Странно чукане на E36 M43B18 318i
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- kriskoo_95
- Потребител
-
- Кара: BMW E36 318i DiamantSchwarz
- Мечтае да кара: BMW E39 M5 ///
- Детайли за колата: Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека отбий в дясно и се наслади на гледката!
Странно чукане на E36 M43B18 318i
Здравейте колеги! От три месеца съм собственик на горе споменатия автомобил много съм доволен, но от няколко дни забелязах че има странно чукане някъде от към генератора или хидравличната помпа. Помпата няма течове чисто суха си е одеве се наведох под колата и забелязах, че беше се спуснало мъничко масло от казанчето за хидравличната течност, но това мисля че е от скобичката явно иска нова, тъ въпроса ми е от къде идва това "ТУП ТУП ТУП ТУП"
А уж го пазя не навивам пълен волан и студена не превключвам на повече от 2000-2500 оборота (четох някъде че за да се избегнат проблеми с хидравликата така се правило).
И още един въпрос при студен двигател при потегляне и вече почти съединителя отделил се чува едно пристъргване това после изчезва, но загася ли я за повече 10-15 мин. пак при потегляне (без значение на 1ва или задна) пак пристъргва. И по време на движение когато сложа краа на педала на съединителя има вибрации трепери не знам дали така трябва да е!
Искам да се извиня за малоумните си въпроси за някой
и също така се извинявам ако има подобна тема, Аз лично не успях да намеря. Благодаря предварително!

И още един въпрос при студен двигател при потегляне и вече почти съединителя отделил се чува едно пристъргване това после изчезва, но загася ли я за повече 10-15 мин. пак при потегляне (без значение на 1ва или задна) пак пристъргва. И по време на движение когато сложа краа на педала на съединителя има вибрации трепери не знам дали така трябва да е!
Искам да се извиня за малоумните си въпроси за някой

Един шофьор от Ада.Една красавица от Рая и едно невероятно BMW оформят симфония от свирещи гуми!
BMW не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
BMW не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Странно чукане на E36 M43B18 318i
kriskoo_95 написа:Здравейте колеги! От три месеца съм собственик на горе споменатия автомобил много съм доволен, но от няколко дни забелязах че има странно чукане някъде от към генератора или хидравличната помпа. Помпата няма течове чисто суха си е одеве се наведох под колата и забелязах, че беше се спуснало мъничко масло от казанчето за хидравличната течност, но това мисля че е от скобичката явно иска нова, тъ въпроса ми е от къде идва това "ТУП ТУП ТУП ТУП"А уж го пазя не навивам пълен волан и студена не превключвам на повече от 2000-2500 оборота (четох някъде че за да се избегнат проблеми с хидравликата така се правило).
![]()
Искам да се извиня за малоумните си въпроси за някой![]()
![]()
и също така се извинявам ако има подобна тема, Аз лично не успях да намеря. Благодаря предварително!
![]()
Тупкането може да ти идва от обтегача на пистовия ремък,относно вибрациите и пристъргването може да идва от аксиалния лагер или от демпферния маховик.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- kriskoo_95
- Потребител
-
- Детайли за колата: Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека отбий в дясно и се наслади на гледката!
Поне с обтегача на пистовия ремък ще мога ли да се справя сам или сервиз? То май ще трябва да се ходи и за престъргването да видим колко ще ми олекне джоба някой някаква представа има ли?
Edit: Интересното е че само първото потегляне прави така на студен двигател и като го загасиш и след десетина минути запалиш и потеглиш тогаво пак престърже и край няма дертове след това а колата е на 135 000км РЕАЛНИ!!! не не е превъртана от приятел съм я купил сигурен човек!
Edit: Интересното е че само първото потегляне прави така на студен двигател и като го загасиш и след десетина минути запалиш и потеглиш тогаво пак престърже и край няма дертове след това а колата е на 135 000км РЕАЛНИ!!! не не е превъртана от приятел съм я купил сигурен човек!
Един шофьор от Ада.Една красавица от Рая и едно невероятно BMW оформят симфония от свирещи гуми!
- kriskoo_95
- Потребител
-
Някой нещо??? 
Това определено е S*IT от 300 и букадър разглеждания никои не знае а просто част от пистите на пистовия ремък са паднали и като мине през ролката и трака срещу 100лв с труда се оправи но аз имам 40% отстъпка иначе не знам колко е. Ако някой колега се чуди какво е да погледне ремъка дали е здрав на цяло!

Това определено е S*IT от 300 и букадър разглеждания никои не знае а просто част от пистите на пистовия ремък са паднали и като мине през ролката и трака срещу 100лв с труда се оправи но аз имам 40% отстъпка иначе не знам колко е. Ако някой колега се чуди какво е да погледне ремъка дали е здрав на цяло!
4 мнения
• Страница 1 от 1