BMW E36 проблем с датчик
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- aerox_
- Потребител
-
- Кара: BMW 325tds e36 sedan
- Мечтае да кара: M5 - e60, e39
BMW E36 проблем с датчик
Здравейте, наскоро видях, че на таблото на колата ми има датчик, който е за колана съответно дали е поставен или не. Този датчик не работи и доста хора ми казаха,че най вероятно е отрязан за да не пречи или писука. Въпросът ми е дали някой може да помогне с свързването му защото искам да си работи и има ли шанс просто да е свален бушона. Колата е 325tds 97г Седан. 

- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
Re: BMW E36 проблем с датчик
Колеха, то попринцип всяко Е36 го има този датчик на таблото, както и други датчици, но обикновено няма крушки на тезиместа, а и аз до сега не съм срещал е36 с датчик далие сложен коланаили не е, но най-добре да каже някой по-компетентен по въпроса. Евентуално седалките, ако са ти електрическиможе да го имат този датчик, но погледни дали има някакви кабелиотиващи отподакъмседалката и ще разбереш.
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
колите за Европа нямат. единствено ако имаш крушка там, лампата свети няколко секунди след контакт и може и да пищи гонга ако се програмира, както на тези за щатите.
- aerox_
- Потребител
-
- Кара: BMW 325tds e36 sedan
- Мечтае да кара: M5 - e60, e39
Благодаря ви много колеги просто не го знаех това защото нито свети нито нищо ... а седалките са електронни да, но тази крушка на таблото как може да се смени
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Отвиваш болтовете над километража и дърпаш таблото към теб, мушкаш си ръката от страни и откачаш трите букси, спускаш волана максимално на долу (ако го имаш като опция) и внимателно измъкваш таблото с уредите настрани. Крушките за колана обикновено липсват по таблата и за това отиваш до най-близкия магазин за авточасти пеша, защото ако в този момент дадеш на контакт колата може да запише някаква грешка и срещу 1-2 лв. си взимаш крушка и сглобяваш по обратния ред.
- doktorabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Всичко
aerox_ написа:Благодаря ви много колеги просто не го знаех защото нито свети нито нищо ... а седалките са електронни да, но тази крушка на таблото как може да се смени
Тази крушка дали ще я смениш или не няма значение ако нямаш датчик (просто ключе) на закопчалката на колана.
За колана на пасажера е същото защото Е36 няма на тази седалка както казват "Кантар" до отчита дали има седнал човек или не.
6 мнения
• Страница 1 от 1