Проблем с алармата..

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Проблем с алармата..

Мнение от M-coupe » 20 Окт 2014, 14:00

Здравейте, колеги. Алармата на колата ми нещо почна да се прецаква... Както карам и ми се смъква малко прозореца (2-3см) на вратата все едно да се отвори врата ( за купе става на въпрос) и се отключва,светват лампите в купето и се пускат аварийните - все едно съм спрял колата и съм и отворил вратата. Това го прави на всеки 10 сек и направо не може да се кара така :censored: Някъде бях чел, че механизма бил в бравата на шофьорската врата :dunno: Някой имал ли е подобен проблем ? :help:

ПП: За пояснение да кажа как е нагласена алармата.. Като се отвори врата се пускат аварийните, след като тръгна с колата (мисля че при първото натискане на спирачките) се заключва колата. Мисля, че това са особеностите на алармата, ако изобщо има някакво значение :banghead:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

Re: Проблем с алармата..

Мнение от spens_82 » 20 Окт 2014, 16:59

Колега и аз го имах този проблем като теб,оказа се черните копченца които се намират на колонката за затварянето на врата,просто се протриват и дават грешен сигнал че има отворена врата,отиди от някоя морга и си вземи два такива механизма -аз моите ги взех по 10лв. И при мен алармата беше свързана като твоята -когато се отвори врата светват аварийните,даже нова аларма сложих ,нов акумулатор и накрая се разрових тука в форума и се оказаха тези копченца. :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 20 Окт 2014, 17:49

Преди малко бях при един познат майстор и след като я погледна се оказа и при мен проблема от там... Цял ден търсих къде е модула на алармата на края го намерих - под волана. Махнах го и проблема остана... Казаха ми да ги разменя със този от лявата врата. Има ли някакви особености при разглобяването или на право по-добре да отида да ми ги сменят :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

Мнение от spens_82 » 21 Окт 2014, 8:44

Колега по добре смени и двете копченца за по сигорно,няма нищо сложно със смяната им :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 21 Окт 2014, 11:31

За временно навии малко изолрбанд на бравичката на вратата да прави по- добър контакт с бутона...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 21 Окт 2014, 17:14

sa_hellrot написа:За временно навии малко изолрбанд на бравичката на вратата да прави по- добър контакт с бутона...

Да, още вчера се сетих за това и го направих така за временно ползване :ok: Благодаря за съветите :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 31 Окт 2014, 9:58

А за още по "временно" размени дефектното копче с това от предния капак или багажника. Единакви са и там по-малко са амортизирани.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 31 Окт 2014, 11:13

kagebista написа:А за още по "временно" размени дефектното копче с това от предния капак или багажника. Единакви са и там по-малко са амортизирани.

За купе става въпрос, не за седан ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 31 Окт 2014, 12:01

За момента съм го побългарил малко с изолирбанд, че нямам време... Тези дни имам да се занимавам доста с колата, а и време нямам много. ГИ ще и слагам, рейката почна да издава много неприятни звуци, волана и той почна да скърца, махнал съм кората за смяна на щипки, които купих от една магазин и се оказаха, че не стават (същите са си, но отзад са плоски-китайски боклуци) и сега ще трябва да отида до магазина на бмв в Русе за щипки :bang: Та като цяло не ми е скучно и има с какво да се занимавам по колата :ok:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW e 36

Мнение от miroslav_жт » 02 Ное 2014, 23:42

Добър вечер колеги. Става въпрос за 320-ка 150 к.с 2000 кубика , бензин ( ако е от значение ) . Проблемът ми е следния. Когато от дистанционното на алармата заключа колата , вратите се отключват ( само шофьорската или до нея в дясно стои заключена). По някога се оправя и си стои заключена. Имате ли представа къде е проблемът? Дали проблемът е в централното , алармата или някъде другаде? Забелязах на предния капак ,че кабела на масата е почти скъсан. И вътре в купето горе до плафона имах радар - детектор. След като го махнах буксата за захранването си остана ( предишния собственик така беше го направил това захранване). Благодаря предварително!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 07 Ное 2014, 17:08

ще си позволя да ти ползвам темата, защото моя въпрос е свързан с аларма

искам да си сложа китайски боклук в колата и да ползвам САМО централното, т.е. не искам да пищи/пиука/мига/прави сватба и т.н.

достатъчно ли е да вържа + и - , да срежа кабелите на ZKE модула (белия и белия с черно - доколкото прочетох тези са за централното) и да ги вържа със съответните на алармата?

:paranoid: :dunno:

Изображение

Изображение
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 07 Ное 2014, 19:51

не стана дали... предложения?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 07 Ное 2014, 20:13

Има дистанционни с модул приемник само, трябваше да си земеш такова.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 07 Ное 2014, 20:23

M10 написа:Има дистанционни с модул приемник само, трябваше да си земеш такова.

e това го видях чак днес... :mhihi:

а каква е разликата? :dunno:

Назад към E36