Тракане на двигател

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Тракане на двигател

Мнение от pinko_23 » 29 Май 2014, 11:40

BorisMitev написа:Еми няма какво да те разубеждаваме тогава ... Сложи добавката пробвай виж ... Като не стане махни капака на клапаните , свали вала и всичките повдигачи /надпиши си ги/ . Изпразни ги и смени маслото на двигателя, спрямо товара и жегите си сложи подобаващ вискозитет за мотора ти .

Това за визкозитета как точно спомага за работата на ДВГ намалява ли шума? Или да сложа добавка за повдигачи?
Няма начин да няма начин

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Внимателно
Мечтае да кара: Нещо страшно

Мнение от BorisMitev » 29 Май 2014, 12:03

Естесвено... Ако му налееш 0в30 в тея жеги и ако даваш газ ще стане рядко като вода... Лично аз в този му сезон карам с 10/40 .. хем да си давам газ, хем и това , че колата винаги е топла. А зимата примерно си налей 5/30... Шума зависи от това маслото каква температура ще вдигне. Ако си с много рядко и позагрее доста може да си разшлякат повдигачите и целия двигател да заработи като цяло по шумно.

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 29 Май 2014, 12:06

BorisMitev написа:Естесвено... Ако му налееш 0в30 в тея жеги и ако даваш газ ще стане рядко като вода... Лично аз в този му сезон карам с 10/40 .. хем да си давам газ, хем и това , че колата винаги е топла. А зимата примерно си налей 5/30... Шума зависи от това маслото каква температура ще вдигне. Ако си с много рядко и позагрее доста може да си разшлякат повдигачите и целия двигател да заработи като цяло по шумно.

Аз карам с 15-40 Кастрол винаги никога не съм слагал различно от това масло. Това за добавките ми стана интересно и просто така си мисля да ли си заслужава и имали ефект?
Няма начин да няма начин

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 29 Май 2014, 14:25

pinko_23 написа:Аз карам с 15-40 Кастрол винаги никога не съм слагал различно от това масло. Това за добавките ми стана интересно и просто така си мисля да ли си заслужава и имали ефект?

Колега на какъв двигател ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 29 Май 2014, 15:08

Драгослав написа:
pinko_23 написа:Аз карам с 15-40 Кастрол винаги никога не съм слагал различно от това масло. Това за добавките ми стана интересно и просто така си мисля да ли си заслужава и имали ефект?

Колега на какъв двигател ?

М34Б18 но вискозитета е 10на 40 Кастрол магнетик
Няма начин да няма начин

Предишна

Назад към E36