Притеснително притракване на двигателя Е36 320i m52b20 95-та
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
Притеснително притракване на двигателя Е36 320i m52b20 95-та
Здравейте,
преди време бях пуснал тема за същия проблем, но така и не можах да го реша: колата е Е36 М52B20 с единичен VANOS. Проблемът е следния:
При ускорение, най-вече при изкачване на хълм след 2000 оборота се чува едно притракване, отпусна ли газта изчезва веднага, като че ли момента на запалване бяга.
Това са няколко клипа, които направих дано да пояснят проблема.
Мисля, че най-добре се чува на този Клип 1 към 18-та секунда и след нея.
Клип 2
Клип 3
Ето и списък с нещата, които съм сменил и които съм тествал, но проблема си остана:
- Смених свещите - купени от Дарукар
- Смених пружината на обтегача на веригата - и тя от Дарукар
- Смених клапана на картерните газове
- Направих диагностика няколко пъти през известно време и никакъви грешки нямаше. Карах даже и на "живи данни" за да видия дали не е нещо от MAF сензора. Всичко изглеждаше нормално.
- Извадих електромагнита(solenoid-a) на Vanosa и го тествах няколко пъти, като му подадох директно 12волта не видях да има проблем. Работеше нормално.
- Тествах и останалата част от Vanos системата, като разкачих само куплунга на електромагнита(solenoid-a) и докато е запален двигателя му подадох 12волта за да видя дали се променя работата му и всичко изглеждаше нормално като на този Клип притрисаше докато му подавах 12 волта, което е нормално и съшо НЕ издаваше никакъв странен шум, като притракването което ме притеснява при изкачване.
Моля за помощ.
Притеснявам се да не е проблем с детонации като на този Клип
Ако са детонации как се диагностицира?
Сещате ли се за нещо друго което мога да тествам?Или съм пропуснал?
Някой да е имал такъв проблем?
Или ако някои знае механик в София, който е тестван и работи добре, (не мърляво да опарви едно, а да прецака още две неща) може да сподели.
Благодаря предвариелно
преди време бях пуснал тема за същия проблем, но така и не можах да го реша: колата е Е36 М52B20 с единичен VANOS. Проблемът е следния:
При ускорение, най-вече при изкачване на хълм след 2000 оборота се чува едно притракване, отпусна ли газта изчезва веднага, като че ли момента на запалване бяга.
Това са няколко клипа, които направих дано да пояснят проблема.
Мисля, че най-добре се чува на този Клип 1 към 18-та секунда и след нея.
Клип 2
Клип 3
Ето и списък с нещата, които съм сменил и които съм тествал, но проблема си остана:
- Смених свещите - купени от Дарукар
- Смених пружината на обтегача на веригата - и тя от Дарукар
- Смених клапана на картерните газове
- Направих диагностика няколко пъти през известно време и никакъви грешки нямаше. Карах даже и на "живи данни" за да видия дали не е нещо от MAF сензора. Всичко изглеждаше нормално.
- Извадих електромагнита(solenoid-a) на Vanosa и го тествах няколко пъти, като му подадох директно 12волта не видях да има проблем. Работеше нормално.
- Тествах и останалата част от Vanos системата, като разкачих само куплунга на електромагнита(solenoid-a) и докато е запален двигателя му подадох 12волта за да видя дали се променя работата му и всичко изглеждаше нормално като на този Клип притрисаше докато му подавах 12 волта, което е нормално и съшо НЕ издаваше никакъв странен шум, като притракването което ме притеснява при изкачване.
Моля за помощ.
Притеснявам се да не е проблем с детонации като на този Клип
Ако са детонации как се диагностицира?
Сещате ли се за нещо друго което мога да тествам?Или съм пропуснал?
Някой да е имал такъв проблем?
Или ако някои знае механик в София, който е тестван и работи добре, (не мърляво да опарви едно, а да прецака още две неща) може да сподели.
Благодаря предвариелно
Re: Притеснително притракване на двигателя Е36 320i m52b20 9
Забравих да допиша, че това тракане се чува само когато е загрял двигателя преди това не се чува.
Също пробвах да карам на разкачен електромагнит (solenoid) и нямаше абсолютно никаква разлика. Пак притракваше след 2000~ оборота.
Някой вадил ли е VANOS-a на този двигател без специални инструменти?
Има ли някакви ръководства за махане без тези специални инструменти?
Също пробвах да карам на разкачен електромагнит (solenoid) и нямаше абсолютно никаква разлика. Пак притракваше след 2000~ оборота.
Някой вадил ли е VANOS-a на този двигател без специални инструменти?
Има ли някакви ръководства за махане без тези специални инструменти?
2 мнения
• Страница 1 от 1