Една питанка за TDS

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Re: Една питанка за TDS

Мнение от M10 » 12 Ное 2014, 22:30

Extrac написа:Само дето колкото по гледам толкова по се ядосвам защото тоя компакт реално когато е правен през 90-те е направен да може по-обикновения човек да си го позволи, тоест по некачествени материали, по-стари части от е30 и тн. но в България всичко на обратно и компактите по-скъпи от останалите варианти щото нали уникат били :D

Ами вземи си нормално 318ис... поне не изглежда като отрязано с ножа :lol: даже и нормално табло ще има, на същата цена :)

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 13 Ное 2014, 2:16

M10 написа:
Extrac написа:Само дето колкото по гледам толкова по се ядосвам защото тоя компакт реално когато е правен през 90-те е направен да може по-обикновения човек да си го позволи, тоест по некачествени материали, по-стари части от е30 и тн. но в България всичко на обратно и компактите по-скъпи от останалите варианти щото нали уникат били :D

Ами вземи си нормално 318ис... поне не изглежда като отрязано с ножа :lol: даже и нормално табло ще има, на същата цена :)

това е въпрос на вкус..... и аз преди години така си мислех но като се качих в компакт ........... хареса ми определенно, а точно пък купето ако има нормално табло..... пак върос на вкус..... да не се мъчим да го налагаме ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 15 Ное 2014, 0:31

Добри мотори са ТДС,дори революционни за времето си.Като цяло който и мотор в е36 да избереш(може би леко изключение е м40) ако попаднеш на читав и се грижиш подобаващо ще ти служи още много години.Ако пробега ти наистина не е чак толкова голям то ТДС-а е за теб.По-малкия данък,нямаш 2ра горивна система за мислене.Ако смяташ да я разпилееш от каране по-добре иС с ГИ.
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d (150)
Мечтае да кара: е30 M3

Мнение от levskifans » 03 Дек 2014, 19:45

Здравейте, за да не правя нова тема за този мотор, а в тази виждам не е писано отдавна, ще питам тук.

Изображение
Тази лампичка ми светва за част от секундата и пак изгасва. Това се случва като запаля точно.
Кабелчето на умната дюза се беше прегънало и изолацията и беше сцепена, но кабелчето вътре не беше прекъснато, сложих изолирбанд, но проблема си остана. Имате ли идея, как се процедира в такъв случай. При диагностика, не излиза никакъв проблем или грешка. Дюзата не е протекла. Да не би пък да трябва да се регулират дюзите или да им се сменят разпръсквачите, ако от там е проблема дали ще отчита проблем и да светва за момент тази лампичка. Но пък и ако има проблем, аз си обяснявам, че трябва да свети постоянно лампичката.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от joriev_83 » 03 Дек 2014, 22:03

Това е нормално. Просто се тества, ако има проблем лампата остава да свети .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d (150)
Мечтае да кара: е30 M3

Мнение от levskifans » 03 Дек 2014, 22:07

joriev_83 написа:Това е нормално. Просто се тества, ако има проблем лампата остава да свети .

Мисля, че преди не беше така, не се включваше въобще...не съм сигурен на 100%, но...другите лампи които тестват другите системи остават включени за по-дълго време, а тази само за част от секундата.

Предишна

Назад към E36