Проблем с електроника

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Проблем с електроника

Мнение от bum_bum » 27 Окт 2014, 15:14

Датчика или работи или не работи. Ако не работи няма изобщо да запали (поне така мисля беше с М50,въпреки че моя пали без който и да е от двата) или ще запали трудно (М52), ще работи кофти и ще върви зле през цялото време.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е39 530D Individual
Мечтае да кара: e46 CSL

Мнение от chrissko3 » 28 Окт 2014, 18:17

bum_bum написа:Датчика или работи или не работи. Ако не работи няма изобщо да запали (поне така мисля беше с М50,въпреки че моя пали без който и да е от двата) или ще запали трудно (М52), ще работи кофти и ще върви зле през цялото време.

При мен паленето е без проблем, но след като запали започва да клати оборотите от 100 до 1500.. трябва да я държа минута леко в обороти (над 1000), за да не започне пак опити да угасне и да тресе като магаре. След това всичко си е нормално. М/у другото и моя мотор е М52, колега. Интересно е, че вчера всичко си беше нормално.. Един ми казва датчик на колянов вал, 2-ри сонда, 3-ти не знам си какво.. на диагностика не излизало какво е.. Затова направо ме насочете към някой сервиз или човек, от който сте доволни и да си реша проблемите на един път. :)
Не искам слава и пари, а бирата и бензина на старите цени!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Окт 2014, 22:09

Ламбдата няма общо в случая, тъй като тя така или иначе на студен мотор поне докато не наближиш края на синята зона не работи. Виж сервизите в търговските форуми, но потърси мнения и отзиви преди това, че и там не всичко е цветя и рози :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 29 Окт 2014, 0:40

Иди на диагностика , проблема може да е от температурния датчик на мотора .... от датчика на коляновия вал ме съмнява да е , но знае ли човек (по скоро ще пали трудно или изобщо няма да пали ако е от него ) .... от ламбда също не мисля , че е , защото в първите около 2-3 минути компютъра работи с усреднени параметри и един вид "не търси" показанията от ламбда сондата ...

Потребител
Аватар

Мнение от chrissko3 » 05 Ное 2014, 16:02

metodi80 написа:Иди на диагностика , проблема може да е от температурния датчик на мотора .... от датчика на коляновия вал ме съмнява да е , но знае ли човек (по скоро ще пали трудно или изобщо няма да пали ако е от него ) .... от ламбда също не мисля , че е , защото в първите около 2-3 минути компютъра работи с усреднени параметри и един вид "не търси" показанията от ламбда сондата ...

Вкарах я в сервиза вчера след като 40 минути се мъчехме с един приятел да я изкараме от един паркинг на центъра и ударих отдолу 1342 пъти.. прекантарих няколко пъти и започна да прокапва масло доста сериозно... Та вкарах я в сервиза и им казах, че искам колата да излезе като нова от там.. и ще ви кажа кое от какво е като стане готова. :|

Потребител
Аватар

Мнение от chrissko3 » 11 Ное 2014, 12:04

Дорева ми се в сервиза вчера... 700 лева части и ремонт. Но сега как мърка :lalala: ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Мнение от stormrider » 11 Ное 2014, 16:18

Би ли написал,какво е сменено и какво ти обясниха за проблема? Моля.
С много любов към децата!

Потребител
Аватар

Мнение от chrissko3 » 11 Ное 2014, 20:58

stormrider написа:Би ли написал,какво е сменено и какво ти обясниха за проблема? Моля.

За паленето на студено - маркуча преди дросела.

3 шарнира
2 биалетки
Гарнитура на маслен филтър, на капака и на клапаните там..
2 вътрешни кормилни накраиника
2 ремъка
3 ролки
Зачистване на датчиците на АБС отпред

Малко над 500лв. за частите и около 150 за работа и реглаж на предницата.

Частите са от средно-висок клас.

Не знам дали е много или малко това.. Някой да каже, ако е правил подобни ремонти, колко му е излезнало всичко това..?

Предишна

Назад към E36