Лампа акумулатор - висока скорост

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Лампа акумулатор - висока скорост

Мнение от vankata8888 » 15 Ное 2014, 10:49

Здравейте Колеги,
Искам да споделя и да попитам за следния проблем за моята машина е36 седан 91 г. , качвам се на магистралата и при скорост 130 - 140 започва да премигва лампата на акумулатора към 150 вече свети постоянно , минавайки 100 километра таблото ми започна да гасне , плафона в купето светеше много слабо т.е. акумулатора - източен. И това се случва непосредствено след махане на дифузиора ,въздухоотхода пред радиатора(разпадна се , и аз го изроних :D ). Акумулатора е чисто нов на месец Ексайд, та искам да попитам възможно ли е да има връзка с махането на дифузиора и премигването и цялото източване на акумулатора (дори без да мига лампата , тъй като намалих скоростта с 100км) за 1 час ? Дайте някой акъл че аз не мога да го измисля :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Re: Лампа акумулатор - висока скорост

Мнение от Biogame » 15 Ное 2014, 13:34

Динамото зарежда ли?
Може ремъка да приплъзва и затова да не зарежда,имал съм такъв случай,или оптяжната ролка да е заминала.
Не мисля че има нещо общо с дифузьора,просто съвпадение.
:driving: :dunno: :driving:

Потребител
Аватар

Мнение от vankata8888 » 15 Ное 2014, 13:51

Ремъците са хлабави преди 2 месеца в сервиза сложиха с 2 см по дълги , сега са обтегнати на макс но пак свират силно, дали е възможно да е от това , хлабав ремък при високи обороти ролката да преплъзва и да не зарежда динамото(акумулатора) ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 15 Ное 2014, 14:07

Нерде дифузера , нерде алтернатора и веригата към акумулатора :) Както каза колегата над мен си е просто съвпадение.
Ако искаш можеш да пробваш да смениш регулатора , че е най-лесно и евтино , а след това да търсиш проблема по механичната част т.е. ролка или ремък.
Добре е да премериш с колко V ти зарежда алтернатора и напрежението стабилно ли е при включване на консуматори или вдигане на обороти.

Потребител
Аватар
Кара: e36 320i <3

Мнение от TAZ » 15 Ное 2014, 19:23

Дай на контакт и с мултицед замери какво е напрежението на акумулатора. По спомен беше 11.50-12.20 V някъде. При запалване на автомобила ако алтернатора зарежда правилно би трябвало да скочи на 13-14 волта. Според мен е много вероятно да е от тези ремъци.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 15 Ное 2014, 20:32

Според мен проблема е от това, че ремъка остава леко хлабав. Просто ти приплъзва при по-високи обороти. Вместо да сменяш регулатор, просто си сложи стария ремък, ако го пазиш и виж как ще изглеждат нещата. Ако не го пазиш пък вземи си купи нов, но като за твоята кола, не е скъп консуматив, за да не се чудиш повече от какво е.
Карам бавно! Стигам Бързо!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: Е36

Мнение от gadn » 16 Ное 2014, 5:07

vankata8888 написа:Ремъците са хлабави преди 2 месеца в сервиза сложиха с 2 см по дълги , сега са обтегнати на макс но пак свират силно, дали е възможно да е от това , хлабав ремък при високи обороти ролката да преплъзва и да не зарежда динамото(акумулатора) ?

Със сигурност е от махането на дифузьора, иначе няма логика да е от хлабав ремък на алтернатора, 2см по-дълъг от нормалното!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 16 Ное 2014, 12:52

Как така ти сложиха с 2 см по дълги ремъци??
Нямаше ли ремък за твоя мотор?
:driving: :dunno: :driving:

Потребител
Аватар

Мнение от vankata8888 » 16 Ное 2014, 14:14

Biogame написа:Как така ти сложиха с 2 см по дълги ремъци??
Нямаше ли ремък за твоя мотор?

Закъсах на пътя и в първия сервиз нямаше точно този размер, иначе утре ще я закарам на сервиз да я замерят , да сменя всички ремъци да не свири и да кажат какъв е проблема. :)

Потребител
Аватар
Кара: e36 320i <3

Мнение от TAZ » 16 Ное 2014, 14:18

Незнам дали си правите майтап или наистина го мислите, че от махането на дифузьора ще спре да зарежда динамото, но ако е второто то е направо трагично.... От махането на дифузьора най-много да ти се влоши охлаждането на маторя и нищо повече. По-добре не търсете под вола теле, а момчето да вземе да махне тези ремъци. Заради това че са по дълги не става добро зацепване на ролката на динамото и преплъзва около шайбата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36 Cupe
Мечтае да кара: М5 Комби

Мнение от ozBMW » 16 Ное 2014, 14:31

:kuku: :kuku: Какви са тия сервизи,какви са тия майстори :kuku: Сложили други ремъци и колегата още се чуди какъв е проблема :kuku: :mhihi: Аз не знам изобщо защо са сложили ремък,щом не е проблем да е по-дълъг сигурно не е проблем и да го няма :lol:

Потребител
Аватар

Мнение от vankata8888 » 18 Ное 2014, 14:33

Здравейте Колеги , днес колата беше в сервиз оказа се преплъзване на един от ремъците , както и да е и 3-те са сменени , даже смених и виско перката, била изпаткала, та вече проблема не е наличен. :D

Поздрави и благодаря за съветите :D :yes:

Назад към E36