М52 Гасне много странно... Бенз. Помпа? Оправено!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

М52 Гасне много странно... Бенз. Помпа? Оправено!

Мнение от vangelov » 12 Май 2014, 11:07

Здравейте!

Имам много страннен проблем. Колата ми започна да гасне при по-сериозно сътресение на купето /дупки, бабуни и т.н./. В момента тотално изгасна и сега смятам да търся проблема. Интересното е, че това започна да го прави при по-дълъг престой без да се кара. Другата странност е това, че стрелката на оборотомера започна да се "врътка" сама и то много бързо от мин на макс, че и "превърта" до началото. На контакт не чувам помпата да включва а и е сменяна преди година с някаква китайска. Също така имам аларма, която май не работи както трябва и не е оригинална а в момента съм изолирал прекъсването на тока към помпата, който съм пуснал както си е оригинално но няма промяна... Малко съм в задънена улица и се чудя откъде да започна. Да добавя, че кутията на бушоните е прегледана и не видях изгорели бушони. Странното е и , че малкия ми борд от време на време ми "изгасва" и тръгва само ако му извадя буксата и пак я сложа.

Ще се радвам на идеи, преди да съм почнал да ровя, че и без това половината кола е в проекти до средата и висят какви ли не кабели :help:
Последна промяна vangelov на 12 Май 2014, 22:23, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Re: М52 Гасне много странно... Бенз. Помпа?

Мнение от Stoqnov_1979 » 12 Май 2014, 12:10

Колега,я провери клемите на акумулатора. Моята го правеше същото-гаснеше в дупките,оборотмера играеше. Оказаха се разхлабени клеми на акумулатора!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318is

Мнение от Doviciozo » 12 Май 2014, 12:29

Маса на купето.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vangelov » 12 Май 2014, 12:41

Стартера върти без проблеми......

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 12 Май 2014, 13:45

Stoqnov_1979 написа:Колега,я провери клемите на акумулатора. Моята го правеше същото-гаснеше в дупките,оборотмера играеше. Оказаха се разхлабени клеми на акумулатора!

:yes:
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: М52 Гасне много странно... Бенз. Помпа? Оправено!

Мнение от vangelov » 12 Май 2014, 15:40

Качвам се от гаража само за да изкажа благодарности за горепосочените "жокери" :clap: :bowdown: . Оказа се кабела за Масата към управлението на компютъра /предполагам такава му е функцията/. След като съм сложил обратно акумулатора, кабела под него е останал на "студена" връзка. Интересното е, че толкова време карам с несвързан кабел :banghead: и не се е появил тоя проблем.

Специално за тези дали "правилен" отговор черпя бира когато и да минавате през Варна, само пишете на Л.С. :bchug:

Назад към E36