Неспираща аларма

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i
Мечтае да кара: E36 AC Schnitzer CLS / W140

Неспираща аларма

Мнение от tcf » 13 Май 2014, 19:56

Колеги помагайте,амармата ми не спира да пищи. Колата я купих преди повече от година,имаше си аларма но не бачкаше. Ходех при много алармаджии но всички ме отпращат с една и съща реплика "Аларми които не съм слагал аз не пипам". От както съм взел колата тая аларма все едно я няма. Днеска обаче качвам се аз в нея и алармата почна да пищи и няма спиране. Дистанционното натискам всякакви комбинации и нищо.
"I'm an artist. You give me a fucking tuba, I'll get you something out of it."
Изображение

ентусиаст
Аватар

Re: Неспираща аларма

Мнение от kagebista » 13 Май 2014, 20:11

А каква е алармата!? С дистанционно ли е, без ли? Оригинална ли е, не е ли?
За начало откачи сирената, после виж дали пали колата и след запалване какво става. В най-лошият случай ще може да се придвижваш с работещи аварийки по тяхно желание през интервал.
Това така да запищи изведнъж, помисли какво си правил преди това като си оставил колата.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tcf » 13 Май 2014, 20:25

Алармата е с дистаниционно
Изображение
До колкото разбрах не е заводска а е монтирана в представителството или нещо такова.
Единственото което съм пипал по колата напоследък е че й смених усилвателя(но това беше преди близо месец. Другото е че от няколко седмици пасежерската ми врата заяжда яко и едвам се отваря. Пробвах няколко пъти да я гася и паля отново,заключвах я и я отключвах многократно но нищо.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 13 Май 2014, 20:46

Да, връзват се след слизането от конвейра, а не в завода.
Алармата е оригинална на БМВ, въпреки че е вързана според знанията на служителя при дилъра за крайната продажба :ok:
Имал съм като твоя проблем преди доста доста време. Но с заключване, отключване се оправи.
Моята е същата. Ако не може да я спреш, то откачаш сирената - би трябвало да пали и само да мигат аварийките по няколко минути и пак през интервал. Ще те гледат странно ако караш така. Бях си забравил ключа с дистанционното и съм прибирал колата с активирана аларма и освен честото светене на аварийките - друг проблем не видях докато карах. Тоест тази аларма не струва щом палим. Това ти е временното решение ако още не си се справил със сирената.
За начало - си виж при бравата палчето за отворена врата/при проблемната ти врата/ да не е запекло или да е отказало поради някаква причина да работи. Може нещо при напъването да си направил...
Дистанционното може да се програмира. Ако не реагира, то си е забравило сигнала вероятно заради издухала батерия или смяна, при която е престояло повече минути без батерията.
Аз лично бих махнал тоя кютук стига да намеря нерви да проследя кабелите зад жабката. И без това за 6 месеца - 3 пъти ми гепат детайли от колата и искам друга по "шумна" и да реагира.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tcf » 13 Май 2014, 21:03

Странното е че както казах в началото повече от година тая амарма не е дала никакъв признак на живот а съм пробвал. Какво й стана та изведнъж реши да се включи :dunno: точно преди да стане всичко това,един колега нещо бара зъбчето на проблемната врата и тръгна да я затваря с паднало зъбче, да не би от това да е станало?
А как се програмира дистанционното, да не би просто да си е забравило сигнала или знам ли. Кажете някой алармаджия в София дето да се навие да я свърже тая като хората.
Аз по принцип искам да си сменя ключа с този
Изображение
че да си е с чип и всичко. Но просто е много работа и не съм сигурен че сам ще успея да се справя.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 13 Май 2014, 23:41

Включила се е, защото някъде е дало сигнал към сирената. И както каза че си пипал по вратата - там е разковничето на проблема най-вероятно.
Сам може и да не успееш да направиш миграцията! Хубаво е първо да се махне тази и после на чисто да се свърже новата.
Иначе за другата аларма с ключа са ти нужни - приемника в огледалото или приемник за ключа в антената за радиото, ключ с платка и дистанционно, чипа от старите ключове да го сложиш в новия и всичко да се свърже към комфорт модула. Това, което знам е че това изобщо не е аларма, а централно с ключ. Най-малкото защото не се връзва сирена от това което съм чел по форумите.

Ето ти как да я ресетнеш и програмирането на сигнала на дистанционното:
https://www.youtube.com/watch?v=UBvBZ3fC4YI

Пробвай първо с дистанционното, като му смениш и батерията преди опита!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tcf » 14 Май 2014, 11:09

Значи днеска мисля да пробвам с програмирането на дистанционното и евентуално да разглобя врата и да видя механизма за заключването какво се е пр**бал.Но ми казаха вече няколко души които с това се занимават че тия аларми прецакат ли се край, нямали оправяне.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Мнение от m.dimitrov1992 » 14 Май 2014, 18:27

И аз имах такъв проблем, и се оказа че нещо ми е прегризало кабелите на алармата и даваше на късо :mhihi:
Само че, моя проблем се появи зимата ,като се крият на топло разни гадини :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tcf » 17 Май 2014, 14:47

Колеги, говорех с един майстор да ми каже поне как да я изключа, той ми каза че имало една тънка червена жица която е свързана на + на акумулатора и ако я срежа ще спре. Направих го не стана номера. Кажете някакъв начин да я спра поне докато успея да я закарам на майстор да я смени с някаква нормална.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 17 Май 2014, 15:58

tcf написа:Колеги, говорех с един майстор да ми каже поне как да я изключа, той ми каза че имало една тънка червена жица която е свързана на + на акумулатора и ако я срежа ще спре. Направих го не стана номера. Кажете някакъв начин да я спра поне докато успея да я закарам на майстор да я смени с някаква нормална.

Колега, стига си слушал разни "майстори". Намери модула на алармата и изключи двете бели букси. Едната е 6 пинова, а другата е двадесет и няколко пинова. Тези аларми не се прецакват, просто се налага процедура за опознаване на дистанционното след смяна на батерията.
kagebista написа:Да, връзват се след слизането от конвейра, а не в завода.
Алармата е оригинална на БМВ, въпреки че е вързана според знанията на служителя при дилъра за крайната продажба :ok: ...

Не се свързват след слизането от конвейра. Това е оригинална афтърмаркет аларма и се поставя единствено и само в представителство на BMW от оторизиран техник, който е доста наясно с нещата. След монтажа се поставят стикери на страничните стъклата, които показват, че колата е оборудвана с BMW алармена система.
Ако нещо не е наред със свързването на алармата, то тя вероятно не е закупена от оторизиран представител на BMW, а от някой форум и свързването е направено от "алармаджия".
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tcf » 17 Май 2014, 18:26

По принцип колата е обръщана и главата си залагам че някой нашенец е барал там и е ос*ал работата. Сега ходих при един да я спрем поне да не пищи докато сложа големия ключ с вграденото дистанционно и чипа че тоя моя се оказа че си имал чип и да сменя механизма на вратат. За сега ще седи така, като сменя ключа пак ще пиша за съвети. Мерси на всички за бързите отговори.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 17 Май 2014, 18:57

Каквото и да направиш, ключът няма да може да се използва с тази аларма. Няма и как да се направи да я управлява.
Българския вариант:
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tcf » 17 Май 2014, 19:05

Ами ако трябва ще я сменя. Не искам да мъкна ключ и отделно дистанционно, искам да си ми е на едно, особено като има оригинален ключ с чип и дистанционно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stony1 » 17 Май 2014, 19:34

tcf написа:Ами ако трябва ще я сменя. Не искам да мъкна ключ и отделно дистанционно, искам да си ми е на едно, особено като има оригинален ключ с чип и дистанционно.

Оригиналният ключ с дистанционно е за управление на централното заключване и приемникът е в огледалото.
Българския вариант:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tcf » 17 Май 2014, 19:44

Да знам, старата ми беше с такова и от нея ще го взема. Пък после все ще намерим начин да я свържем алармата с централното.
Изображение

Назад към E36