Въпрос за ел. стъкло е36 купе

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Въпрос за ел. стъкло е36 купе

Мнение от kaicata » 26 Окт 2014, 10:34

Здравейте, предната седмица десният ми прозорец след като запалих колата не искаше да се свали нито от копчето, нито като се отваря и затваря вратата. Махнах кората и дадох директен ток на моторчето от акумулатора, машинката почна да бучи и пак не помръдна. След доста голям зор (с тези нитове :lol: ) свалих целия механизъм с моторчето, вързах му буксата натиснах копчето и започна да се сгъва и разгъва. Когато пробвах да движа прозореца на ръка (с махнат механизъм) в задната релса се движи без никакви усилия, но в предната едвам помръдва и трябва доста усилие да го мръдна на някъде. Та въпросът ми е в тази релса ли е зациклило нещо или там нарочно е направено така да бъде? Питам вас, за да си спестя разглобяване на другата врата, просто за да проверя там как е! :lol: Благодаря предварително :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос за ел. стъкло е36 купе

Мнение от dimitrio » 30 Ное 2014, 16:41

Имах същият проблем,сложи някаква смазка (грес или масло) на релсата за да може пластмасовият плъзгач да се движи по-свободно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: Е36

Мнение от gadn » 09 Дек 2014, 18:38

При мен същия проблем беше от зъбното колело вътре в машинката. Като се изяде малко и не върти, а като е свалено и няма такова съпротивление върти! При монтажа е добре да се почистят и смажат релсите и водачите, а самите водачи е добре да се вземат нови, не са скъпи

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimov_ » 11 Дек 2014, 17:38

С това ел.стъкло такива ядове съм брал. 3 или 4 пъти го правя. То не бе моторче, то не бе износен зъб на ножицата, то не беше проблем в модула ... Като цяло на купетата бързо заминават ел.стъклата- особено шофьорското.
Дано минеш тънко колега, че аз всеки път давам по около 100 лв. :yes:

Назад към E36