Монтаж на М54Б25 в Е36 заедно с радиатор от TDS
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d и Е36 318is for fun
- Мечтае да кара: BMW E46 M3 Evolution или Е36 Evo
Монтаж на М54Б25 в Е36 заедно с радиатор от TDS
Здравейте колеги,
доста търсех информация за мойте въпроси, относно монтажа на двигателя и радиаториа, но не намерих нищо конкретно, затова реших да напиша тази тема. Знам че доста ще кажат, този двигател е капризен, скъпа подръжка, много игра с инсталацията за да запали....но на мен ми дойде подарък и няма как да не го сложа.
Та въпросите ми са:
1. Понеже Е36цата е IS ме посъветваха да не слагам скоростите от стария мотор, а да вземе ZF от 2.8 и аз взех от 528, заедно с нов съединител и маховик за кутията. Всичко добре ама фланеца с тампона, който се вързва за карадана е по-голям от кардана на ISa и скоростите се оказаха с 5см. по дълги! Според bmwfans разстоянието между дупките на тампона от 528цата е 98мм, а на ISa е 78мм., следва ли това че ако взема предната част на кардана от 528 или 328 ще стане? Проблема е че незнам дали на дължина ще стане! Може ли да се взаимства тази предна част на кардана от някой друг модел?
2. Въпроса с радиатора е малко сложен, с цел по-добро охлаждане на колата взех от TDS. Почти разбрах как да го свържа, но се оказа, че този двигател има допълнителна помпа, която върти водата, която се свързва с казанчето на базовия радиатор. Но на TDS-a такова място няма.
На горния маркуч от към двигателя също има някакво отклонение до това това за връзване към радиатора, дали нетрябва да се свържат заедно с маркуча за цирколация или да се изолира?
Прилагам снимка на отклинението:
Прилагам снимка на маркуча:
Надявам се някой, който се е сблъсквал с тези проблеми да сподели опита си!
доста търсех информация за мойте въпроси, относно монтажа на двигателя и радиаториа, но не намерих нищо конкретно, затова реших да напиша тази тема. Знам че доста ще кажат, този двигател е капризен, скъпа подръжка, много игра с инсталацията за да запали....но на мен ми дойде подарък и няма как да не го сложа.
Та въпросите ми са:
1. Понеже Е36цата е IS ме посъветваха да не слагам скоростите от стария мотор, а да вземе ZF от 2.8 и аз взех от 528, заедно с нов съединител и маховик за кутията. Всичко добре ама фланеца с тампона, който се вързва за карадана е по-голям от кардана на ISa и скоростите се оказаха с 5см. по дълги! Според bmwfans разстоянието между дупките на тампона от 528цата е 98мм, а на ISa е 78мм., следва ли това че ако взема предната част на кардана от 528 или 328 ще стане? Проблема е че незнам дали на дължина ще стане! Може ли да се взаимства тази предна част на кардана от някой друг модел?

2. Въпроса с радиатора е малко сложен, с цел по-добро охлаждане на колата взех от TDS. Почти разбрах как да го свържа, но се оказа, че този двигател има допълнителна помпа, която върти водата, която се свързва с казанчето на базовия радиатор. Но на TDS-a такова място няма.

Прилагам снимка на отклинението:

Прилагам снимка на маркуча:

Надявам се някой, който се е сблъсквал с тези проблеми да сподели опита си!

- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Re: Монтаж на М54Б25 в Е36 заедно с радиатор от TDS
Радиатора на TDS е с размерите на М3 е36 като пита и маркучи говорим нали, една идея по тънък е. За Горните маркучи да ти паснат поне при е36 бензиновите, ще ти трябват такива от м3 или 325/328IS, е те са зад океана има ги в ebay. за да ти пасне долния маркуч не ти е нужна помпата просто виж охладителната система на м3. Скоро ще пусна тема за този upgrade за m50/52. 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
Горния маркуч от мотора ми съвпада идеално, долния почти, но като свържа разширитилния съд ки дойде и той! Притеснява ме само малкия извод до свъзката с радиатора и маркуча, който се свързва с помпата! Да ги затапвам ли....или?! 

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Трябва ти предната част на кардана от 328 или 325tds. От 528 не върши работа.
- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
Според bmwfans излиза, че става кардан от е46 328i, но само захващането към скоростите, но за дължината нико не пише! 

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Еми премери колко ти трябва и ги гледай на дължина. То това което го казах е за м52, но си мисля че и при тебе трябва да е същото.
- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
На мен ми трябва предната част да е 610мм., но в bmwfans дават дължината на целия кардан! На ISа го дават 1561мм. примерно от е36 328i до дават 1492мм. ама дали е по-къс впредната част или в задната, нямам идея!
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
И в двете. Предната част е по-къса (шестака стои по-назад), а задната заради голямото прасе.... та можеш да ползваш твоята задна част.
- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
Кардана го нагласих, пасна идеално от 328 i e36! Остава драмата с радиатора! Да го запушвам ли това отклонение, каква работа върши.....нямам никаква идея!

9 мнения
• Страница 1 от 1