Задни тампони на амортисьорите
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 & E46
- Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner
Задни тампони на амортисьорите
Здравейте колеги !
Преди 4 месеца смених задните тампони на амортисьорите на е36 98г 115hp 1.8 М43 седан .Днес докато си карах минах през една траншея на пътя и ми изби заден ляв тампон и той влезе в купето
....По принцип задницата ми е малко по-прибрана към колелетата от предницата . Амортисьорите не са първа младост ,но държат не са изпуснали.
Да се върна на темата .
Чудех се какво пропускам и гледам ,че нямам едни гумени предпазители на стика на амортисьора ? Възможно ли е поради тази причина да избие тампона ?
Или пружините да са издали багажа ?
Можете ли да ми препоръчате марка пружини за по голям комфорт или амортисьори ?
Преди 4 месеца смених задните тампони на амортисьорите на е36 98г 115hp 1.8 М43 седан .Днес докато си карах минах през една траншея на пътя и ми изби заден ляв тампон и той влезе в купето

Да се върна на темата .
Чудех се какво пропускам и гледам ,че нямам едни гумени предпазители на стика на амортисьора ? Възможно ли е поради тази причина да избие тампона ?

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!
Re: Задни тампони на амортисьорите
За прахоуловителите ли говориш (гумен маншон който се слага на стеблото на амортисьора)? Ако за тях става въпрос не са те проблема.
Или тампоните са били много кофти или нещо му е станало на амортисьора и е оказал много голяма "съпротива" при свиване.
Там просто няма какво друго да е щото няма нищо друго освен амортисьор на който е сложен тампона.
Или тампоните са били много кофти или нещо му е станало на амортисьора и е оказал много голяма "съпротива" при свиване.
Там просто няма какво друго да е щото няма нищо друго освен амортисьор на който е сложен тампона.
- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
SH3M37A написа:Здравейте колеги !
Преди 4 месеца смених задните тампони на амортисьорите на е36 98г 115hp 1.8 М43 седан .Днес докато си карах минах през една траншея на пътя и ми изби заден ляв тампон и той влезе в купето....По принцип задницата ми е малко по-прибрана към колелетата от предницата . Амортисьорите не са първа младост ,но държат не са изпуснали.
Да се върна на темата .
Ако го няма ШоК тампона в стержена напълно е възможно....
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Прахоуловителите , които някои колеги наричат шок тампони/прашници и т.н могат леко да отнемат от енергията на удара , но не и да спасят тампона на бомбето , ако удара е силен .... Основно значение имат самите амортисьори и пружините ...
За мен най -комфортна возия осигуряват сток пружини и амортисьори , като марка за амортисьорите препоръчвам Боге , Каяба също ...
За мен най -комфортна возия осигуряват сток пружини и амортисьори , като марка за амортисьорите препоръчвам Боге , Каяба също ...
- A.Stoyanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 Class II
- Мечтае да кара: Limited Edition
- Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..
и си купуваш усилени мейлета незнам какви HD-та и след 10к...тичаш за lemforder
- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 & E46
- Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner
Извинявам се ,че не съм писал сега я видях понеже бях я отписал темата 
При мен липсват някой работи :
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA92&mospid=47437&btnr=33_0386&hg=33&fg=45
а именно 5,6 и 7. Тези джаджи ги нямам. Но сложих една шайба отдолу да спира тампона да не удря в другия тампон на купето и да го избива. За сега нямам проблем ,но и тук дупки рядко.Само някоя улегнала шахта.
Все още съм с оригиналните амортисьори
Явно трябва да помисля да ги сменям.Не че са издали багажа.Пружините мисля ,че са омекнали понеже предницата ми е щръкнала ,а задницата улегнала.
Благодаря за съветите !И ще видя и тази планка от Z3 също

При мен липсват някой работи :
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA92&mospid=47437&btnr=33_0386&hg=33&fg=45
а именно 5,6 и 7. Тези джаджи ги нямам. Но сложих една шайба отдолу да спира тампона да не удря в другия тампон на купето и да го избива. За сега нямам проблем ,но и тук дупки рядко.Само някоя улегнала шахта.
Все още съм с оригиналните амортисьори

Благодаря за съветите !И ще видя и тази планка от Z3 също

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!
7 мнения
• Страница 1 от 1