Окачването скърца отпред

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
Мечтае да кара: e31
Детайли за колата: малко по-различна

Re: Окачването скърца отпред

Мнение от kichuka » 09 Ное 2014, 19:55

Днес я гледахме на канал. Скърцането е доста разнесено но ми се струва че идва от биалетата. Няма никакъв луфт но в момента на скърцане се усещат най-силни вибрации в биалетката. Колата сутринта изобщо не скърцаше следобед скърцаше доста. Напръсках тампоните на биалетките с препарат за гуми и скърцането значително поотихна, но все още го има :-D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 10 Ное 2014, 2:58

Да и аз така се подведох преди време за моята кола , даже разкачих биелетката от носача , а от горе на канала, помощник натискаше предницата , за да видя дали ще изчезне скърцането .... и уж изчезна като откачих биелетката, съответно доволен си поръчах нови биелетки ..... няма да ти казвам каква ми беше физиономията като монтирах новите биелетки, а помощника от горе натисна предницата и пак познатия звук - скръц-скръц , а аз така - :shock:
Не казвам , че при теб скърцането не идва от биелетката .... но се увери действително , за да не си сменяваш само части ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kichuka » 10 Ное 2014, 9:23

Разбира се даже ще ида до сервиза майстор да си я види, но тази сутрин колата чисто нова... Карам 7-8 км паркирам и почва леки да скърца. Ще се побъркам вече :-D

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 10 Ное 2014, 9:33

А дали не е възможно да имаш проблем в рейката!?
При мен също се разскърца от спуснала предница и след като смених всичко от-до /2 шарнира, 2 биалети, тампони, накрайници рейка, маншони и т.н./ включително и нови амортисьори с пружини. И звука е едно много глухо припукване, като заглужено скърцане. Обаче в последствие ми потвърдиха, че рейката ми е тръгнала, въпреки че нямаше течове преди ремонта и година след ремонта е все така.
При мен скърца на място при навиване на волана.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kichuka » 10 Ное 2014, 10:04

Рейката я сменях преди месец, защото имах същия проблем като твоя. Скърцането не е от нея чува се точно зад спирачния диск, но не мога на 100% да кажа дали е биалета или шарнир.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kichuka » 12 Ное 2014, 20:46

И да довършим темата с решението и - шарнира се оказа , както доста от колегите предположиха. Тези дни ще го сменим. Дори майстора се учуди понеже всичко по колата е сменяно скоро а шарнира е на lemfiorder , ама дет се вика "здраве да е " :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 12 Ное 2014, 21:34

kichuka написа:И да довършим темата с решението и - шарнира се оказа , както доста от колегите предположиха. Тези дни ще го сменим. Дори майстора се учуди понеже всичко по колата е сменяно скоро а шарнира е на lemfiorder , ама дет се вика "здраве да е " :)

Той и здрав може да скърца...за съжаление.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kichuka » 12 Ное 2014, 22:18

оказа се че има и лек луфт. Вариант е да го гресирам ама не съм по тия работи ще го сменим до няколко дни и готово

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 12 Ное 2014, 22:38

kichuka написа:оказа се че има и лек луфт. Вариант е да го гресирам ама не съм по тия работи ще го сменим до няколко дни и готово

И как по точно ще се гресира ? Ако твоя майтор ти е казал , че това ще доведе до резултат някакъв , те е излъгал ...
Шарнира за да се разскърца , значи по някакъв начин греста от него е излязла и са попаднали прах и най -вече вода вътре ... Най -честата причина на качествен шарнир да се случи това е ако е скъсан маншона ..... иначе напоследък чувам разни отзиви , че нови шарнири скърцали , на което аз лично не съм бил свидетел , въпреки , че доста марки шарнири са ми минали през ръцете и на доста коли съм монтирал ..... но това е малко в страни от темата ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kichuka » 13 Ное 2014, 0:11

metodi80 написа:И как по точно ще се гресира ? Ако твоя майтор ти е казал , че това ще доведе до резултат някакъв , те е излъгал ...
Шарнира за да се разскърца , значи по някакъв начин греста от него е излязла и са попаднали прах и най -вече вода вътре ... Най -честата причина на качествен шарнир да се случи това е ако е скъсан маншона ..... иначе напоследък чувам разни отзиви , че нови шарнири скърцали , на което аз лично не съм бил свидетел , въпреки , че доста марки шарнири са ми минали през ръцете и на доста коли съм монтирал ..... но това е малко в страни от темата ...

GecataBMW-E46 написа:Ако маншона на скърцащия шарнир е здрав и самия шарнир няма луфт,зимаш тефлонова смазка спрей и с игла от спринцовка пръскаш вътре яко и до там.

Тази идея за гресиране имах в предвид, но правилно или не нямам намерение да го пробвам просто ще го сменя.

Предишна

Назад към E36