Максимален размер за гуми на 15" 7J ЕТ20
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- JoroM43
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 318
Максимален размер за гуми на 15" 7J ЕТ20
Понеже изчетох много теми в форума и има противоречие относно кои гуми опират и кои не искам да попитам ако някой наскоро е правил нещо подобно:
Взех си 15" джанти от Е34 Style 5 , ЕТ20 , и понеже се чудех с какви гуми може да се сложат на Е36 започнах от най-минималното
Сложих гуми 185/65 , със стоково окачване съм , не опират нито при завиване нито когато колата е натоварена с багаж и хора и макар че стоят доста разкрачени което не е зле - с по-широки гуми би изглеждало много по-добре та си мислех ако някой е пробвал и слагал има ли някаква информация или ще трябва да ме учи неволята
, намерил съм гуми на добра цена 205/50/15 - добре ли е като идея , доста са широки и доста добре биха седяли но ако опират трябва да препродавам и да намалявам размера докато уцеля или да пипам нещо по ламарините , вие какво ще препоръчате?

Взех си 15" джанти от Е34 Style 5 , ЕТ20 , и понеже се чудех с какви гуми може да се сложат на Е36 започнах от най-минималното
Сложих гуми 185/65 , със стоково окачване съм , не опират нито при завиване нито когато колата е натоварена с багаж и хора и макар че стоят доста разкрачени което не е зле - с по-широки гуми би изглеждало много по-добре та си мислех ако някой е пробвал и слагал има ли някаква информация или ще трябва да ме учи неволята

- Infinite
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 316i compact
Re: Максимален размер за гуми на 15" 7J ЕТ20
Аз на мойте фабрични 15ки 7j съм с 205/60/15 гуми и няма ама никакви проблеми !
Без Провокация Няма Прогрес !
- bawarec 73
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: купе
На същите джанти съм слагал 205/65/15 и упираха при по-големи неравности на купе с М окачване
- burnou7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: без гражданска
- Мечтае да кара: e36 ///M
ЕТ-то на джантата не е подходящо за е36.
Аз съм слагал 205-ци на 15ки и нямаше проблем,но ЕТ-то беше над 35
Аз съм слагал 205-ци на 15ки и нямаше проблем,но ЕТ-то беше над 35

- JoroM43
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 318
Надявам се че ЕТ-то не вреди на окачване или др. .... Събрах някакви пари за гуми но се чудя дали да се хвърля направо на 205/50 или да пробвам с 195/50 първо , иначе днес както си вървя и гледам една Е36 седан със същите джанти като моите..... гумите бяха 205/65/ задните направо влизаха в калника и понеже съм нахален опипах да видя как е положението, веждите отвътре не бяха свивани и имаше добро разстояние, изглеждаше със стоково окачване и като цяло седеше много добре
Сега в момента седи така с 185/65 , предполагам с 205/50 ще седи супер ако не закача и явно единственият начин е да се пробва смело

Сега в момента седи така с 185/65 , предполагам с 205/50 ще седи супер ако не закача и явно единственият начин е да се пробва смело

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Има я темата по-назад в раздела
.Както тогава и сега ще кажа,че няма проблеми да се кара с тези джанти.Карам с такива от 3години,с гуми 195 65 и 205 60 15,едните зимни,другите летни
.Даже в темата съм сложил снимки точно с тези джанти за които питате
.Колата ми е ниска,но е с подгънати вежди от-до,че закачат по ръбовете.

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
195 на 65 да ти е мирно. Повече не!
Зимните са ми този размер и нямам проблеми. Сега карам със същите стил 5ци 16ки на гуми 205/55 и при това съм вдигнал отзад колата на сток пружините. Става весело като я натоваря и си шкури доволно.
Ако се чудиш, то по добре сложи едни галоши временно и тествай да се убедиш, защото после като хвърлиш една торба пари за нови гуми - да не запцуваш.
195 на 65 без предпазен борд стои чудесно разпъната. При 185 стреча би трябвало да е по-приятен и аз лично не бих ги пипал ако гуменките ги бива
п.с. Веднъж минеш ли на малко ЕТ, после всяка нормална джанта с ЕТ над 35 ти изглежда смешна в калниците. И аз едно време си казвах, че няма да пипам веждите, но сега съм решил да ги сгъвам именно заради този факт.
Зимните са ми този размер и нямам проблеми. Сега карам със същите стил 5ци 16ки на гуми 205/55 и при това съм вдигнал отзад колата на сток пружините. Става весело като я натоваря и си шкури доволно.
Ако се чудиш, то по добре сложи едни галоши временно и тествай да се убедиш, защото после като хвърлиш една торба пари за нови гуми - да не запцуваш.
195 на 65 без предпазен борд стои чудесно разпъната. При 185 стреча би трябвало да е по-приятен и аз лично не бих ги пипал ако гуменките ги бива

п.с. Веднъж минеш ли на малко ЕТ, после всяка нормална джанта с ЕТ над 35 ти изглежда смешна в калниците. И аз едно време си казвах, че няма да пипам веждите, но сега съм решил да ги сгъвам именно заради този факт.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Задните ми гуми се предават до края на лятото
,размера им е 205 60,но мисля да се пробвам с 225 60,че много буксува с това м52 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
Сайта който те интересува е http://www.willtheyfit.com/
Въвеждаш горе тия които имаш в момента, долу тия които искаш да пробваш и зяпак кое как се измества в милиметри
Въвеждаш горе тия които имаш в момента, долу тия които искаш да пробваш и зяпак кое как се измества в милиметри

M17cH написа:Сайта който те интересува е http://www.willtheyfit.com/
Много полезно

Мъжът струва точно толкова,
10 мнения
• Страница 1 от 1