Въпросче за хидравликата?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- mirmidon
- кандидат ентусиаст
-
Въпросче за хидравликата?
Интересува ме мога ли да сипа АТФ масло в хидравликата? Ако неможе АТФ, какво трябва да се сипе? Къде се намира пропката за източване на хидравличното масло и как точно се сменя самото масло? Доколкото знам трябва да се обезвъздуши, как точно става това?
B M W и всички останали!
- ///MILEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
на казанчето дори си пише да се слага само АТФ
като го сменях не видяхме пробка с майстора и развихме едно съединение, после въртиш волана да изтика колкото се може повече от старото масло, завиваш и наливаш. после палиш и въртиш на място пълен ляв-десен за минута-две да се обезвъздуши. доливаш си до горната резка на пръчката и си готов
като го сменях не видяхме пробка с майстора и развихме едно съединение, после въртиш волана да изтика колкото се може повече от старото масло, завиваш и наливаш. после палиш и въртиш на място пълен ляв-десен за минута-две да се обезвъздуши. доливаш си до горната резка на пръчката и си готов
- mirmidon
- кандидат ентусиаст
-
Аз питам щот вчера ходих да ми сменят маслото на дифа и скоростната кутия и ми остана 700г. атф и тоя ми вика дай да ти го сипа в хидравликата. Отвъртя ми капачката отгоре и с една спринцовка от 1л. ми издърпа до дъното след това ми наля атф който остана, ама то побра само 200~300г. Направи ми впечатление, че старото масло е жълто, а това което доля е червено. Всъщност в момента в хидравликата ми има наполовина жълто и червено масло. Да сменям ли цялото масло или да си карам така? Днес минах към 30км. в София и нямах проблеми, сичко си работи добре!
B M W и всички останали!
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Колега, нямам идея защо маслото в хидравликата ти е било жълто.
Трябва да е червено или черно ако вече е старо за смяна.
Най-добре е да го смениш сега цялото. Да си сигурен, че така знае ли се, кой какво е наливал преди теб .......
Събира по-малко от 1л, точно ATF.

Трябва да е червено или черно ако вече е старо за смяна.
Най-добре е да го смениш сега цялото. Да си сигурен, че така знае ли се, кой какво е наливал преди теб .......
Събира по-малко от 1л, точно ATF.
5 мнения
• Страница 1 от 1