Обучаване на ключ - проблем
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- p3sh0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е61 525и
Обучаване на ключ - проблем
Здравейте колеги.... Имам голям проблем които не мога да разреша . Закупих бутони за ключа на колата защото моите бяха износени и реших да ги подменя.Разглобих дистанционното смених ги и до тук спря да работи - колата пали .... имам 2 типа 1 с диод като http://www.aliexpress.com/item-img/-/1366273113.html и същия но без диод . Обучавам го като правя следните стъпки .
1. Отключвам колата и затварям вратата
2. Давам на контакт и вадя ключа след това
3. Задържам бутона за отключване и след това натискам 3 пъти бутона за заключване пускам го и след него пускам бутона за отключване при което би трябвало колата да се заключи и отключи .... но уви не иска пробвах и с другия ключ обаче и с него не иска а пък и той преди това не беше обучен - допускам ли някъде грешка или? като направя всички тези неща се чува щракане на някакво реле и до там

1. Отключвам колата и затварям вратата
2. Давам на контакт и вадя ключа след това
3. Задържам бутона за отключване и след това натискам 3 пъти бутона за заключване пускам го и след него пускам бутона за отключване при което би трябвало колата да се заключи и отключи .... но уви не иска пробвах и с другия ключ обаче и с него не иска а пък и той преди това не беше обучен - допускам ли някъде грешка или? като направя всички тези неща се чува щракане на някакво реле и до там

Re: Обучаване на ключ - проблем
p3sh0 написа:2. Давам на контакт и вадя ключа след това
3. Задържам бутона за отключване и след това натискам 3 пъти бутона за заключване пускам го и след него пускам бутона за отключване при което би трябвало колата да се заключи и отключи
Възможни грешки:
2. При даване на контакт, това положение на ключа не трябва да се задържа за повече от 5 сек., защото след 5-тата секунда, системата излиза от режим за инициализация!
3. След задържане на бутона за отключване и трикратно натискане на този за заключване двата бутона се отпускат едновременно, а не първо единия и после другия!
Щом имаш ключ с "око" за светодиода след натискане на бутона за отключване не бързай, изчакай диодът да започне да мига на равни интервали (това е сигнал, че ключът е готов за инициализация) и тогава натисни три пъти бутона за заключване!
- p3sh0
- кандидат ентусиаст
-
Колега правя го точно така както казваш поради факта ,че единия няма диод опитвах с другия както казваш ти.Ключа влиза в програмен режим и започва да мига на равни интервали но стигам до тук пробвах с едно натискане и с 3 и не иска някакви идеи? Мога да направя видео с процедурата.
- Salis
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 95`` m52b20
- Мечтае да кара: м52б20 stroke engine, coming soon....
Аз съм го правил по същия начин като на клипа и действа на е36
https://www.youtube.com/watch?v=O-TI1jc_nbA

https://www.youtube.com/watch?v=O-TI1jc_nbA

- p3sh0
- кандидат ентусиаст
-
опитах и този вариант обаче пак стигам до същото положение чува се някакво реле да превключва и до там
интересно ми е дали модула има връзка с компютъра за отчитане на грешки или пък да следи колко ключа са обучени и да идва момент където да не може да се обучи? Диагностика дали ще покаже нещо

Колега, ако наистина правиш всичко, както трябва, то тогава проблемът ти не е в ключа - просто потърси причината в друга посока!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
p3sh0 написа:опитах и този вариант обаче пак стигам до същото положение чува се някакво реле да превключва и до таминтересно ми е дали модула има връзка с компютъра за отчитане на грешки или пък да следи колко ключа са обучени и да идва момент където да не може да се обучи? Диагностика дали ще покаже нещо
![]()
Както ти е казал колегата, подаването на контакт не трябва да е повече от 5сек. След като върнеш ключа, извадиш го и натиснеш бутона за отключване, натисни бутона за заключване три пъти, но по-отчетливо, с по-голям интервал между натисканията, но в рамките на 10сек- да кажем не да натиснеш три пъти за 2сек, а три пъти през 2-3сек.
- em1l
- младши ентусиаст
-
- Кара: Го на Ракйя
- Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA
А къде е приемника на този тип аларма в е36? Не съм сигурен но утре ще взема да си отворя огледалото за задно виждане. Ако може колегата да опише с кое огледало е от всичките?

- p3sh0
- кандидат ентусиаст
-
ами до ден днешен не мога да го обуча и съм се отказал за момента огледалото ми е като цяло обикновено само със авт. затъмняване обаче влиза голям сноп с кабели ......
колега Zvetiko аз стигам да програмния режим на ключа обаче не може да се установи връзката между него и колата
колега Zvetiko аз стигам да програмния режим на ключа обаче не може да се установи връзката между него и колата
10 мнения
• Страница 1 от 1