Проблем, Е36, М43, Автоматик, Гасне в движение при спиране.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- audiallroad
- Потребител
-
Проблем, Е36, М43, Автоматик, Гасне в движение при спиране.
Здравейте.
Имам следният проблем. Колата Е36, М43, 1.6, Автоматик!
Започна да гасне в движение на Директна, при по-рязко спиране след примерно 50-70 км., като натисна яко спирачка и гасне. След това пали от 3-4 път само с подаване на газ, все едно е задавена.... Ходих при няколко майстора, но никой не може да ми каже от какво се получава това.
Това го прави САМО НА ГАЗ! На бензин за момента не ми е загасвала, нито се колебае да загасне.
Газаджията, който ми е монтира преди 4 години, каза, че в момента колата държи по-ниски обороти на бензин и за това ми гасне на газ и в най-скоро време ще започне да ми гасне и на бензин. Но на бензин не гасне при рязко спиране, както на газ.
На диагностика показва грешка само в ламбда-сондата, но ми казаха, че е нормално и че винаги ще ми дава грешка, щом карам и на газ.
Мислих да сменям датчици, но понеже колата не иска да загасне на бензин и не знам какво да сменям, къде да ходя и ще се побъркам.
Ако е карам нормално колата на газ, без да натискам рязко спирачка при висока скорост, а плавно натискане, НЕ гасне...
Моля ви за съвет и помощ. Благодаря ви предварително!
Имам следният проблем. Колата Е36, М43, 1.6, Автоматик!
Започна да гасне в движение на Директна, при по-рязко спиране след примерно 50-70 км., като натисна яко спирачка и гасне. След това пали от 3-4 път само с подаване на газ, все едно е задавена.... Ходих при няколко майстора, но никой не може да ми каже от какво се получава това.
Това го прави САМО НА ГАЗ! На бензин за момента не ми е загасвала, нито се колебае да загасне.
Газаджията, който ми е монтира преди 4 години, каза, че в момента колата държи по-ниски обороти на бензин и за това ми гасне на газ и в най-скоро време ще започне да ми гасне и на бензин. Но на бензин не гасне при рязко спиране, както на газ.
На диагностика показва грешка само в ламбда-сондата, но ми казаха, че е нормално и че винаги ще ми дава грешка, щом карам и на газ.
Мислих да сменям датчици, но понеже колата не иска да загасне на бензин и не знам какво да сменям, къде да ходя и ще се побъркам.
Ако е карам нормално колата на газ, без да натискам рязко спирачка при висока скорост, а плавно натискане, НЕ гасне...
Моля ви за съвет и помощ. Благодаря ви предварително!

- no.breaks
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 М43
Re: Проблем, Е36, М43, Автоматик, Гасне в движение при спира
Аз имах проблем миналата седмица, след диагностика ми показваше и на мене бедна смес особено на газта, много рядко ми гаснеше както на тебе може би не повече от 4-5 пъти за една година и да това се получаваше от бедната смес. На диагностика имах само някви смотани грешки от рода на бушон, и още две три които съм имал записани. Стигнах до решение, че е стъпковия мотор и въпреки, че моя е от тия на дросела горе не го хващаше, че има проблем с него и след почистване и разглеждане проблема се оправи. Щом си гледал газта, и ти казват, че не е от компютъра й, според мен прегледай, стъпковия мотор, а според мен щом ти излиза ламбдата, не знам що си мислиш, че проблема не е в нея
аз също съм с газ и с ламбда и никога не ми е давала грешка за нея. Почти съм убеден, че ако колата не беше автоматик, щеше да имаш и нестабилни обороти на празен ход, но на този етап скоростната кутия обира този неприятен момент. Според мен, ако нямаш паразитен въздух и газовия компютър и системата на газ са добре, се насочи към ламбдата и стъпковия мотор. 

- audiallroad
- Потребител
-
Стъпков мотор е почистен, той е от тези мъничките -електронен все едно.
Клапан на картерни газове здрав, на бензин не гасне. Грешка в ламбда сонда изписва на диагностика, и други хора ми казаха, че е нормално като има ГИ, да дава тази грешка, но явно, или не разбират, или накрая може да се окаже и от нея. Колата гасне само след 50-60 км. като спирам внезапно, или по-рязко. и то - не винаги.

- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Не мисля че е нормално да ти дава грешка в Ламбда сондата.
Аз също съм с ГИ от доста години,но нямам такава грешка.
Като се изчисти грешката появява ли се отново?

- no.breaks
- кандидат ентусиаст
-
Гасне ти, защото сместа е бедна и остава повече въздух. Когато колата е в обороти тя си работи що годе нормално, но в момента когато и набиеш спирачките бензина намалява, а въздуха остава, оттам двигателя не може да задържи оборотите и гасне, според мен ако не беше автоматик. щеше да имаш много нестабилни обороти на празен ход. Насочи се към ламбдата, паразитен въздух и стъпковия мотор (моя е същия и точно преди една седмица с помощта на колега от форума с неговата тема го оправих моя) Най-лесния вариант е със смяна и да видиш. Части има и може да се провери както и за паразитния въздух. Предполагам когато колата е на място и подадеш газ на свободна дига оборотите и след това падат рязко и след това се нормализират?
- marto7067
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с волан от М5
- Мечтае да кара: Scott Gambler 730
Преди време имахме един случай с абсолютно същите симптоми...накрая се оказа, че изпарителя е сложен по начин, при който при рязко натискане на спирачките, мембраната му се премества напред от инерцията, обеднява сместа и гасне!!!
Ако си с ГИ ме съмнява да е това проблема, но пробвай (ако е възможно) да го завъртиш на 90 градуса.
Успех!!!
Колега "no.breaks", как така като набиеш спирачки и "бензина намалява а въздуха остава"????
Ако си с ГИ ме съмнява да е това проблема, но пробвай (ако е възможно) да го завъртиш на 90 градуса.
Успех!!!

Колега "no.breaks", как така като набиеш спирачки и "бензина намалява а въздуха остава"????
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Biogame написа:Не мисля че е нормално да ти дава грешка в Ламбда сондата.
Грешката може би не е свързана с дефектирала ламбда сонда, а с ламбда контрола- констатира се бедна горивна смес. Почти всички коли, които работят и на газ, имат записани тази грешка. По принцип двигателя може да се провери как работи на бензин, да се види и по-подробно състоянието на ламбда сондата, но след като проблема е само на газ, може да се окаже, че причината са неправилни настройки на газовият инжекцион.
- no.breaks
- кандидат ентусиаст
-
marto7067 написа:Преди време имахме един случай с абсолютно същите симптоми...накрая се оказа, че изпарителя е сложен по начин, при който при рязко натискане на спирачките, мембраната му се премества напред от инерцията, обеднява сместа и гасне!!!
Успех!!!
Ами имам в предвид това, че когато колата е в обороти газта е толкова, че да поддържа нормалното движение и натоварване въпреки, че сместа е бедна и в момента когато се отпусне газта при наличието на повече въздух (защото сместа е бедна) спъва мотора на празен ход и той не може да задържи обороти и гасне. При изправна система и нормална смес оборотите по инерция или рязко спиране или отнемане на газта и изключване от скорост се задържат на около 1000 об. и след това плавно спадат до нормалната работа на празен ход. Бедната смес се усеща по това, че при рязко натоварване колата е по спъната и съответно не равномерна работа на мотора. Ако сместа е бедна само на газ (компютър на газта, инжектори, филтри, паразитен въздух, трябват настройки), ако е зле и на бензин колегата Zvetiko е казал какво е необходимо да се провери (малко реклама за него той има възможност да провери всичко, аз съм бил при него и останах много доволен от вниманието

Този проблем с нестабилни обороти и на двете горива го имах около цяла година и така бях свикнал с него, че карах колата почти на скорост докато не спра съвсем на светофар или някъде за да не играят. За това написах по-горе, че колата ако не е автомат който използва постоянно моторната спирачка щеше да има играене с оборотите.
- audiallroad
- Потребител
-
Благодаря на всички за съветите и мненията.
Ще сменя ламбда сондата.
Газаджията пооправи малко проблема, сега от 15 пъти в по-рязко спиране, гасне 1-2 пъти.
Каза, да не карам и спирам така рязко и няма да имам проблеми...
Голям ли е?
Ще сменя ламбда сондата.
Газаджията пооправи малко проблема, сега от 15 пъти в по-рязко спиране, гасне 1-2 пъти.
Каза, да не карам и спирам така рязко и няма да имам проблеми...
Голям ли е?

9 мнения
• Страница 1 от 1