Тресене
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- carbonated
- Потребител
-
- Мечтае да кара: M
Тресене
Здравейте колеги,
Имам проблем с моята Е36-ца. Волана тресе от около 1 година и все не мога да го оправя. Първоначално тресеше само при спиране, сега тресе при всякаква скорост над 20км/ч. Странното е че както си тресе и спира и след някакво време пак започва.
Сменял съм предни дискове и накладки 2 пъти заради майстори, твърдящи че дисковете са се изкривили след първата смяна. Не се оправи.
Преглеждали са ми предницата в 3 различни сервиза и все казват, че всичко е перфектно и не би трябвало да тресе.
Гумите са чисто нови, но за всеки случай пробвах със зимните гуми и джанти, както и с гумите и джантите на приятел и няма промяна. Все си тресе.
Та ако имате предложения бих се радвал да ги споделите или да предложите сервиз в София в който им се занимава с Е36, а не просто да погледнат и да ми кажат, че колата ми е перфектна и това било нормално да тресе(Не тресе никак леко, а си блъска направо страшно на по високи скорости)
Имам проблем с моята Е36-ца. Волана тресе от около 1 година и все не мога да го оправя. Първоначално тресеше само при спиране, сега тресе при всякаква скорост над 20км/ч. Странното е че както си тресе и спира и след някакво време пак започва.
Сменял съм предни дискове и накладки 2 пъти заради майстори, твърдящи че дисковете са се изкривили след първата смяна. Не се оправи.
Преглеждали са ми предницата в 3 различни сервиза и все казват, че всичко е перфектно и не би трябвало да тресе.
Гумите са чисто нови, но за всеки случай пробвах със зимните гуми и джанти, както и с гумите и джантите на приятел и няма промяна. Все си тресе.
Та ако имате предложения бих се радвал да ги споделите или да предложите сервиз в София в който им се занимава с Е36, а не просто да погледнат и да ми кажат, че колата ми е перфектна и това било нормално да тресе(Не тресе никак леко, а си блъска направо страшно на по високи скорости)
- kinetism
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е91 320d, e46 325i
- Мечтае да кара: M3 E92
Re: Тресене
Аз имам подобен проблем. Дисковете са прави, накладките нови. Гумите и джантите са прави и балансирани, задните тампони на носачите са сменени, 2 шарнира сменени - къси, биалетки, 1 дълъг шарнир сменен. Усеща се вибрация във волана при скорост около 70-90 км, но не всеки път. Понякога като спирам също има вибрация, но главно като се движа с по-висока скорост и натисна по-леко спирачката, ако натисна по-силно и изчезва. Бях на майстор, гледа ми предницата и каза, че всичко изглежда наред. Някакви идеи от какво може да е това

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Колеги, проверете и задниците.
Да кажем скъсани влакна в задна гума я карат да вибрира и това се предава на предните колела. И колкото повече се ремонтира предницата- толкова по лошо става, защото се обират всички луфтове. 

Здвавейте колеги
и Аз имам подобен проблем. При мене всичко е сменено, дискове накладки, биалетки, накрайници, шарнири, тампони, и като тръгна да спирам от по висока скорост колата рязко и колата вибрира. Но не се усеща тесене във волана или на педала. Ако е плавно спиране няма проблем. Ако е плавно продалжително до краен покой колата спира на тласъци.
Имах вибрации в волана и след смяна на тампони и баланс изчезнаха.
и Аз имам подобен проблем. При мене всичко е сменено, дискове накладки, биалетки, накрайници, шарнири, тампони, и като тръгна да спирам от по висока скорост колата рязко и колата вибрира. Но не се усеща тесене във волана или на педала. Ако е плавно спиране няма проблем. Ако е плавно продалжително до краен покой колата спира на тласъци.
Имах вибрации в волана и след смяна на тампони и баланс изчезнаха.
Няма начин да няма начин
4 мнения
• Страница 1 от 1