Подгряване антифриз
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- ivan_shikerov
- Потребител
-
Подгряване антифриз
Здравейте,колеги.Става въпрос за м52б20 мотора дали има подгряване на антифриза.От лятото съм с ГИ и сега като застудя времето и ми прави впечатление,че след първото палене на колата карам по 4-5 км на бензин.Смених термостата и водната помпа ,но ефекта е нулев и е чудех дали проблема не е в този нагревател и дали вообще съществува,защото съм чувал от познати че има но не сме се срещали лично
.Карал съм м50б20 и загряваше в пъти по бързо.Ще съм благодарен ако някой мойе да даде съвет за отстраняване на проблема

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Re: Подгряване антифриз
ivan_shikerov написа:Здравейте,колеги.Става въпрос за м52б20 мотора дали има подгряване на антифриза.От лятото съм с ГИ и сега като застудя времето и ми прави впечатление,че след първото палене на колата карам по 4-5 км на бензин.Смених термостата и водната помпа ,но ефекта е нулев и е чудех дали проблема не е в този нагревател и дали вообще съществува,защото съм чувал от познати че има но не сме се срещали лично.Карал съм м50б20 и загряваше в пъти по бързо.Ще съм благодарен ако някой мойе да даде съвет за отстраняване на проблема
Този мотор няма печка,виж от скритото меню дали си стига работната температура и дали я потдържа,ако не я достига смени си термостата и обезвъздуши добре.Иначе като цяло би трябвало да загрява до 2-3я километър до нормална работна температруа.
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Има подгрев и на дросела. Виж дали не е махнат.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
ivan_shikerov написа:Здравейте,колеги.Става въпрос за м52б20 мотора дали има подгряване на антифриза.От лятото съм с ГИ и сега като застудя времето и ми прави впечатление,че след първото палене на колата карам по 4-5 км на бензин.Смених термостата и водната помпа ,но ефекта е нулев и е чудех дали проблема не е в този нагревател и дали вообще съществува,защото съм чувал от познати че има но не сме се срещали лично.Карал съм м50б20 и загряваше в пъти по бързо.Ще съм благодарен ако някой мойе да даде съвет за отстраняване на проблема
Колега, нека ти регулират газовият инжекцион да превключва при по-ниска температура на антифриза, но тогава може двигателя да започне да работи с претрисане, докато загрее.
Нормално е когато е по-студено, антифриза да загрява по-бавно.

- ivan_shikerov
- Потребител
-
GecataBMW-E46 написа:ivan_shikerov написа:Здравейте,колеги.Става въпрос за м52б20 мотора дали има подгряване на антифриза.От лятото съм с ГИ и сега като застудя времето и ми прави впечатление,че след първото палене на колата карам по 4-5 км на бензин.Смених термостата и водната помпа ,но ефекта е нулев и е чудех дали проблема не е в този нагревател и дали вообще съществува,защото съм чувал от познати че има но не сме се срещали лично.Карал съм м50б20 и загряваше в пъти по бързо.Ще съм благодарен ако някой мойе да даде съвет за отстраняване на проблема
Този мотор няма печка,виж от скритото меню дали си стига работната температура и дали я потдържа,ако не я достига смени си термостата и обезвъздуши добре.Иначе като цяло би трябвало да загрява до 2-3я километър до нормална работна температруа.
Как мога да видя температурата от това скрито меню?
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
ivan_shikerov написа:GecataBMW-E46 написа:ivan_shikerov написа:Здравейте,колеги.Става въпрос за м52б20 мотора дали има подгряване на антифриза.От лятото съм с ГИ и сега като застудя времето и ми прави впечатление,че след първото палене на колата карам по 4-5 км на бензин.Смених термостата и водната помпа ,но ефекта е нулев и е чудех дали проблема не е в този нагревател и дали вообще съществува,защото съм чувал от познати че има но не сме се срещали лично.Карал съм м50б20 и загряваше в пъти по бързо.Ще съм благодарен ако някой мойе да даде съвет за отстраняване на проблема
Как мога да видя температурата от това скрито меню?
Задържаш копчето за зануляване на километража,след това броиш до тест 19 ще почне да се върти on off ,натискаш копчето за нулиране когато е на оф и след това отиваш на меню 7 имаше тема с това потърси я.
6 мнения
• Страница 1 от 1