния опит (ако вече не ти е дошло до гуша ....) ....
1. В отделенеито на помпата да няма бензин
2.Отвии притягащия пръстен на сондата зад шофьора и леко повдигни сондата на горе.
3. Сипи прилично количество гориво в отделението на сондата зад шофьора (поне 4-5л)
4. След това цялата система заедно с маркучите я подвържи и запали колата (сондата зад шофьора да си е леко на горе , в смисъл да не е монтирана в гнездото , а да е до толкова на горе , че да можеш да виждаш в резервоара .... по точно да е натопена тръбичката която смуче горивото ,ако горивото е по на долу , може да натиснеш леко на долу самата сонда , след това да я изкараш леко на горе , че да можеш да видиш дали е засмукала гориво ...) Съмнява ме , че самата тръбичка която смуче горивото опира в дъното на резервоара и се блокира засмукването , а така като я вдигнеш леко на горе , ще позволиш тръбичката да се повдигне леко и да се види дали засмуква ... Ако и след тоя опит не засмуква , остава да е запушен самия маркуч в резервоара , но не ми се вярва , доста боклук трябва да е влязъл в него , че да го запуши , канала му е 8 мм ...

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Мнение от lowrider » 15 Авг 2010, 20:38

Абе писнало ми е, ама в момента само съм наместил капаците и отгоре седалката, без нито едно винтче, вече разглобявам и вадя за норматив, така че и това ще пробвам, иначе сега като каза да опира в дъното и да не може да смуче се замислих за още нещо

Изображение

номер 3 е с четвъртит накрайник, надупчен от едната страна, явно от там смуче, да не би тази част да я забивам надолу.
Но пак отбелязвам, че тая сонда не е била бутана никога до сега, аз и бях първия :mhihi:
Утре ще видя пак, иначе има едно по-различно поведение на нивомера на таблото, ама утре ще се види какво що, да не казвам голяма дума от сега :)

Иии пак мерси, Методи :) :bchug:
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

ентусиаст
Аватар

Мнение от lowrider » 15 Авг 2010, 22:11

test failed, ще се разглабя утре пак :mhihi:
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

ентусиаст
Аватар

Мнение от lowrider » 15 Май 2011, 11:40

Аз си реших проблема с прехвърлянето на гориво от единия в другия дял...
Реших да си сменя рейката на инжекторите и изненада, обратното гориво спряно - буквално стиснато маркучето с една скоба... махнахме скобата и от тогава нямам проблем с горивото, стига си до резервата, стрелката си пада до край, не остава гориво в частта зад шофьора. Няма да пиша в темата на ~Мишо~, защото моето е по-скоро частен случай :conf:
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 15 Май 2011, 17:45

lowrider написа:Аз си реших проблема с прехвърлянето на гориво от единия в другия дял...
Реших да си сменя рейката на инжекторите и изненада, обратното гориво спряно - буквално стиснато маркучето с една скоба... махнахме скобата и от тогава нямам проблем с горивото, стига си до резервата, стрелката си пада до край, не остава гориво в частта зад шофьора. Няма да пиша в темата на ~Мишо~, защото моето е по-скоро частен случай :conf:

Хубаво , че споделяш ...., така или иначе на никой не му дойде на ум това като възможен проблем ... , ама то от къде човек да предположи , че някой , по някаква причина ще стисне маркуча .. !

ентусиаст
Аватар

Мнение от lowrider » 15 Май 2011, 23:09

навсякъде е пълно с олигофрени явно..., разкритието го направихме в края на 2010, но веднага я зазимих в гаража за зимата и чак сега тествах, та да споделя :)
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 16 Май 2011, 1:54

:ok: Радвам се че си решил проблема,понякога такива дребни неща могат да те подлудят.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 21 Дек 2014, 17:28

Здравейте колеги. От известно време ми мирише на бензин от лявата част на колата, днес погледнах от долу веднага след като спрях и видях, че капе бензин от 3 малки успоредни тръбички завити на горе (сигурно са от помпата) :help: По-странното е, че капе само в движение и известно време след като се спре... Сега нямам възможност да я видя на канал, според вас от къде тече щом го прави само при запален двигател :dunno:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Мнение от ///Mechov » 24 Дек 2014, 9:50

M-coupe написа:Здравейте колеги. От известно време ми мирише на бензин от лявата част на колата, днес погледнах от долу веднага след като спрях и видях, че капе бензин от 3 малки успоредни тръбички завити на горе (сигурно са от помпата) :help: По-странното е, че капе само в движение и известно време след като се спре... Сега нямам възможност да я видя на канал, според вас от къде тече щом го прави само при запален двигател :dunno:

Ами на запален двигател ти работи помпата , а тея тръбики ако ги огледаш по-добре ще видиш , е са горивопровод , излишенбензин и вентилация.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 24 Дек 2014, 12:45

///Mechov написа:
M-coupe написа:Здравейте колеги. От известно време ми мирише на бензин от лявата част на колата, днес погледнах от долу веднага след като спрях и видях, че капе бензин от 3 малки успоредни тръбички завити на горе (сигурно са от помпата) :help: По-странното е, че капе само в движение и известно време след като се спре... Сега нямам възможност да я видя на канал, според вас от къде тече щом го прави само при запален двигател :dunno:

Ами на запален двигател ти работи помпата , а тея тръбики ако ги огледаш по-добре ще видиш , е са горивопровод , излишенбензин и вентилация.

По магазините дали ще ги има тези тръбички (едната е мноооого ръждясала - тази по която тече бензина) или трябва от автоморга да търся :dunno: Още не мога да проумея как съм минал над 1000км с течащ бензин и се чудя, защо колата ми гори 1 :banghead: 3/100 смесено без да я настъпвам
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

Предишна

Назад към E36