za triene

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Тропане предница Е36

Мнение от bum_bum » 04 Май 2014, 20:21

По-скоро не е свързано с обезвъздушаването. То има далеч по-тихи, но неприятни синдроми :mhihi:
Без да се завре някой под колата трудно ще стане ясно какво точно дрънчи.

metodi80 написа:По принцип и аз съм за смяна с нова част (независимо за коя част) , НО в случая , подмяната с нова прахозащитна ламарина , означава , да се изкара главината ! ...

При мен подмяната се случи като свалях всичко и си бяха здрави ама купих нови за да не се налага именно такова сваляне за една никаква ламарина. Иначе знам хора, които подхождат и радикално- направо я махат :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 05 Май 2014, 11:58

bum_bum написа:Без да се завре някой под колата трудно ще стане ясно какво точно дрънчи.

Това е 1000% сигурно !

metodi80 написа:По принцип и аз съм за смяна с нова част (независимо за коя част) , НО в случая , подмяната с нова прахозащитна ламарина , означава , да се изкара главината ! ...

bum_bum написа:При мен подмяната се случи като свалях всичко и си бяха здрави ама купих нови за да не се налага именно такова сваляне за една никаква ламарина. Иначе знам хора, които подхождат и радикално- направо я махат :mhihi:

Тия радикални подмени носят своите последици .... Аз лично , за задните прахозащитни ламарини реших тоя проблем още като монтирах дискове на задния мост .... направих ламарините така , че да могат да се свалят при нужда, без да се налага да се вади главината ....

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 05 Май 2014, 15:05

beseech написа:
pinko_23 написа:
beseech написа:ако не са обезвъздушени спирачките възможен ли е проблема :roll:

Спирачната течност е материалът който пренася енергията (натискът) между педалът (чрез серво усилвател) и самата спирачка на колелата. Допълнителна функция на течноста е да смазва дижещите се части в спирачната система (уплътнения, буталцата на апаратите и т.н) както и да ги пази от корозия. Спирачната течност трябва да има възможно най-нисък вискозитет (дори при температури от минус 40 градуса целзии) за да се гарантира бърза реакция на спирачките (при натискане и отпускане на педала) както и правилна работа на допълнителните системи за сигурност (ESP и др.) Освен това спирачната течност трябва да има възможно най-висока температура на кипене като така дори при много високи темепратури да не се стига до газообразно състояние на течността. Ако течноста стане газообразна няма да има достатъчно налягане в спирачната система за да се натискат спирачните бутала все едно не са обезвъздушени спирачките.

няма от какво да стане газообразна течноста при мен не я карам като 28-ца карам си я съвсем само да се возя, просто попитах дали е възможно да е от това, а от отговора ви само се обърках неразбрах какво искате да ми кажете колега

Колега просто искам да ти кажа че звука който описваш няма нищо общо с въздух в спирачната система. По горният текст е за твоя информация :bchug: . Най добре отиди в читав сервиз да ти кажат какво, колко и как ще стане. Ако си от София в раздел сервизно обслужване има много информация.
Така наистина може само да гадаем, може да е всичко по окачването. Биалетка, накрайник, луфт в рейката, тампон, шарнир....
Успех
Няма начин да няма начин

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: Dodge Charger 67""

Мнение от beseech » 05 Май 2014, 18:27

ясно благодаря ти все пак , но е от там някаде от апарата е няма луфтове нищо с гумен чук неска удрях предните колела и се чува не както при каране но с ечува звука, удрям по апарата отгоре и отдоло
Нов Блог за ремонт и облужване на всички видове автомобили https://mechanicus89.blogspot.com/

Предишна

Назад към E36