М42 с ГИ Тамона,помощ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

М42 с ГИ Тамона,помощ

Мнение от dicho0o » 29 Сеп 2014, 9:42

Здравейте колеги,както се подразбира от заглавието на темата,имам м42 с ГИ Тамона.
Може ли някой друг колега който има същия мотор с такъв ГИ и е доволен от работата на газ,съответно вървеж и разход да ми изпрати файла си с настройките и ако може да ми кажете на колко мм са ви разпробити инжекторите?
Знам че настройките са доста индивидуални,но едни готови ще ме улеснят много.
Благодаря предварително на всички отзовали се! :bowdown:
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: М42 с ГИ Тамона,помощ

Мнение от zvetiko » 29 Сеп 2014, 11:59

dicho0o написа:Здравейте колеги,както се подразбира от заглавието на темата,имам м42 с ГИ Тамона.
Може ли някой друг колега който има същия мотор с такъв ГИ и е доволен от работата на газ,съответно вървеж и разход да ми изпрати файла си с настройките и ако може да ми кажете на колко мм са ви разпробити инжекторите?
Знам че настройките са доста индивидуални,но едни готови ще ме улеснят много.
Благодаря предварително на всички отзовали се! :bowdown:

Колега, едва ли ще те улеснят. Всеки двигател работи с различни адаптации, в зависимост от една дузина фактори. Ако сложиш готови настройки от друг двигател, може да нарушиш работата и на бензиновите инжектори и от цялата работа да стане една голяма каша. Най-вероятно вече си внесъл някакви аномалии, след като газовият инжекцион не работи добре. Като алгоритъм за една правилна настройка на газовият инжекцион е да свалиш бушона му, да покараш стотина километра на бензин и да отидеш да направят настройките на ГИ. Това е валидно при условие, че колата работи перфектно на бензин.

Назад към E36