проблем с компресията м43
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с компресията м43
здр никога неми се е налагало да искам мнение но този път съм блокаж,мотора е м43 318и чисто,купих я на скоро още като я взех не работеше добре но цената беше супер,та дойде време да я оправя та почнах с компресията кадето е и проблема 1 и 4 цилиндър 12иии а 2 и 3 цилиндър едвам 6 стигат,карах я известно време и сега съм я отворил та проблема е че клапаните са добре налях нафра не помръдва въпреки това ще ги пасна на ново,та ако някой има идея от какво може да е? масло не пипа,за това не смятам че са сигменти а и за тях незнам как се проверяват до сега само съм сменял.и още нещо от къде се законтря коляновия вал за да развия болта на шайбата отпред.
Re: проблем с компресията м43
вала го законтри както на всички БМВ-та отдоло под стартера има дупка в блока и с 12мм мисля не съм сигурен се зацепва в маховика
само най-добрите умират млади
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Най-лесно се развива с тръба на гедорията да опре на рога и на стартер.
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Шлайфай главата , пасвай клапаните и вкарай едни сегменти , нищо не губиш , така и така си я отворил.
- nedbmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Е46 facelift
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.
За тоя модел има и български сегменти на Дружба Разград. Добри са. Няма да струват повече от 65лв
намерих проблема гнездата на всмукатенлните клапани на 2 и3 цилиндър бяха изместени незнайно защо сложих нови гнезда паснах клапаните,глявата излезе перфектна и майстора само я почисти,смених и тройника отзад,сегменти няма да пипам проверих ги ок са а и излезе че съм първия бръкнал витре,днес сложих главата и тръгнах да я зацепвам,но излезе един проблем законтрящия щифт на маховика влиза на 3 места и не знам точно на кое да зацепя коляновия вал,мисля че 1 цилиндър трябва да е в горна мъртва точка така ли е?разпределителния ми е ясен.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
turk.xxx написа:мисля че 1 цилиндър трябва да е в горна мъртва точка така ли е?
така е.
7 мнения
• Страница 1 от 1