Изпотяване на стъклата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E36 320i, M52B20 Touring

Изпотяване на стъклата

Мнение от simo_sh » 13 Ное 2014, 20:59

колеги възможно ли е да ми се изпотяват стъклата ако пропуска от о-пръстените ? или задължително радиатора е спукан... че хамалогията по смяната му е доста големичка... колата е е36 318тдс с климатроника с врътките

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Re: Изпотяване на стъклата

Мнение от predel » 14 Ное 2014, 0:15

Aко не си сменял филтрите - също поти...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Потребител
Аватар
Кара: E36 320i, M52B20 Touring

Мнение от simo_sh » 14 Ное 2014, 1:08

филтър купе е на няма и седмица ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 14 Ное 2014, 9:32

simo_sh написа:колеги възможно ли е да ми се изпотяват стъклата ако пропуска от о-пръстените ? или задължително радиатора е спукан... че хамалогията по смяната му е доста големичка... колата е е36 318тдс с климатроника с врътките

Колега, виж какъв е състава на изпотеното- ако е мазно на пипане, трудно се почиства и има специфична миризма, най-вероятно предположението ти е правилно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: напред с вратите
Мечтае да кара: M3

Мнение от Angelov91 » 15 Ное 2014, 2:36

Сменял съм радиатор на парно в -10 градуса хич не е приятно :oops: както каза колегата , ако е мазна и трудно се чисти е това . Успех
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 19 Ное 2014, 11:42

При мен беше радиаторче и/или уплатнения на опръстените му... не мога да кажа със сигурност, не личеше от къде е текло, а само къде се е стичало, но и радиатора не изглеждаше мн добре затъова го смених с употребяван(по добре изглеждащ)...
Не е толкова страшно разглобяването, избери си един почивен ден и действай... сваля се по този ред - волан, таблото с стрелките, жабка, корите в краката, централна конзола, касетофон, левите духалки , цялото табло, арматурата от дясната страна, капака на радиаторчето, вал който води клапанчетата за въздуховодите ... което съм пропуснал лесно ще се досетиш :lol: ... докато сваляш детайли най добре ги подреждай на задната седалка че да можеш да си седиш вътре на топло и колата да е под наклон (предницата на ниско) че да тече по малко антифриз.
Действай смело и вземи нови уплатнения за радиаторчето ( + силикон ако са универсални опръстени, че оригиналните са скъпички и може да не ги намериш на момента, с трапецовидно сечение са). Отдели си цял ден за работата.

Тука малкия жълтурко го прави това само че ти отвън няма нужда да пипаш и няма нужда да сваляш "пресе-то", той сменя изпарителя на климатика.
https://www.youtube.com/watch?v=82IGc60LtA8
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 23 Ное 2014, 18:57

mihal ,ти не правеше ли Компакт? Там радиаторчето се сменя без да се сваля таблото.Само кората над педалите.Има и тема по въпроса (ако искаш,ще ти я 'пратя").
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 23 Ное 2014, 20:37

ildivvy написа:mihal ,ти не правеше ли Компакт? Там радиаторчето се сменя без да се сваля таблото.Само кората над педалите.Има и тема по въпроса (ако искаш,ще ти я 'пратя").

Не, седан е моята кола, компота е на сестрата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 23 Ное 2014, 23:14

Moже и без да се сваля таблото , но трябва да се направи дупка в ламарината от към пасажера , която покрива прасето отстрани ... (фактически тая ламарина пречи за един от болтовете на пластмасовия капак на прасето и за това трябва да се направи една дупка .... смятам , че е за предпочитане , пред това да се свали цялото табло ).
Ето едно пдф-че за цялата процедура:
Heater Core Replacement.pdf

Иначе изпотяването може да идва както от О-пръстените , така и от самото радиаторче ако е спукано ...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '13 530D F07

Мнение от izzzo » 02 Дек 2014, 22:13

Никой не попита колегата дали колата губи антифриз. И на двете Е36-ци които съм имал им се изпотяваха стъклата и на двете проблема беше теч отвън, а не от парното.

Назад към E36