проблем !! тресе
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- kostaka
-
-
- Кара: е36 323и
- Мечтае да кара: мерцедес 190 coswort 2.5 evo
проблем !! тресе
здрасти колеги, имам един проблем и ще сум благодарен ако някои ми помогне .
имам 323и 2.5 бензин
проблема е следния :при скорост от 80 и нагоре имам тресене ...... и при спиране започваше да тресе волана още по силно
купих си нови джанти, но нямах фтулки за тях ...... до тук тресенето приключи след като взех фтулките , но когато започвам да спирам тресенето се появява пак......
сменил съм тампоните на носачите , амортисиорите с лагер тампоните
накладките имат още живот ,дисковите неса криви поне така като ги гледаме с дуртия ....
някои да е имал подобен проблем ???
поздрави
имам 323и 2.5 бензин
проблема е следния :при скорост от 80 и нагоре имам тресене ...... и при спиране започваше да тресе волана още по силно
купих си нови джанти, но нямах фтулки за тях ...... до тук тресенето приключи след като взех фтулките , но когато започвам да спирам тресенето се появява пак......
сменил съм тампоните на носачите , амортисиорите с лагер тампоните
накладките имат още живот ,дисковите неса криви поне така като ги гледаме с дуртия ....
някои да е имал подобен проблем ???

поздрави
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: проблем !! тресе
Виж си пак втулките за джантите.
При евтини ментаци са ти нужни малко километри да се посукат пак. А тези тънките като лист хартия могат дори да изчезнат. Както е при теб с централен отвор 74.1 към 72.6мм на стайл 5ците ти!
Виж си и рейката също, като съм ти дал двете крайности от малкото към голямото зло!
Принципът по принцип/баси тафтологията
/ за установяване проблем е следния: гуми
джанти
дискове
накрайници
преглед цялостно предницата шарнири, биалети
и ако всичко е ок се гледа вече рейката за луфтове. Като нищо тази недосмислица при Е36 може да се разбие елементарно лесно.
При евтини ментаци са ти нужни малко километри да се посукат пак. А тези тънките като лист хартия могат дори да изчезнат. Както е при теб с централен отвор 74.1 към 72.6мм на стайл 5ците ти!
Виж си и рейката също, като съм ти дал двете крайности от малкото към голямото зло!
Принципът по принцип/баси тафтологията

Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
ако не е от втулките, е от дисковете който наистина няма как да се видят на око, друг вероятен причинител на такива трептения е задния тампон на предните носачи, който е към купето на двата болта
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Тампона ако е доста преди да започне да предизвиква вибрации ще се чува удар при преодоляване на напречни препядствия като голяма дупка или легнал полицай.
не винаги е така, колега, точно в момента имам е46 323 ци, което играе по същия начин, дори когато вдигна колата и размърдам гумата силно както при спиране посока напред и назад не виждам голям луфт, но когато слязох под колата единия тампон е разкъсан и половината гума даже не си е на мястото
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Луфта не трябва да е неголям, а никакъв. И със сигурност колата ти тропа при напречни неравности, защото това му е първата работа на тоя тампон 

+1 дискове. Мойте чисто нови РЕМСА точно след 1 месец се изкривиха като даже не сум напичал колата появисе вибрация във волана все по силно и по силно и точно между 80-100 като спирам най много се усеща. Сега съм с БРЕМБО вече няколко месеца всияко е ОК.
Няма начин да няма начин
Гледам валежи и лошо време и се чудя на акъла на някои хора - а именно да минават през локвите доста бързо. Мият си подкалниците или какво не знам
.
Понякога най-лесно да изкривиш един добре загрят диск му е достатъчно едно хубаво обилно преминаване и къпане в студена локва. И после такива жокери се чудят как се е изкривил диска и от какво

Понякога най-лесно да изкривиш един добре загрят диск му е достатъчно едно хубаво обилно преминаване и къпане в студена локва. И после такива жокери се чудят как се е изкривил диска и от какво

Мъжът струва точно толкова,
- kostaka
-
-
- Кара: е36 323и
- Мечтае да кара: мерцедес 190 coswort 2.5 evo
дисковета са добре , тампоните на носачите също .шарнирите биалетките също..... накладките несъм ги сменял ....
Но като сваля предното колело пред кормилото и като хвана диска и го мурдам нагоре надоло и на страни има луфт около 10мм.
а от другата страна го няма този луфт ......
Но като сваля предното колело пред кормилото и като хвана диска и го мурдам нагоре надоло и на страни има луфт около 10мм.

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
kostaka написа:дисковета са добре , тампоните на носачите също .шарнирите биалетките също..... накладките несъм ги сменял ....
Свали диска и виж лагера на главината дали лопа,но би трябвало не само да тресе ами и да вие.При теб е лагер-главина сменя се цялата.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
GecataBMW-E46 написа:kostaka написа:дисковета са добре , тампоните на носачите също .шарнирите биалетките също..... накладките несъм ги сменял ....
Свали диска и виж лагера на главината дали лопа,но би трябвало не само да тресе ами и да вие.При теб е лагер-главина сменя се цялата.
+1
оня ден го смених лагера, имах същите симптоми(даже и на същата кола 323и, не че е от значение в случая)
п.п. по-натам ще почне и да вие, отначалото само тресе

12 мнения
• Страница 1 от 1