Трудно пали е36 320 седан

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46

Трудно пали е36 320 седан

Мнение от Bmw`Fan » 16 Окт 2014, 10:54

Здравейте колеги имам един въпрос към по-разбиращите тук.Прочетох много теми из форума и тотално се обърках хах и за това пускам нова тема конкретно за моят автомобил.Колата е бмв 36-ца 320 93г. м50б20 ванос,без значение топла или студена на бензин пали трудно може да се каже и с мъки :D държи ниски обороти и в повечето случаи гасне,но мине ли на газ всичко се оправя хаха.Един приятел е закачи не можа да открие грешки и направи адаптация и така 1 месец безпроблемно палене,вървене на бензин.Първоначално като направи този проблем смених свещите,бензиновата помпа,маркуча от помпата към поплавъка(беше пречупен леко и мислех,че е заради това).Допитвам се до вас,защото ми казаха,че проблем ми прави:степмоторчето,датчик разпределителен вал или датчик колянов вал,кабелите към бобините.Благодаря предварително на всеки за съветите и препоръките! :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Трудно пали е36 320 седан

Мнение от zvetiko » 16 Окт 2014, 11:44

Bmw`Fan написа:Здравейте колеги имам един въпрос към по-разбиращите тук.Прочетох много теми из форума и тотално се обърках хах и за това пускам нова тема конкретно за моят автомобил.Колата е бмв 36-ца 320 93г. м50б20 ванос,без значение топла или студена на бензин пали трудно може да се каже и с мъки :D държи ниски обороти и в повечето случаи гасне,но мине ли на газ всичко се оправя хаха.Един приятел е закачи не можа да открие грешки и направи адаптация и така 1 месец безпроблемно палене,вървене на бензин.Първоначално като направи този проблем смених свещите,бензиновата помпа,маркуча от помпата към поплавъка(беше пречупен леко и мислех,че е заради това).Допитвам се до вас,защото ми казаха,че проблем ми прави:степмоторчето,датчик разпределителен вал или датчик колянов вал,кабелите към бобините.Благодаря предварително на всеки за съветите и препоръките! :yes:

Колега, проблема най-вероятно е в горивоподаването- трябва да се провери налягане и дебит на горивото, клапан-регулатора, възвратният клапан на бензиновата помпа.

Потребител
Аватар
Кара: E46

Мнение от Bmw`Fan » 16 Окт 2014, 12:15

Даже като работи на бензин глъхне и като и дам форсаж се замисля след това мирише на бензин..мисля си,че не го изгаря добре.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 16 Окт 2014, 13:08

Също и горивния филтър и дюзите...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 16 Окт 2014, 14:04

k-hristov написа:Също и горивния филтър и дюзите...

Изобщо всичко, което мирише на бензин. ;)
Един колега беше описал, как открил, след като свалил почти всичко свързано с горивоподаването и нарязал някои неща, топче парафин в металният горивопровод, някъде по-средата на колата. ;)

Назад към E36