Въпрос за резервуара-НАДУВА ПРОБЛЕМ ЛИ Е ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: Въпрос за резервуара-НАДУВА ПРОБЛЕМ ЛИ Е ?
delas_328 написа:Установих,че това става само когато има супер малко бензин от порядъка на 4-5 л и не издиша ами засмуква навътре въздуха.
Капачката на изгасен мотор ли я развиваш? Може да пробваш когато намалее бензина до резерва на работещ мотор да развиеш капачката и сложи ръка на отвора. Засмуква ли въздух продължително време, причината е в клапана на отдушника, просто не затваря отвора както писах и вакуума от колектора засмуква въздух през отвора на резервоара. На изгасен двигател ако прави еднократно засмукване, значи има нещо запушено, което не е добре за бензиновата помпа, а и за динамиката на колата.
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Извинявам се, че ползвам темата на колегата!
Този клапан се намира при въздушния филтър нали? Аз там имам нещо подобно. В горната част на филтъра, тръбичката върху която се нахлузва маркуча се измъква от филтъра и дефакто не върши никаква уплътнителна работа предполагам. Това явно е лошо, но какви са ефектите при положение че при мен явно вакум не е възможно да се получи?
Този клапан се намира при въздушния филтър нали? Аз там имам нещо подобно. В горната част на филтъра, тръбичката върху която се нахлузва маркуча се измъква от филтъра и дефакто не върши никаква уплътнителна работа предполагам. Това явно е лошо, но какви са ефектите при положение че при мен явно вакум не е възможно да се получи?
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Mpower84 написа:Извинявам се, че ползвам темата на колегата!
Не е при въздушния филтър, а под черния цилиндър. За № 6 на схемата ли се отнася?
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... ensor_asc/
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
ивчо3 написа:Mpower84 написа:Извинявам се, че ползвам темата на колегата!
Не е при въздушния филтър, а под черния цилиндър. За № 6 на схемата ли се отнася?
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... ensor_asc/
Не на външен вид изглежда като това http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... er_tubing/ .Номер 1.Мотора е М44 обаче, но схемата е еднаква.
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
аз гледам че на въздушния филтър има една дупка която беше така отворена видях я като сменях въздушния филтър и я запуших с една тапа даже имаше една гайка вградена в кутията явно нещо се е завивало там някакъв маркуч или нещо незнам,май трябва да потърся ако мога да намеря нещо откачено.
Ако някой си е сяалял кутията на филтъра нека каже

Ако някой си е сяалял кутията на филтъра нека каже

По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- Rudisan
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 Coupe 325tu
- Мечтае да кара: Shelbi GT 500
по пътя на логиката трябва в резервоара да се получава вакум тъй като вентилацията е вързана към колекторите а точно там двигатела издърпва въздуха но при по високи температури е възможно да се получи надуване
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
Колега сега като се позамисля май ставаше вакум.но вече така или иначе го няма този доколкото може да се нарече проблем !
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
добре, мога ли да възродя темата?... а при дизела от къде диша резервоара?

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2